Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tanczacy_Koliber37

The Big Beautiful Women - Piękno nie ma rozmiaru

Polecane posty

Piekno nie ma rozmiaru Drogie Panie i Panowie. Czytajac to forum odnosze wrazenie, ze chudniecie stalo sie celem samym w sobie. Tak jakbyscie zapominaly kim jestescie, po co zyjecie i co jest naprawde wazne w zyciu. Stop szalenstwu ! Kobieta sukcesu to taka kobieta ktora lubi siebie, ma frajde w zyciu, robi to co lubi i nie daje sie zwariowac modzie, obiegowym opiniom i innym bzdetom. http://www.editorial.fnphoto.com/stories/2124/index.htm Te babki sa WIELKIE i maja radoche z zycia. Zyjemy tu i teraz :)

Gość no i ok
radocha to podstawa

Gość llillian
to swietnie...z pewnoscia dla nich, a ja siebie grubej nie lubie i zadne zdjecia mnie do siebie grubej nie przekonaja dlatego tez jestem na diecie.

llillian, Mysle ze powinnas siebie lubic zawsze i wszedzie w kazdych okolicznosciach :) Chcesz schudnac schudnij ale wszystko z piesnia na ustach. Zycie jest jedno i agresja wobec swojego ciala nigdy do niczego dobrego nie prowadzi. Grube czy chude,sliczne,brzydkie, mlode, stare, w ciazy, czy z rozstepami jak zebry to caly czas jestesmy my :) Jesli my nie bedziemy lubily swoich cial to kto ? Kreatorzy mody ? Firmy kosmetyczne ? Koncerny dietetyczne ? http://www.youtube.com/watch?v=Xs6gd-fyab4&feature=related Ile kobiet nie cieszy sie seksem bo mysla ze sa za grube ? Czasami to jest 4 kg czasami 40, odrzucamy za jednym zamachem cala swoja seksualnosc w imie idealu piekna z gazety. Warto ? NIE !!!!!

Takie zwały tłuszczy nie są piękne i nikogo tutaj nie przekonasz... Nie dążymy do ideałów z gazet, bo mamy swój mózg i wiemy, że te kobiety są po prostu porządnie poprawione. Dążymy do lepszego samopoczucia, bo już zrzucenie kilku kilogramów daję wielką frajdę. Większą niż wiele innych rzeczy...

Zgadzam się z autorem topiku - kobiety o pełnych a nawet bardzo pełnych kształtach są PIĘKNE!!!! 😍

Teraz z kolei Ty starasz się cos narzucić. A ja nie widze nic złego w tym że ktos dba o siebie (bo tusza jest efektem zaniedbania) i chcąc czuć sie dobrze z samym soba przechodzi na diete.

Piekno jest w czlowieku :) Ile razy ja odkladalam wazne rzeczy w zyciu na okres bo schudne ? Setki !!!! Naszym celem w zyciu jest sukces, osobisty rozowj, zdrowie, szczesliwe rodziny, pieniadze cokolwiek sobie pragniemy. Nie zgodze sie z Toba ze te babki nie sa piekne :) Sa piekne i istnieja tysiace facetow ktorzy by chcieli z nimi isc na randke i ktorzy sie slinia na ich widok. http://gamma.fnphoto.com/stories/2095/index.htm

Piękno jest w człowieku to fakt, ale wydaję mi się że mówimy tutaj o pięknie zewnętrznym. Jest tysiące facetów, którym odpowiadają takie rozmiary, ale też tysiące, dla których kobieta o takich rozmiarach nie jest pociągająca. Dlatego niech każdy najlepiej robi to co mu odpowiada. A jeśli propagujesz otyłość, to tym samym propagujesz niezdrowy styl życia. Tak jak te wszystkie mass media, które pokazują wychudzone ciała.

