Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PulchniutkaAnia

Jogurty pitne tuczące??

Polecane posty

Gość PulchniutkaAnia
Zastąpić to znaczy zamiast jednego pić drugie...czyli zamiast jogurtów pitnych pić soki bądź też soki z mlekiem lub z jogurtem....tak może zdrowiej, lepiej, ja wiem??

ale wg podobnej zasady mozna zastąpic kakao zupą pomidorową. jaki jest konetkst tego pytania? to ma byc ekwiwalent energetyczny (kaloryczny)? gaszacy pragnienie? prozdrowotny?

Gość PulchniutkaAnia
Przede wszystkim kaloryczny i zdrowotny....mysle ze soki maja mniej cukru, weglowodanów i sztucznych składników....są też chyba lepsze na lato bo lepiej gaszą pragnienie....a może by tak spródbować wymieszać sok z jogurtem?? albo z mlekiem?? Wtedy mam dwa w jednym a i zdrowo...tylko czy to bedzie smakowało??

mniej kaloryczny bedzie sok. te swiezo wyciskane - to produkty mniej przetworzone niz jogurty owocowe. Jogurty zawieraja jednak dobrotliwe bakterie, wapń, troche bialka - tutaj maja wyzszosc nad sokami.

Gość EMACE
Jogurty owocowe kupne, klasują się w 40-50 IG, czyli w najniższym przedziale. Można je pić i nie tuczą, piję 500 ml dziennie od 5 lat dzien w dzień - po 22 a w weekendy 3000 ml w nocy - waga stoi w miejscu a nawet spada. Spada jeśli sobie odmawiam z tytułu jogurtów innych rzeczy... na przykład chleba, bułek, tłustych mięs, sosów, fastfoodow, grilów, piwa, masła, tłustego mleka, coli, ziemniaków, białego ryżu, płatków owsianych ekspresowych, bananów itp itd. Ważę 76 KG i mam 32 lata. Tak ! jogurt (500 ml w moim przypadku) 2,0 tłuszczu i 13,4 Węglowodanów ma w przeliczeniu 12 łyżeczek tłuszczu... ale, pamiętajmy o IG i o tym, że cukier cukrowi nie równy... Jeśli bym codziennie pił tyle samo COLI na pewno bym przytył, a ta ma teoretycznie mniej cukru i 0 tłuszczu niż jogurt... Jadłem te jogurty w ciągu ostatniego pół roku, podczas procesu chudnięcia bo się odchudzałem schudłem 27 KG