Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Megi21

Naczynka na nogach

Polecane posty

jak sie ich pozbyc??? Probowalam juz wyciagu z kasztanowca, zele, tabletki, witamina C z rutyna... nic nie pomaga, i jest coraz gorzej. Coraz bardziej widoczne naczynka na udach i jeszcze te obolale, i \"ciężkie\" nogi.

Gość blackcat
ja mam podobnie ale głównie na łydkach :o też próbowałam waszystkiego już chyba i nic nie skutkuje :o

Gość RUTINOSKORBIN

Własnie rutinoscorbin tez nie pomaga. SLyszalam cos o metodzie laserowej, ile to moze kosztowac?

Spodziewalam sie ze drogie ale ze bolesne nie myslalam. Chyba jestem skazana na dlugie spodnie i nadzieje na to ze zele pomoga.

Gość anjjja
ostatnio zauważyłam na udach coś takiego.. na początku myślałam że to rozstępy tylko że są takie fioletowe,,, a boje sie isc do lekarza bo pewnie każe mi krew pobierac... a ty masz cos takiego podobnego??

Tak. Ja zauwazylam ze naczynka pojawily mi sie jak zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne. Od tego czasu tez czesto dretwieja mi nogi, lapia mnie skorcze w nocy i mam to nieprzyjemne uczucie ciezkich nog

Gość anjjja
tzn,,, mnie nic nie boli ani nie brałam tabletek antykoncepcyjnych... mam to gdzies od roku... najpierw byly takie z 3 paski teraz mam juz na całym udzie i na dwóch nogach... mi to nie przezkadza tylko ludzie sie czepiają... a od tego moze stać się coś poważniejszego??

coś poważego sie nie stanie, ale mozna chodzić na zabiegi do kosmetyczki na jonoforeze... to jest taki zabieg z prądem jest anoda i katoda, i to likwiduje naczynka, mozna także chodzić o sauny:)

Gość anjjja
ja słyszałam że jak pękają naczyńka to właśnie nie wolno chodzic do sauny... a co do tych prądów to napewno na to niee pójde moja mama na to chodzi i mówi ze to tak szczypie... a ja niestety jestem bardzo delikatna...

Nic sie nie stanie, tylko wyglada to nieestetycznie. Interesuja mnie ceny zabiegow EMTI, orientujesz sie????

Gość anjjja
mój wujek miał żylaki i poszedł do takiego chirurga do koszalina (moze mieszkasz gdzies niedaleko) i teraz nie pamietam czy dawał mu zastrzyki czy miał operacje.... ale nie ma juz żylaków

no bo jak kosmetyczka da za duże natężenie prądu to piecze, podczas takiego zabiego powinna pytać czy pani coś czuje, jezeli tak to zmniejsza sie natężenie prądu i nic nie czuć... jakaś zła kosmetyczka robiła zabieg Twojeje mamie...

Gość anjjja
akurat mojej mamy nie ma ale jak wróci to sie jej zapytam ile płaciła i ci napisze... a nie mozesz isc za skierowaniem od lekarza rodzinnego?

jezeli juz to bardziej do dermatologa, kosmetyczki ... lekarz rodzinny chyba Ci nie pomoże bo to są tak jakby problemy z krążeniem.

Gość anjjja
ale chodzi mi zeby dal skierowanie i wtedy nie musisz płacic no nie?

a co do pieczenia to wiem ze mozna zmniejszyci nic nie piecze,b o tyle osób ile jest u nas na zajęciach inaczej odczuwa nateżenie prądu i u jedych 0,5 jest ok a u druchich 0.1 jest dopiero ok... także zależy od wrażliwości :)

u kosmetyczki zawsze placisz... ona nie ma tego refundowanego, a u dermatologa może i jest.. nie wiem

Nic innego mi nie pozostalo jak odlozyc pieniadze i umowic sie na serie zabiegow u kosmetyczki

Witajcie. Ja również zauważyłam ostatnio pajączki na swoich nogach wybrałam się do dermatologa i kupiłam sobie żel ORTHOLAN VEIN zapłaciłam za niego 30zł - zobaczymy jakie przyniesie efekty. Stosuje się go w przypadku słabych, pękajacych naczynek zwłaszcza na nogach, celem stosowania jest poprawa wyglądu nóg poprzez likwidację widocznych pajączków i zapobieganie dalszemu ich powstawaniu, uszczelnia drobne naczynka, uelastyczniają ściany naczyń ... A jakie wy macie skuteczne sposoby? Czekam na opinie

A testowałaś doustne środki z hespedryną? u mnie sprawdziła się maxi3vena, która działa przeciwobrzekowo i  wspiera działanie układu krążenia. Wystarczy jedna tabletka dziennie, by zapomnieć o cięzkich nogach