Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAIWEDZIONANANANA

MAM JUŻ DOŚĆ... TRĄDZIK MNIE ZNISZCZYŁ

Polecane posty

Gość ZAIWEDZIONANANANA

Mam trądzik już od 6 lat. Nie potrafię sobie z nim poradzic. Stosowałam wszystko i jest coraz gorzej. Proszę pomóżcie mi. Co jest na prawdę skuteczne w leczeniu?

Gość hnydftgcurtff
niemartw sie nei jestes sama tez mam ten problem.. wlacze z nim od 5 lat.... leki pomagaja lecz na krotko skora sie przyzwyczaja i znoiw tradzik powraca.... ale nei poddaje sie , i wciaz ma nadzije ze kiedys mis ie uda go zwalczyc,...

Gość ZAIWEDZIONANANANA
Nie róbcie sobie żartów. Trądzik to choroba... poważna choroba która działa na psychike.

Gość szukam juz dlugo
zrob sobie lewatywe podobno to od zlogow w jelitach sie biora syfy na twarzy tutaj podaje link do tematu poczytaj sobie pisze tam ze pomaga na cere itp itd powodzenia zycze http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1337212

Gość thommaaasss
czytam czasem te wypowiedzi i ciezko mi w niektore uwierzyc.. lewatywy, cudowne masci za 10 zl z allegro... opisze tu moja historie i co mi pomoglo kiedys meczyłem sie z trądzikiem bardzo długo.. probowalem naprawde wszystkiego zaluje ze dopiero po paru latach bezskutecznego leczenia trafilem na swietnego lekarza w szpitalu na lindleja w warszawie Probowalem bardzo wiele metod, moja twarz wygladala okropnie. Nie tylko pryszcze ale guzy na twarzy. Rozumiem wszystkich, wiem ze to jest straszny problem i mozna miec wielkie kompleksy z tego powodu Probowalem roznych antuybiotyków, masci itd - nic mi to nie pomagalo, Stosowalem nawet kuracje moczem Kladlem sie przed spaniem do wanny, obkladalem sobie bandaze caly czas moczone w pojemniku z moczem. Naprawde nic strasznego a pomagalo. Pomagało ale w niewielkim stopniu To jednak na moj bardezo ciezki ttradzik nie dzialalo do konca ale wierze w kuracje moczem. Wyleczyl mnie bardzo silny i drogi lek jak roaccutane Czytalem rozne opinie na temat tego leku ale mi pomogl a bylem w nprawde strasznym stanie. Polecam wszystkim na ktorych nic nie dziala i maja dosc tradziku. Dzis czasem wyskakuja mi rozne wypryski ale jest o niebo lepiej niz kiedys. Teraz zaczynam walke z bliznami jesli macie jakies pytania to piszcie na maila thommaaasss@tlen.pl pozdrawiam i powodzenia :) Mam nadzieje ze pomoze komus moja wypowiedz na tym forum. P.S. Mam teraz piekna i madra kobiete, za rok chcemy sie pobrac:) nie przeszkadzaja jej moje blizny po tradziku!!! wiec wszyscy glowa do gory!!

Gość izotek izote izotek
poczytaj w necie, skutki uboczne są, ścisła kontrola lekarza, liczne badania kontrolne ale 100% efekt.poczytaj w necie

Gość Lavion
Nie bój się izotretinoiny! Masz juz pewnie stany depresyjne od takiego trądziku zresztą po 6-ciu latach walki z nim sama bym się załamała. Przemyśl tą kuracje izotretinoiną, u mnie sprawdziła się w 100% (brałam Akenenormin) i polecam! Poczytaj dokładnie o tym leki, idź do dermatologa, porób badania. Serio, nie ma co się zamęczać!

Gość ZAIWEDZIONANANANA
jescze jedna sprawa ostatnio zauważyłam że mam trądzik z tyłu głowy myśle o zgoleniu włosów na łyso i kupieniu sobie peruki podobno to pomaga.

Wiem cos o tym tradzik tylko nie to trzeb asie z tym pomeczyc wiedys wapdlam na pomysl zeby kupic chutesczki dla nimowlat tak tak te do pupy :) rano i weiczorem mylam nimi twraz :) pozniej natuszczalam cala twraz kremem nivea wychdozily biale juz ale co z tego jak dlaej bym wkacu kupilm masc ktora poskutkowala o nazwie " Tormentiol" naprawde dziala

Gość ....moja rada
1. nie używać wody(wysusza, skóra jest naciągnięta i piecze, nie ma co się oszukiwać ale mamy twardą wodę) zamiast wody chusteczki, jak ktoś juz tu napisał 2. nie stosować żadnych toników z alkoholem czy bez, zamiast tego na wacik wodę utlenioną(uważać na włosy i brwi ;) 3. żadnych cud kremów, najlepiej te dla dzieci 4. nie dotykać, nie wyciskać, starać się upiąć włosy, bo mogą przenieść bakterie z twarzy na plecy lub dekolt p.s. ja tak robię, miałam trądzik 5lat, aktualnie 1-2pryszcze

Gość eeffoocc
ja myje twarz woda z mydlem i smaruje kremem balneum i cera jest w porzadku. ale najpierw musialam wyleczyc tradzik, bo samo to oczywiscie nie pomoglo. jak nie planujesz w przeciagu najblizszego roku dziecka, to ten aknenormin to dobre wyjscie.

Ja walcze z tradzikiem juz 9 lat. Probowalam wielu rzeczy. Zele maseczki antybiotyki tabletki antykoncepcyjne plyny i inne roznosci. Tabletki anty i antybiotyk troche pomogly, ale nie na dlugo. Walka z tradzikiem jest bardzo dluga i kosztowna.

Gość na skraju szaleństwa
Ja też niestety borykam się z tym problemem. Do 18stego roku życia miałam piekną cerę, gładką, bez żadnych nierówności. Od tamtego czasu, z roku na rok jest coraz gorzej. W chwili obecnej jest dramat, moja skóra nigdy nie wyglądała tak źle. Zaczęłam stosowac isotrexin i mam nadzieję, że coś wskóra, ale z początkowych obserwacji widzę wręcz pogorszenie stanu cery. Oczywiście łączy się to z kompletną utratą samooceny, rozdrażnieniem i ogólnym rozbiciem. Jak wy radzicie sobie z tym problemem na co dzień? Ja chyba oszaleję jak za tydzień nie zobaczę poprawy...

Gość gość
Używasz systematycznie aplikatora na wypryski HB - w kilka dni powinno się udać wszystko załatwić, tzn. cera zacznie wyglądać normalnie. Nie zrobicie tego od razu, tylko dopiero po czasie i docelowo nie powinny się pojawiać jakiekolwiek ślady.