Lady_Marika , Ja jestem jak najbardziej za tym zeby kazdy czlowiek robil to co lubi i wygladal tak jak lubi. Jesli ktos czuje potrzebe schudniecia( ja czuje) to zaczyna nad tym pracowac i juz bo tak wybiera. Ale z miloscia do siebie, z czuloscia a nie z obrzydzeniem, nie z gniewem, nie z postawa oh moje zycie zacznie sie gdy schudne. Wazysz 10 kg za duzo, ubierz sie sexy idz na impreze i miej fun. Schudlas o 10kg gratulacje, kup nowe ciuchy i miej fun. Nie bedziesz katologowa Panna Mloda , bedziesz miala o 10 cm wiecej, kto na Boga bedzie o to dbal ? Pan Mlody ? Dla niego mozesz wystapic w worku po ziemniakach, Twoi rodzice ? Oni kochaja Cie bo zyjesz. Milosc jest zarazliwa jesli lubimy siebie nie zostawiamy innym innej mozliwosci. Musza nas lubic. Piekno nie ma rozmiaru :))))))))))))

Zyciowa Optymistka, Nie promuje otylosci, promuje radosc zycia !!!!! Co do facetow :)))))))))))) To zawsze ich mozna zmieniac razem z waga, Ci warci naszej uwagi zostana, a reszte mozna wyslac na Madagaskar bez powrotnego biletu.

Gość Fiooooore
Otyłość to choroba!!!nIE WOLNO BYĆ SZCZEŚLIWYM BEDĄC GRUBYM!!! To chore!!! Nie mówie z eby byc patyczakiem ale kurcze... te babki ze zdjec za pare lat umrą!!! Rozumiesz to?? Umrą!! na zawał, na miazdżyce!! poczytaj kobieto troche!! jak ktos jest gruby i sie z tego cieszy to jest szaleńcem....

Tanczacy koliber, jesli w tej chwili (przy Twojej wadze) widok tych pan w jakikolwiek sposob Ci sie podoba i przekonuje Cie, ze mozesz byc szczesliwa bez wzgledu na wage: sprobuj. Wiem jednak sama po sobie, ze jest cholernie ciezko byc takim klopsem i nie chcialabym nigdy wiecej wazyc powyzej setki. Tez naleze do osob, ktore zawsze - mimo otylosci - prowadzily normalne zycie. Ale nie oszukujmy sie - szczuply moze wiecej i dluzej (pozyc). Powodzenia w chudnieciu! 🌻

Gość rany....
te kobiety sa wielie i otyłe a nie piekne... te zdjecia sa po prostu nie smaczne.... przeciez miedzy wychudzona, anorektyczna modelka a otyłą kobieta z chorobliwa nadwaga zmiesci sie pare innych typow osob... jest roznica miedzy kobiecymi ksztaltami a otyłoscia....

Gość feqw
fuuuuuuuuuuuuuuu ale brzydkie cielska

Gość zgadzam sie ze piekno
jest w czlowieku Schudlam 12 kg.. Pod presja ludzi i gazet a glownie dlatego ze w Polsce nie mozna dostac ladnych ubran powyzej 40 rozmiaru, w Niemczech to nie problem. I co? Wcale nie czuje sie lepsza, madrzejsza. Raczej rozdrazniona, bo nie moglam jesc tego ,co lubię i co jedza wszyscy ludzie, w tym chude.Zeby utrzymac wage, bede musiala utrzymywac diete. Jest mi oczywiscie wygodniej , jesli chodzi o ciuchy. Ale nadal mnie ogarnia wscielklosc na wywierajacych presje. Wkurzaja mnie komplementy typu "Ale schudlas " - jakby czlowiek nie mial wiekszych osiagniec zyciowych. Jestem z rodziny ludzi tęzszych, w ktorej za to nikt nigdy nie chorowal i wszyscy zyli dlugo. Durne media, durni, nietolerancyjnie ludzie.

a możecie sobie nawet ważyć po 200kg, tylko nie przekonujcie nikogo na siłę, ze to jest normalne, zdrowe i piękne! jak się cieszyć życiem z tusza, jak nawet wejście na 3 piętro sprawia problem.

