Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Dzidzia*

Pomóżcie! Duszności w ciąży!

Polecane posty

Jestem w 27 tc. Przed ciążą też zdarzało mi się mieć takie duszności, tzn jakbym normalnie oddychając dostarczała sobie za mało tlenu, więc muszę łapać powietrze jak ryba wyjęta z wody. Dzisiaj aż nie mogłam spać tak mnie to męczyło. Czy ktoś z Was też tak miał? Jak sobie z tym radzić? Nie chcę brać żadnych leków, bo nie wiadomo jaki będą miały skutek, ale... Proszę o radę

Ja jestem w 24 tc i też zdarza mi się mieć duszności ale to ze względu na ucisk macicy na przeponę. A diagnozowalaś to przed ciążą?

Nie diagnozowałam. tyle że ja mam mały brzuch więc wydawało mi się, że jeszcze ucisku na przeponę nie ma.

Zdiagnozuj to u lekarza, ale powiem ci, że dużo kobiet ma z tym problem i nie jest to kwestia wielkości brzucha :). Śpij sobie trochę wyżej, ułatwisz sobie oddychanie.

Gość uli
w zmniejszeniu duszności pomaga troche podniesienie stanikiem naszych wielkich piersi.

Gość gość
Duszności są jak najbardziej normalne w zaawansowanej ciąży, tu masz źródło: Ćwiek D.: Szkoła Rodzenia. Wydawnictwo lekarskie PZWL. Warszawa 2010. http://dumnamama.pl/dusznosci/

Gość gość
Radze Ci kontrolę D-Dimerow