Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 smieciowa sprawa

pytanie w sprawie smieci-pomocy.

Polecane posty

Go艣膰 smieciowa sprawa

Moze to temat troch臋 艣mieszny,ale mnie bulwersuje.Czy to prawda,ze jesli ma sie wlasny dom nie jest obowiazkiem wlasciciela placic za wywoz smieci?Dlaczego pytam-mieszkam w bloku.Place za wywoz smieci ok.4zl /mies. od osoby.Gdy urodzilo mi sie dziecko-nie wiem kto zglosil ten fakt do spoldzielni/podejrzewam przychodnie/ i jeszcze w tym samym mies. musialam zaplacic wyzszy czynsz.Natomiast kilkaset metrow od mojego domu jest odiedle domkow jednorodzinnych.Codziennie pod smietnik przy moim bloku podjezdzajajego mieszkancy i wyrzucaja nawet kilka worow smieci.Nie ma wiec zadnego obowiazku?Ja nie mam zamiaru placic za oszustow!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja to wiem 00
maja obowiazek placic za wywoz smieci,podrzucaja wam bo sami zamawiaja sobie wywoz np 2 razy w miesiacu co im nie starcza i podrzucaja innym :P mozesz zrobic im foty i na straz miejska donniesc lub policje dostana mandacik :P co do meldunku dziecka to automatycznie jest meldowane po urodzeniu tam gdzie matka :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ** ** ** ** ** *** *** *** ***
powinna艣 to zg艂osi膰 do sp贸艂dzielni i 艣mietnik powinien zosta膰 zamkni臋ty, tak 偶eby tylko mieszka艅cy sp贸艂dzielni mieli do niego dost臋p.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uje sie nie kreskuje
w sprawie melduku-zgadzam sie,ze urzad miasta melduje tam gdzie matka.Ale czym innym jest zgloszenie do spoldzielni mieszkaniowej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I love moschino
co z tego 偶e sp贸艂dzielnia zamknie smietnik?艣mieci tych kt贸rzy mieszkaja w domkach trafi膮 do innego smietnika albo do lasu. ja kiedy tylko widz臋 ze kto艣 zatrzymuje si臋 na poboczu,otwiera baga偶nik i taszczy worki to cykam mu zdj臋cia kt贸re wysy艂am do sm i na policje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I love moschino
a fakt ze urodzi艂a艣 to pewnie zg艂osili sasiedzi,w艂asnie po to zeby艣 p艂aci艂a za ka偶d膮 zamieszka艂膮 osobe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 smieciowa sprawa
Ilove...-ale na jakiej zasadzie sp.mieszkaniowa ma uwierzyc sasiadowi?a gdzie ochrona danych osobowych?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za wyw贸偶 艣mieci
p艂acicie grosze, w przypadku domu jednorodzinnego wyw贸z co 2 tygodnie kosztuje ok. 30-40z艂 miesi臋cznie, czyli za dwa zabrane kosze. Poza tym teraz istniej obowi膮zek segregowania 艣mieci, bo w przeciwnym razie na w艂a艣ciciela posesji mo偶e zosta膰 na艂o偶ona kara, lub jest on zmuszony p艂aci膰 wy偶sz膮 cen臋 za wyw贸z 艣mieci. I bardzo dobrze.

Udost臋pnij ten post

Chodzi Ci o to, 偶e p艂acisz 4 z艂 na miesiac wi臋cej???? To, 偶e oni tam wrzucaj膮 艣mieci przecie偶 Tobie nic nie robi?? Ale zr贸b im zdj臋cie :D A ja mieszkam w domu i wyw贸z 艣mieci kosztuje jakie艣 15z艂 :D :D My wynosimy 2x w miesi膮cu i p艂acimy jakie艣 33z艂 brutto :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣mieciowa sprawa
lesny...ja sie nie denerwuje moze tak na to,ze place 4z艂.wiecej/i tak bym zglosila corke do spoldzielni sama/,ale o to,ze ktos na moj koszt wyrzuca smieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za wyw贸z 艣mieci
jest taki obowi膮zek tak samo jak jest obowi膮zek posiadania szamba, jak si臋 nie jest pod艂膮czonym do miejskiej kanalizacji ale np.. moi s膮siedzi cz臋sto pal膮 艣mieci w piecu:O S膮 jebni臋ci i przez nich wsz臋dzie 艣mierdzi, jest brudno a moje zwierz臋ta zdychaj膮 na raka:O Pewnie ja te偶 zdechn臋, ale mam nadziej臋, 偶e oni wcze艣niej:classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Ale Ty nic a nic wi臋cej nie p艂acisz za to, 偶e oni tam wrzuc膮 te 艣mieci! Czy si臋 myl臋? Oni nie p艂ac膮 a Ty te偶 nie, nikt za to nie p艂aci. Mo偶e wywie艣 tam kartk臋, 偶e jest to kosz tylko dla mieszkanc贸w osiedla i wszelkie zauwazone przypadki b臋d膮 zg艂aszane policji, wraz ze zdj臋ciami. Na niekt贸rych osiedlach widzia艂am takie tabliczi (bez tego z tymi zdj臋ciami :D) jak nie ma pojemnk贸w na klucz. Nie denerwuj si臋 tak!!! Bo szybko zachowujesz!!!!! Nie warto si臋 tym przejmowa膰!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za wyw贸z 艣mieci
艣mieciowa sprawa- a jakby艣cie zamkn臋li kosz, to by wyrzuca艂 do lasu, bo debilom nie przet艂umaczysz, i by艣 p艂aci艂a za oczyszczanie teren贸w zielonych z odpad贸w, co kosztuje znacznie wi臋cej i zajmuje wi臋cej czasu i pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za wyw贸z 艣mieci
Z tym, 偶e nikt za co艣 nie p艂aci, to bym si臋 zastanowi艂a... P艂ac膮 wszyscy;) Po prostu je艣li firma wywo偶膮ca 艣mieci ma ich wi臋cej, to musi podnosi膰 ceny dla wszystkich us艂ug, 偶eby to zamortyzowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I love moschino
pewnie masz w bloku aktywnych cz艂onk贸w wsp贸lnoty, u mnie wielkorotnie by艂o tak ze zg艂aszali do op艂at za wyw贸z smieci kogo艣 kto odwiedza w艂asciciela w weekendy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣mieciowa sprawa
nie wiem czy zamykanie kosza wchodzilo by w gre.W moim bloku mieszka 150rodzin,gdyby kazdy mial miec klucz do smietnika...szkoda,ze nie ma zsypow-to zalatwiloby sprawe..