Gość mam spora nadwage
a po pietrach smigam szybciej niz moje chude zdechlawe kolezanki. Jestem Zdrowa!! wszystkie wyniki badan mam super. Mam ladna cerę i włosy.Jem tyle co wszyscy,nie żrę, uprwiwam sporty, taka moja budowa ( po ojcu)

Zgadzam sie, ze piekno jest w czlowieku i bardzo mozliwe, ze przedstawione na zdjeciach kobiety moga miec piekne zycie POMIMO otylosci. Ale nie zgadzam sie, ze te kobiety sa piekne. Fakt - model piekna kreuja media, ale jak wspomnial ktos powyzej jest jeszcze cos pomiedzy otyloscia (na oko pewnie 3 stopnia u wiekszosci pan), a niedowaga i byciem "chuda szkapa". Do "zgadzam sie ze piekno": nie mow, ze nie jest milo slyszec takie komentarze. Jakos nie moge sobie tego wyobrazic :) Wiadomo, ze to nie wyglad powinien byc najwazniejszy, ale - zwlaszcza jako kobieta - fajnie jest wygladac i czuc sie dobrze w swoim ciele 🌻 Nawet jesli chodzi o kupno ubran. Co do teorii o sklepach w Polsce i w Niemczech - nie zgodze sie. Owszem, w Niemczech mozna kupic czesciej wieksze rozmiary, ale wybor ma sie miedzy szmacianymi dyskontami typu Kik, wysylkowymi katalogami (ktorych notabene jest wiecej) i znacznie drozszymi od przecietnych sklepow liniami dla puszystych jak np. Ulla Popken. Jesli chce sie ubrac w "normalnym" sklepie (np. VeroModa, Esprit, zero, Hallhuber, Benetton, Orsay itp.) to wybor rozmiarow jest identyczny jak w Polsce.

Gość OUPiS
Jeśli Twój facet nie przejmuje się tym, że jesteś otyła to tak samo jakby nie przejmował się tym, że chorujesz na cukrzyce i się nie leczysz...

Gość do mam spora nadwage
wszyscy grubi maja taka wymówke ze to taka ich budowa i ze wcale duzo nie jedza.. ba! ze jedza bardzo malutko i ze uprawiaja sporty a prawda jest taka ze tłustego dupska sie ruszyc nie chce!! to mocne słowa. wiem. ale mowie tak bo sama byłam gruba. Ale sie zawziełam i schudłam, mimo mocnej budowy kosci jestem szczupła. szczupła i piekne. teraz a nie wtedy gdy mailam 30 kg wiecej.

Gość lillah
Tanczacy Kolibrze, piszesz ze trzeba sie akcpetowac byc szczesliwym itp ale sama w stopce masz jakieś założenia dietowe o ile dobrze rozumiem... zatem jak to jest?

lillah, niedokladnie czytasz. Tanczacy Koliber napisala, ze zawsze trzeba miec "fun", ile by sie nie wazylo. Ale dla mnie to tez traca oszukiwaniem samej siebie. Jesli uwazalabys te kobiety za tak piekne, Kolibrze,nie przechodzilabys na diete, wspomagana w dodatku jakimis smieciami... Pewnie, nie ma co zamykac sie w czterech scianach i trzeba z tego, co mamy robic najlepsze, co sie da, ale mysle, ze warto walczyc o lepsza siebie! A otyla, czyli chora (lub: bardziej niszczaca cialo dodatkowymi kg) osoba powinna robic cos zeby ten stan zmienic. Wlasnie dla siebie. Nawet jesli czasem wyrzeczenia i walka ze slabosciami to nie "fun". Powodzenia, Kolibrze :)

