Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PulchniutkaAnia

Jogurty pitne tuczące??

Polecane posty

Gość PulchniutkaAnia

Sama już nie wiem co o tym myśleć...jedni mówią że zdrowe, że powinno sie je pić a inni że wcale nie takie dobre bo mają dużo kalorii i tuczą:( Co myślicie?? Pić czy nie pić??

Gość czytaj etykiety
z wartością energetyczną. masz zamiar sie tak pytac o każdy produkt?:o

Gość jogurtom nie
oprocz jogurtu naturalnego wszystkie sa zrodlem cukrow prostych, napedzaja apetyt i tucza. Jak chcesz jogurt owocowy to wez naturalny i wrzuc do niego owoce.

Gość PulchniutkaAnia
Nie mam zamiaru pytać o każdy produkt. Wydawało mi sie po prostu że jogurty są zdrowe, pomagają w przemianie materii i są dobrym napojem orzeźwiającym zamiast jakiś innych sztucznych typu Cola. Czym zatem mozna zastąpic taki jogurt??

Gość carrot
Zdecydowanie odtłuszczona maslanka i kefir są jak najbardziej godne polecenia.Jogurty pitne owocowe,o które pytasz są produktami bogatymi w tłuszcz, cukier i substancje słodzące. Ale nie zaszkodzą,gdy sięgniesz po nie od czasu do czasu! Czytaj etykiety

Carrot - ty również czytaj etykiety. Porcja jogurtu pitnego 250 g zawiera 2 g tłuszczu. Czy to tak wiele? Węglowodanow ma faktycznie sporo, ale nie popadajmy w obsesję, że weglowodany trzeba całkowicie wyeliminować. Często piję jogurt, ale traktuje go jako oddzielny posilek, bo kalorii ma faktycznie dość sporo.

ale tak szczerze mowiac powinno jesc sie zbilansowane produkty... jogurt pitny zawiera jedynie duzo weglowodanow... to fakt mało tłuszczy i białka... i dlatego mysle ze lepiej wybierac produkty byc moze nawet bardziej kaloryczne ale zawierajace wiecej białka

niektore jogurty owocowe zawieraja nawet ponad 15g weglowodanow na 100g (to wiecej niz coca cola), porcja wielkosci 250ml zawierac moze nawet niemal 50g wegli w postaci cukrow prostych, a to ponad 10 lyzeczek cukru. odpowiedz jest nastepujaca, jogurt jest OK, tylko cukier w nich zawarty nijak ma sie do diet odchudzajacych.

Gość ZdrowaKa
Jogurty absollutnie nie są tuczące! Są doskonałą formą zastąpienia jednego z posiłków np. drugiego śniadania lub kolacji. Zawieraja dużo odżywczych składnikiów, np. błonnik, białko. Oczywiście trzeba je pić z umiarem bo co za dużo to nie zdrowo :)) Najlepsze są jogurciki wieloowocowe a na lato z mętą...polecam :))

Gość ZdrowaKa
Miało być z miętą a nie mętą oczywiście ;)

Gość Jogurcik
Jogurty są zdrowe i należy je pić :)) Mają wiele przyjaznych bakterii i są super na lato bo orzeżwiają i dodają energii :)) Polecam wiśniowy lub żurawinowy bo smakują najbardziej naturalnie. Choć te z owoców cytrusowych są też całkiem niezłe :)

Gość Perypeczka
Ja też słyszałam że zawierają błonnik....ostatnio w pracy koleżanka piła i mówi że codziennie pije bo świetnie samkują, gaszą pragnienie i zawierają błonnik :))

Gość GallAnonim
Są dobre i orzeźwiające...fajne na lato zwłaszcza takie prosto z lodówki :)) Cała moja rodzinka je lubi i pije zawsze do drugiego śniadanka :)

Gość A czemu by nie pić
Widzicie jakieś powody dla których nie powinno sie pić jogurtów?? Bo ja nie :)

Gość Artek_mazda
Czym zastapic? dla mnie najlepsze sa serki homogenizowane, maja duzo wiecej bialka. dobre dla uprawiajacych sport. ja jednak pije duzo jogurtow pitnych, biore je do auta. duzo jezdze i wypijam jeden duzy jogurt podczas calego dnia zamiast np. coli. to zdrowsze, chyba ze to tez trzeba ci tlumaczyc??!!

