Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smieciowa sprawa

pytanie w sprawie smieci-pomocy.

Polecane posty

Gość smieciowa sprawa

Moze to temat trochę śmieszny,ale mnie bulwersuje.Czy to prawda,ze jesli ma sie wlasny dom nie jest obowiazkiem wlasciciela placic za wywoz smieci?Dlaczego pytam-mieszkam w bloku.Place za wywoz smieci ok.4zl /mies. od osoby.Gdy urodzilo mi sie dziecko-nie wiem kto zglosil ten fakt do spoldzielni/podejrzewam przychodnie/ i jeszcze w tym samym mies. musialam zaplacic wyzszy czynsz.Natomiast kilkaset metrow od mojego domu jest odiedle domkow jednorodzinnych.Codziennie pod smietnik przy moim bloku podjezdzajajego mieszkancy i wyrzucaja nawet kilka worow smieci.Nie ma wiec zadnego obowiazku?Ja nie mam zamiaru placic za oszustow!

Gość ja to wiem 00
maja obowiazek placic za wywoz smieci,podrzucaja wam bo sami zamawiaja sobie wywoz np 2 razy w miesiacu co im nie starcza i podrzucaja innym :P mozesz zrobic im foty i na straz miejska donniesc lub policje dostana mandacik :P co do meldunku dziecka to automatycznie jest meldowane po urodzeniu tam gdzie matka :)

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
powinnaś to zgłosić do spółdzielni i śmietnik powinien zostać zamknięty, tak żeby tylko mieszkańcy spółdzielni mieli do niego dostęp.

Gość uje sie nie kreskuje
w sprawie melduku-zgadzam sie,ze urzad miasta melduje tam gdzie matka.Ale czym innym jest zgloszenie do spoldzielni mieszkaniowej.

Gość I love moschino
co z tego że spółdzielnia zamknie smietnik?śmieci tych którzy mieszkaja w domkach trafią do innego smietnika albo do lasu. ja kiedy tylko widzę ze ktoś zatrzymuje się na poboczu,otwiera bagażnik i taszczy worki to cykam mu zdjęcia które wysyłam do sm i na policje.

Gość I love moschino
a fakt ze urodziłaś to pewnie zgłosili sasiedzi,własnie po to zebyś płaciła za każdą zamieszkałą osobe.

Gość smieciowa sprawa
Ilove...-ale na jakiej zasadzie sp.mieszkaniowa ma uwierzyc sasiadowi?a gdzie ochrona danych osobowych?!

Gość za wywóż śmieci
płacicie grosze, w przypadku domu jednorodzinnego wywóz co 2 tygodnie kosztuje ok. 30-40zł miesięcznie, czyli za dwa zabrane kosze. Poza tym teraz istniej obowiązek segregowania śmieci, bo w przeciwnym razie na właściciela posesji może zostać nałożona kara, lub jest on zmuszony płacić wyższą cenę za wywóz śmieci. I bardzo dobrze.

Chodzi Ci o to, że płacisz 4 zł na miesiac więcej???? To, że oni tam wrzucają śmieci przecież Tobie nic nie robi?? Ale zrób im zdjęcie :D A ja mieszkam w domu i wywóz śmieci kosztuje jakieś 15zł :D :D My wynosimy 2x w miesiącu i płacimy jakieś 33zł brutto :D

Gość śmieciowa sprawa
lesny...ja sie nie denerwuje moze tak na to,ze place 4zł.wiecej/i tak bym zglosila corke do spoldzielni sama/,ale o to,ze ktos na moj koszt wyrzuca smieci.

Gość za wywóz śmieci
jest taki obowiązek tak samo jak jest obowiązek posiadania szamba, jak się nie jest podłączonym do miejskiej kanalizacji ale np.. moi sąsiedzi często palą śmieci w piecu:O Są jebnięci i przez nich wszędzie śmierdzi, jest brudno a moje zwierzęta zdychają na raka:O Pewnie ja też zdechnę, ale mam nadzieję, że oni wcześniej:classic_cool:

Ale Ty nic a nic więcej nie płacisz za to, że oni tam wrzucą te śmieci! Czy się mylę? Oni nie płacą a Ty też nie, nikt za to nie płaci. Może wywieś tam kartkę, że jest to kosz tylko dla mieszkanców osiedla i wszelkie zauwazone przypadki będą zgłaszane policji, wraz ze zdjęciami. Na niektórych osiedlach widziałam takie tabliczi (bez tego z tymi zdjęciami :D) jak nie ma pojemnków na klucz. Nie denerwuj się tak!!! Bo szybko zachowujesz!!!!! Nie warto się tym przejmować!!!!!