Udost臋pnij ten post

za wyw贸z 艣mieci: popros s膮siad贸w, 偶eby tego nie robili, je偶eli rzeczywi艣cie s膮 to takie odpady, kt贸rych spalanie mo偶e powodowa膰 choroby, a jak Ci臋 olej膮 to te偶 to zg艂o艣 policji!!!!!!!!!! Jak by艂am raz u Dziadk贸w i spa艂am tam, to by艂o tam gor膮co strasznie, jak rano wsta艂am to otworzy艂am sobie balkon a tu mi wlecia艂a taka chmara czarnego dymu, patrze a to z komina od si膮siad贸w, powiedzia艂a to Babaci a ona m贸wi, 偶e oni tak ci膮gle i na nich nic nie dzia艂a i maj膮 to gdzie艣... Oni si臋 pewnie nie chc膮 k艂贸cic z s膮siadami, ale ja bym tak nie mog艂a :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za wyw贸z 艣mieci
chyba 偶artujesz:O zsypy s膮 siedliskiem gryzoni, robactwa i smrodu:O

Udost臋pnij ten post

No tak, nikt z nich nie p艂aci mi chodzi艂o. Mo偶e je艣li to rzeczywi艣cie masowe zjawisko to zwieksz膮 op艂aty za wyw贸z 艣mieci. U nas w艂a艣nie niedawno by艂y podwy偶ki, wczesniej kube艂 kosztowa艂 jakies 11z艂 teraz 15z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I love moschino
Le艣nyS艂odziaczek "Ale Ty nic a nic wi臋cej nie p艂acisz za to, 偶e oni tam wrzuc膮 te 艣mieci! Czy si臋 myl臋? Oni nie p艂ac膮 a Ty te偶 nie, nikt za to nie p艂aci" g艂upoty piszesz kolezanko, wsp贸lnoty mieszkaniowe p艂ac膮 przedsiebiorstwom opr贸zniaj膮cym smietniki za konkretna liczbe pojemnik贸w z odpadami do odbioru.jesli pojemniki sie zape艂ni膮 szybciej,lub w miesi膮cu jest ich wi臋cej, wtedy zarzadca budynku podwy偶sza lokatorom stawki za wyw贸z 艣mieci. ja np. p艂ac臋 12 z艂 za osobe,smietnik ogrodzony,zamkniety,ale i tak niekt贸rzy zostawiaj膮 pe艂ne wory pod siatk膮 ogrodzenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣mieciowa sprawa
kurde,no to chyba kamery trzeba zamontowac!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I love moschino
brak s艂贸w na niekt贸rych..

Udost臋pnij ten post

w mojej miejscowo艣ci jest jeszcze lepiej... ludzie musz膮 segregowa膰 艣mieci, a potem przyje偶dza jedna 艣mieciarka i wszytko razem miesza :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艣mieciowa sprawa
:(

Udost臋pnij ten post

I love moschino naucz sie czyta膰 \"Ale Ty nic a nic wi臋cej nie p艂acisz za to, 偶e oni tam wrzuc膮 te 艣mieci! Czy si臋 myl臋? Oni nie p艂ac膮 a Ty te偶 nie, nikt za to nie p艂aci\" Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? Czy si臋 myl臋? TO BYLO PYTANIE. nie jestem twoja kolezank膮 :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I love moschino
Le艣nyS艂odziaczek no wi臋c mylisz si臋. i nie uno艣 si臋 tak kole偶anko,wszak powszechnie wiadomo i偶 z艂o艣c pi臋kno艣ci szkodzi;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u mnie firma www.asik.pl zajmuje sie wywozem smieci i moge polecic uslugi bo naprawde odkad weszla ta ustawa smieciowa to naprawde wiele takie uslugi moga pomoc:)

Udost臋pnij ten post