Gość o Boże
autorko/autorze czy tobie sie kompletnie na mózg rzuciło????? twoim zdaniem te pasztety sa piekne? i co z tego że cie ciesza mordy ale jestem w 100% pewna że nie sa zadowolone z tego jak wyglądaja i wolały by byc o 100 kg lżejsze... schowaj sie z tym swoim topikiem! do dziewczyn które się tutaj odchudzaja: nie przestawajcie nie pozwólcie aby ktoś wam wmawiał że grube jest piekne bo to nieprawda... chudnijcie, dbajcie o siebie i przede wszystkim o swoje zdrowie bo ja jestem pewna że te z fotek długo nie pozyja... (cukrzyca, miażdżyca, zawały i to wszystko przez tusze!)

Gość olaaaaaaaaaaaaaa
uwazam, ze to juz jest lekka przesada. te kobiety sa przeciez otyle co wiaze sie z wieloma konsekwencjami, choroby wiencowe, cukrzyca typu II, nadcisnienie, miazdzca i wiele, wiele innych. poza tym watpie, ze te kobiety sa zadowolone ze swojego wygladu. wiadomo, wyglad nie jest najwazniejszy, ale otylosc nie jest jedynie widoczna na zewnatrz.. i mysle, ze w wypadku tych kobiet na zdjeciach nie mozna powiedziec, ze piekno nie ma rozmiaru. one sa zwyczajnie nieestetyczne! znam wiele kobiet, ktore waza np. 80 kg przy wzroscie ok. 168 i rzeczywiscie ich nadwaga nie rzuca sie w oczy jakos strasznie, nie kluje, ale w koncu 80 kg a 100 iles to roznica i to znaczna. to chyba niezbyt madre pokazywac tego typu zdjecia i oglaszac, ze kobiety na nich sa piekne.. to tak jak anorektyczki pokazuja sobie zdjecia wychudzonych dziewczat wzdychajac do nich i chcac wygladac tak samo. to przegiecie w jedna i w druga strone.

Hej Tanczacy Koliberku, dobrze ze starasz sie zachowywac pozytywne nastawienie, jesli to ci pomoze schudnac to super, tak dalej. Fun mozna miec bedac grubym, przewaznie grube osoby to smiejki ale to raczej tylko przykrywka, wola obrocic w zart niektore uwagi niz pokazac ze im przez to zle. Czy byl kiedys dzien w ktorym jechalas na plaze promieniejac szczesciem ze sie poopalasz? Mysle ze raczej krepowalas sie ze bedziesz musiala pokazac wiecej faldek niz na codzien. Koliberku, zycze ci schudniecia nie tylko dla piekna ale i zdrowia, te babeczki na zdjeciach maja problem zdrowotny i niestety nie zgodze sie ze taka otylosc jest piekna. Moga miec piekne dusze, wlosy czy oczy ale to calosc tworzy obraz a tamten jest za duzy by byc zdrowym i pieknym. Ale mam nadzieje ze nam pokazesz jak z usmiechem na twarzy i pozytywnym nastawienie dasz rade osiagnac wymarzona wage :)

