Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siabada

zdrowe włosy... proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość siabada

cześć, mam nadzieje że mi pomożecie :) Otóz chciałabym doprowadzic wreszcie swoje włosy do porzadku ale potrzebuję rady. Moje włosy są w baardzo złym stanie. Zmęczone a przede wszystkim spalone prostowaniem przez dwa lata non stop w zeszłe lato zaczęły mi wypadac. Zaprzestałam więc prostowania. Problem zniknął ale tylko na chwilę. Ja baardzo nie chciałam ich obciąć ale widzę ze bez tego sie nie obejdzie. Niedługo idę więc do fryzjera .. obetnę je do ramion. I teraz: proszę o radę jak powinnam je pielęgnować. Dodam że moje włosy są lekko kręcone (niestety) i mają skłonność do puszenia sie i ogromnego kręcenia na wilgoci. Dlatego planuję zakupic całą linię kosmetynków do prostowania. Przydałoby się je regenerować- mam do tego odzywke Gliss Kur. Kupię takze ampułki ze skrzypem polnym- swojego czasu mi pomogły. I chciałabym jeszcze cos do nawilzania. Ale po pierwsze: nie wiem jakich kosmetyków używać- czy macie jakąś sprawdzoną linię prostującą, która naprawdę wygładza włosy? Najlepiej żeby też nawilżała... Polećcie mi cos prosze! I jeszcze jedno pytanie: czy po tych wszystkich zabiegch moje włosy nie będą, hmm.. przeładowane? Moze zrezygnować z czegoś? Ale sie rozpisałam... jeśli komuś chciało sie to czytać i mógłby mi doradzić to byłabym ogromnie wdzięczna : )

Gość siabada
up!

Bardzo dobrze, że zdecydowałaś sie je obciac. o szampomy prostujące i odzywki zapytaj w salonie. Tam Ci doradza. Tak- nie mozna za bardzo obciazac wlosow. ale odpowiedni szampon i odzywka to podstawa. Skrzyp polny- bardzo dobrze. Raz na tydzien zrob sobie maseczke z żółtek i odrobimy oliwy. Pozostaw na wlosach ok 20 minut. Zawsze myjemy wlosy letnia woda a splukujemy zimna-koncowki lodowata. jesli nie masz wlosow przetluszczajacych sie uzywaj odzywki bez splukiwania ale w sprayu. Możesz tez roztopic lyzeczke miodu w mleku i polac tym wlosy. pozosawic na chwile i splukac. lub jedna lyzke oleju a pol litra wody. To sa domowe sposoby wiec one nie niszcza włosów. Nie wiem czy Ci pomoglam. powodzenia:)