Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgfh

wianki

Polecane posty

Gość fgfh

kto byl wczoraj na wiankach wKrakowie? ^^ ja byłam ze znajomymi a ze o 23:00 rodzice nie chcieli mnie samej do domu puszczac to mama przyjechała na sztuczne ognie. I swietnie sie bawilismy! ja, znajomi i moja mama! i nie gadajcie głupot ze "starzy" wszystko niszcza i nie da sie z nimi bawic. Da sie. nawet moi znajomi to przyznali. hehe ale musiałam 10 min szukac jej a nastepne 1 min zajeło nam dojscie do znajomych xD Piekne ognie... a szczególnie przy piosence Shreka i Vanessy

Gość sprawa mocno śmierdzi
ciesze się, że był koncert JK mnie by nie było stac na wyjazd na jego koncert :-)

Gość fgfh
tak sie piwko lało? ^^

Gość fgfh
ja tam szłam w sumie na same sztuczne ognie ale piosenki tez były nawet nawet

Gość fgfh
no to ja juz moge sobie dospiewac reszte xD

a potem wesołe miasteczko pod Forum :-)

Gość fgfh
:) ale bylo naprawde suuuper

Gość znany forumowicz
Ja bym może i przyjechał, ale zrezygnowałem, bo Kraków to straszna wiocha

JK prawie nie słyszałam bo tyle było narodu, że ciężko było skupić się na muzyce. skupiałam się na kłótni z pijanymi piętnastolatkami :o

Gość fgfh
dlaczego sadzisz ze Kraków to wiocha?

Gość znany forumowicz
Bo byłem 3x i za każdym razem było tak samo - chu..jowo. Jakieś rumuny przy rynku (ja i kumpel rzucaliśmy w nich 1-groszówkami), brud, smród, chmary gołębi. A ten niby piękny rynek to tak naprawdę skwer wybrukowany krzywą kostką i obsrany przez gołębie. Jedyna fajna rzecz to pomnik smoka koło Wawelu (który jest mały i dziadowski) bo można se na niego wspiąć i zrobić fotę. No i pełno pijanych angoli i w ślad za nimi pustych lasek ze wsi którą jest Kraków 🖐️

a skąd jesteś?

Gość fgfh
kazdy ma swoje zdanie ale ja po prostu mysle ze ten kto tak mówi jest zazdrosny. mowisz ze rynek jest brudny i smierdzacy? to za co niby jest na swiatowej liscie dziedzictwa narodowego UNESCO? a rynek jest jeden z piekniejszych na swiecie a sam Kraków najczesciej odwiedzanym miejscem. A to nasza wina ze angole przylaza i urzadzaja bursy? rzucacie groszówkami w jak ty to nazywasz "rumunów"? Nie jestescie lepsi od tych pijacych anglików.

Pragnę nadmienić, że stara krzywa kostka brukowa została wymieniona na ... nową krzywą kostkę brukową i prezentuję się zacnie. :classic_cool:

Gość fgfh
a i gołebi tak duzo nie ma :)

Gość całkowicie czarny kot
dodam tylko, że Kraków uzyskał prawa miejskie już jakiś czas tamu, więc z tą wsią, to tak średnio :-) co do Rynku - z tego co wiem, jest to największy średniowieczny rynek europejski :-) co do gołębi - sa znakiem rozpoznawczym miasta i są u nas od zawsze (jest legenda, która głosi, że są to zaklęci rycerze księcia Probusa):-) a 'rumuni' - kazdy ma prawo uciekac tam, gdzie mu lepiej pijani anglicy - znam gorsze przekleństwo dla miasta np. debile rzucający w ludzi 1-groszówkami Wawel - królowie chętnie tam mieszkali i zapraszali licznych gości z całej Europy - im nie przeszkadzało, że mały i dziadowski itp itd

Gość fgfh
i czarny kot powiedzial sama prawde:) Ta legenda z gołebiami jest bardzo piekna zreszta jak i o wandzie co niemca nie chciała ^^ I jako jedyne miasto mamy oryginalna rzecz do rozpoznawania. Hejnałz wieży Mariackiej :) a Warszawa wszystkiego sie zgapia choc tez maja niektóre ładne rzeczy. Ale takiej atmosfery jak w Krakowie nie ma żadne miasto. Piekno, magia, zycie...

Gość całkowicie czarny kot
no tak... wianki:-) byłam że cokolwiek zobaczyłam, to za dużo powiedziane, bo tłok i ścisk był takie, że nie wiem jak się ci wszyscy ludzie tam na bulwarach zmieścili :-)

Gość fgfh
ale klimatycznie bylo ^^ moje pierwsze wianki hehe ^^ zaluje z dwa lata temu nie poszłam bo były podobno piosenki z filmów m.in wladca pierscieci i pewnie był requiem