Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poranna brzoskwinka

Zdrowy start w przyszłość

Polecane posty

Gość poranna brzoskwinka

Czy ktoś może oglądał ten program? Ja trochę w szoku jestem, bo mi się zmieniło myslenie o żywieniu dzieci. Mnóstwo fajnych przepisów, porad. Weszłam też na stronę gerbera (pomysłodawca całej akcji), bo tam jest caly materiał o żywieniu dzieci. Moja refleksja jest taka, że ktoś wreszcie podjął się próby uzmysłowienia rodzicom, że nie mogą (a w każdym razie nie powinni) przyzwyczajać dzieci do fast foodów, że wyjście do mcdonaldsa to nie powinno być rodzinne wydarzenie, żebyśmy nie wychodowali całych pokoleń małych grubasów. Polecam naprawdę wszystkim mamom.

Gość hania_omega
A możesz napisać kiedy jest ten program i na którym programie? Bo chętnie bym pooglądała

Gość poranna brzoskwinka
Program jest na tvnstyle, ale ostatnio dowiedziałam się, że też jest na stronie gerbera ta akcja.

Gość babiczka33
sprawdź sobie na stronce tvn style, o której jest program, a na gerberze, o co w nim chodzi. powiem wam, że też mi ten program zrewolucjonizował myślenie o wielu żywieniowych sprawach.

Gość liliputka nowa
ja bym powiedziała, że chyba dopiero może zmienić myślenie ludzi o tym, jak powinno się odżywiać małe dzieci. Znam mamy, które zabierają 2,5 letniego dzieciaka do Mcdonaldsa na hamburgera albo pozwalają wypić za jednym posiedzeniem 0,75 l. coli. Nie mówię, że ja swojego synka odżywiam idealnie, że nigdy przenigdy żadnego badziewia mu nie dałam, ale staram się myśleć o tym, jak to co daję mu teraz do jedzenia ukształtuje jego nawyki jedzeniowe w przyszłości i to chyba głównie o to chodzi w tej akcji gerbera.

Gość Statystycznie
Hej, dajcie linka dokładnie do tej strony...

Ja powiem tak. Nie lubie takich BOOOM\'ów, które niby otwierają oczy jak żywić dzieci. Wiadomo od lat że fast foody są niezdrowe i czy to takie rzeczywiście odkrycie??Można sie spierać tam czy Gerber czy gotowane warzywa są zdrowsze...ale człowiek ze szkoły wie co nieco o żywieniu więc z całej gamy produktów możemy zdrowym rozumem określić co jest niezdrowe

Gość tiku tak
No tak, ale te schematy żywienia ciągle się zmieniają i trudno za tym wszystkim nadążyć. Jak dla mnie to dobrze, że jest aktualnie taki program zbierający wszystko w całość, ja jestem zadowolona.

Gość betułka
Jullii, no masz racje, że od lat wiadomo, że fast food jest niezdrowy. Ale też prawda jest taka, że nie wiedzą o tym wszyscy. Wielu jest takich rodziców, którzy niedzielne wyjście do Macdonaldsa traktują jak święto rodzinne. Więc może takie akcje, jak akcja gerbera uświadomią przynajmniej niektórym z takich rodziców, że jednak wizyta w kfc czy macdonalds to faszerowanie swojego dziecka potworną ilością chemii i bóg wie czego jeszcze. Dlatego ja jestem bardzo za i uważam, że trzeba o tym mówić, mówić i mówić, bo w przeciwieństwie do takich akcji, reklama tych sieci fast foodowych jest bardzo drapieżna i wycelowana w coraz to nowe pokolenia dzieciaków.