ja piłam w czasie diety różne jogurty pitne i wcale nie te małe i jakos schudłam takze nie przesadzajcie.To co w koncu zeby schudnac nie mozna juz nic zjesc ani wypic???Nie wariujcie.Ja wlasnie będę piła teraz maślanke o smaku owoców leśnych która wcale nie mam mało kalorii i do tego ma 400g.I co mam sobie tak po prostu odmówic?He he nie ma mowy.

ja piłam w czasie diety różne jogurty pitne i wcale nie te małe i jakos schudłam takze nie przesadzajcie.To co w koncu zeby schudnac nie mozna juz nic zjesc ani wypic???Nie wariujcie.Ja wlasnie będę piła teraz maślanke o smaku owoców leśnych która wcale nie mam mało kalorii i do tego ma 400g.I co mam sobie tak po prostu odmówic?He he nie ma mowy.

Gość ponad 5 mln euro
wszystko w nadmiarze szkodzi

tak jesli wypije teraz moja maślanke na pewno cos mi sie stanie, pewnie przytyje 10 kg!hehhhehe

Gość Lillllla
Ja tez sobie nie odmawiam tej przyjemności :)) Zabieram ze sobą jogurcik kazdego dnia do biura bo jest pożywny no i gasi pragnienie, wiec na jakis czas czuje sie syta :)) Maślanki też oczywiście lubię więc kupuje je na zmiane z jogurtem :)) Owocowe są najlepsze np. wisniowe czy truskawkowe bo naturalne smakują jakoś jałowo ;)

Gość ldldldldllddl
Owszem, są tuczące, ani się obejrzysz, jak wtrąbisz 500 mg, czyli jakieś 800 kcal. Są słodkie i dlatego kaloryczne.

Gość To co dziś jest zdrowe
To co my mamy jeść?? jak juz mówicie że jogurty są tuczące to ja już nie wiem co trzeba jeść żeby nie przytyć. Ludzie, dajcie spokój z tym ciągłym patrzeniem na kalorie :/ Jogurty można i trzeba jeść.

Gość Soczki są zdrowe
Myśle że mniej tuczacy i zdrowszy byłby sok przecierowy lub ten nowy sok tzw "jednoniowy". Może lepiej zastąp kaloryczne jogurty właśnie takim sokiem....myśle że wyjdzie Ci to na pewno na dobre :))

Historie z tysiaca i jednej nocy :) Jak cos co ma 10 lyzeczek cukru w 100 gram , malo bialka i tluszczu moze byc zdrowe ? Cukier jest zdrowy ? Reklamy wylaczyly logiczne myslenie ?:) Rownie dobrze mozna jesc chipsy , zagryzac batonikami i popijac cola. Samo zdrowie :))) I pewnie ta sama ilosc cukru.

Jogurty nie maja blonnika :) Chyba ze maja dodawany blonnik, wiec wtedy mamy cukier, odluszczone mleko, jakies farby owoco-podobne i dobra kampanie marketingowa. Ja bym to nazwala fast food lub jedzenie smieciowe, ze zdrowiem to ma tak duzo wspolnego jak coca cola.

jaorurty i kefiry mozna jesc, ale naturalne. jak juz wczesniej wspomnialem jogurty owocowe to w duzej mierze cukier. Jogurt owocowy to wyrob cukierniczy. Blonnik jogurty maja, tylko wtedy gdy sie go tam doda, blonnik (z reszta jest to inulina) ten ma byc pozywka dla bakterii.

Gość PulchniutkaAnia
A co myślicie żeby zastąpić jogurty sokami?? Są teraz takie "świerze soki" które opdobnie jak jogurty przechowywane są w lodówkach ze względu na krótki termin ważności.... A może coś typu sok przecierowy z mlekiem lub jogurtem?? Mogłoby mi to zastąpić joigurt pitny??

co to znaczy zastapic? jedno ma byc ekwiwalentem drugiego w jakim kontekscie?