Gość za wywóz śmieci
śmieciowa sprawa- a jakbyście zamknęli kosz, to by wyrzucał do lasu, bo debilom nie przetłumaczysz, i byś płaciła za oczyszczanie terenów zielonych z odpadów, co kosztuje znacznie więcej i zajmuje więcej czasu i pracy.

Gość za wywóz śmieci
Z tym, że nikt za coś nie płaci, to bym się zastanowiła... Płacą wszyscy;) Po prostu jeśli firma wywożąca śmieci ma ich więcej, to musi podnosić ceny dla wszystkich usług, żeby to zamortyzować.

Gość I love moschino
pewnie masz w bloku aktywnych członków wspólnoty, u mnie wielkorotnie było tak ze zgłaszali do opłat za wywóz smieci kogoś kto odwiedza własciciela w weekendy.

Gość śmieciowa sprawa
nie wiem czy zamykanie kosza wchodzilo by w gre.W moim bloku mieszka 150rodzin,gdyby kazdy mial miec klucz do smietnika...szkoda,ze nie ma zsypow-to zalatwiloby sprawe..

za wywóz śmieci: popros sąsiadów, żeby tego nie robili, jeżeli rzeczywiście są to takie odpady, których spalanie może powodować choroby, a jak Cię oleją to też to zgłoś policji!!!!!!!!!! Jak byłam raz u Dziadków i spałam tam, to było tam gorąco strasznie, jak rano wstałam to otworzyłam sobie balkon a tu mi wleciała taka chmara czarnego dymu, patrze a to z komina od siąsiadów, powiedziała to Babaci a ona mówi, że oni tak ciągle i na nich nic nie działa i mają to gdzieś... Oni się pewnie nie chcą kłócic z sąsiadami, ale ja bym tak nie mogła :/

Gość za wywóz śmieci
chyba żartujesz:O zsypy są siedliskiem gryzoni, robactwa i smrodu:O

No tak, nikt z nich nie płaci mi chodziło. Może jeśli to rzeczywiście masowe zjawisko to zwiekszą opłaty za wywóz śmieci. U nas właśnie niedawno były podwyżki, wczesniej kubeł kosztował jakies 11zł teraz 15zł.

Gość I love moschino
LeśnySłodziaczek "Ale Ty nic a nic więcej nie płacisz za to, że oni tam wrzucą te śmieci! Czy się mylę? Oni nie płacą a Ty też nie, nikt za to nie płaci" głupoty piszesz kolezanko, wspólnoty mieszkaniowe płacą przedsiebiorstwom oprózniającym smietniki za konkretna liczbe pojemników z odpadami do odbioru.jesli pojemniki sie zapełnią szybciej,lub w miesiącu jest ich więcej, wtedy zarzadca budynku podwyższa lokatorom stawki za wywóz śmieci. ja np. płacę 12 zł za osobe,smietnik ogrodzony,zamkniety,ale i tak niektórzy zostawiają pełne wory pod siatką ogrodzenia.

Gość śmieciowa sprawa
kurde,no to chyba kamery trzeba zamontowac!!

Gość I love moschino
brak słów na niektórych..

w mojej miejscowości jest jeszcze lepiej... ludzie muszą segregować śmieci, a potem przyjeżdza jedna śmieciarka i wszytko razem miesza :o

Gość śmieciowa sprawa
:(

I love moschino naucz sie czytać \"Ale Ty nic a nic więcej nie płacisz za to, że oni tam wrzucą te śmieci! Czy się mylę? Oni nie płacą a Ty też nie, nikt za to nie płaci\" Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? Czy się mylę? TO BYLO PYTANIE. nie jestem twoja kolezanką :/

Gość I love moschino
LeśnySłodziaczek no więc mylisz się. i nie unoś się tak koleżanko,wszak powszechnie wiadomo iż złośc piękności szkodzi;)

Gość gość
u mnie firma www.asik.pl zajmuje sie wywozem smieci i moge polecic uslugi bo naprawde odkad weszla ta ustawa smieciowa to naprawde wiele takie uslugi moga pomoc:)