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Piekno nie ma rozmiaru - nie ma zadnych logicznych argumentow, zebym zmienila zdanie. Te kobiety sa piekne, sa sexy, sa pelne zycia i maja niezla radoche na tych zdjeciach. Wyznacznikiem szczescia w zyciu nie jest wyglad. Czy kobiety z extra kg nie sa sexy ? Proponuje zrobic ankiete wsrod facetow :))))))))) Fiooooore, smierc jest czescia zycia. Trzeba byc szczesliwym i szanowac i lubic siebie zawsze !!!!! mushellka, \"Pewnie, nie ma co zamykac sie w czterech scianach i trzeba z tego, co mamy robic najlepsze, co sie da, ale mysle, ze warto walczyc o lepsza siebie! A otyla, czyli chora (lub: bardziej niszczaca cialo dodatkowymi kg) osoba powinna robic cos zeby ten stan zmienic.\" Mnie te panie rozczulaja, sa sympatyczne, szczesliwe i zadowolone z siebie. Uwazam ze sa piekne :) Zdecydowanie mi sie podoba ich radosc zycia - sa przeciwienstwem tego co widze na tym forum. Tluszcz , krzywe nogi, czy pryszcze nie sa wyznacznikiem szczescia w zyciu ! Ja nie uwazam, ze bede lepsza jesli schudne. Bede nosila mniejsze rozmiary, miala mniejsze piersi, wiecej widocznych zmarszczek. I to bede dalej w 100% ta sama ja co teraz - nic istotnego sie nie zmieni w moim zyciu. Weszlam na diete bo podjelam taka decyzje. zgadzam sie ze piekno, Mam identyczne doswiadczenia. Ile ja lat stracilam na takich bzdurach :/ W Polsce jest straszna presja na osoby z nadwaga, kobiety jesli maja rozmiar wiekszy niz 38 postrzegane gorsze. Ilez to razy Panie za lada robily glupie miny. Ile razy slyszalam, ze powinnam schudnac od osob znajomych lub mniej znajomych. Takie uwagi uwaza sie za norme, to wszystko jest w imie \"falszywej\" troski, czyste chamstwo maskowane dbaloscia. Sukces w zyciu to cos wiecej niz obwody w biodrach :) Apeironka , Zwyczajnie, to jest nasze cialo i mamy byc z niego dumne :) Jesli kondycyjnie nam sie nie podoba to nad nim pracujemy, ale z radoscia i z miloscia do siebie. Życiowa optymistka, Powiedz ludziom ktorzy sa karlami, sa zeszpeceni, maja gigantyczna nadwage ze choroba nie jest czyms pieknym :/ Naprawde masz az tak zamkniete oczy, ze nie dostrzegasz piekna w czyms co wychodzi poza przecietnosc ? Magdalejna , Ja w 100% szczerze i uczciwie mysle ze one sa piekne :))))))))))))) Ich duszy nie znam, maja radosc zycia i swietnie sie bawia. Ja bez mrugniecia okiem chodze na plaze i ciesze sie z plazy i wierz mi mam zero kompleksow na punkcie swojej wagi. Wypracowalam to sobie ze stanu \" mam 2 kg nadwagi nie ide nigdzie\" do to moje zycie i moje decyzje. I jestem z siebie bardzo dumna, uwolnilam sie w koncu od stereotypow, wyszlam z wiezienia cudzych pogladow. I czuje sie super sexy, atrakcyjna i zadbana. Mieszkam w US i kazde wyjscie na ulice wybija mi skutecznie z glowy traktowanie z powaga cudzych wyobrazen. W tlumie gdzie kazdy wyglada inaczej mozna sie tylko smiac z kanonow piekna kreowanych przez media. Mam byc nieszesliwa bo jakis pajac ktory projektuje sukienki potrzebuje chodzacych szkieletow na wybiegi? Mowy nie ma :) Nam Polakom brakuje tolerancji i umiejetnosci cieszenia sie z wlasnego zycia. Kobiety zamiast martwic sie czy beda mialy swietne prace, pieniadze, szczesliwe zycie rodzinne, zabezpieczenie na starosc katuja sie psychicznie bo maja o pare kg za duzo. Kobiety wszystkich rozmiarow i ksztaltow sa atrakcyjne, piekne, intrygujace i ciekawe. Piekno zaczyna sie w naszym sercu. Pozdrawiam cieplo:) A na deser kolejne zdjecia: tym razem male jest piekne. http://gamma.fnphoto.com/stories/2224/index.htm

Gość OUPiS
Jeśli jakaś osoba jest karłem, bądź została oszpecona to nie ma na to wpływu. Nie wynika to z zaniedbania, czy lenistwa. A otyłość (najczęściej) tak.