Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pauliska

poczatek/

Polecane posty

Gość Pauliska

czasc! mam 19lat i poraz pierwszy w zyciu zazynam brac tabletki...akurat rigevidon:) mam mnostwo pytan... po jakim czasie zaczynaja dzialac? czy naprawde sa takie skuteczne? o jakich porach dnia najlepiej je zarzywac?(slyszalam ze czasami takie tabletki strasznie mdla;/) w ogole chciala bym z kims poklikac na ten temat... jak by ktoras z was miala chwilke to zapraszam na e-mailapaulis181@wp.pl lub na moje gg pozdrowionka

Gość taktzktak
jeśli pierwsza tabletkę weźmiesz 1-szego dnia miesiączki to działają od pierwszej tabletki. są skuteczne, jest to najbardziej skuteczna metoda antykoncepcji, musisz pamiętac jednak o regularnym braniu,stosowanie sie do ulotki w razie wymiotow,biegunki, antybiotykow. najlepiej brac wieczorem, przed snem-zdanie mojego ginekologa ;) pozdrawiam

A ja biore wieczorem... w zasadzie nie wiem czemu lepiej byloby wieczorem... Co do skuteczności to pamiętaj że nic nie jest skuteczne w 100% ale tabletki rzeczywiście są bardzo skuteczne Przed braniem tabletek powinnaś zrobić sobie badania. Mam nadzieje że lekarz ci zalecił: morfologia krwi, badanie krzepliwości, proby wątrobowe. Należy wykluczyć wszelkie przeciwskazania I przy braniu tabletek należy obserwować organizm: zapisuj sobie kiedy cie łapie ból głowy jeżeli cię łapie żeby wiedzieć czy nie jest to za często. Nie lekceważ bóli nóg Mdłości podobno mogą wystąpić przez pierwsze trzy miesiące