Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaspana

Co z tym spaniem?

Polecane posty

Gość zaspana

Czy któraś z Was miała podobny problem - mój syn ma 13 miesięcy, okropnie sypia w nocy, nie wiem co jest, pewnie ma na to wpływ fakt, że nie potrafi sam zasnąć, bo jest kołysany do snu, może jest glodny - w nocy daję mu mleko - 1 lub 2 razy. Staram się nie ubierać go za cieplo na noc, śpi w samym bodziaku, przykryty cieniutkim kocykiem. Ma już kilka zębów i nie widze aby coś nowego się przdzierało - więc to chyba nie zęby. Nie wiem już co mam robić, mały budzi się tak średnio co 2 godziny w nocy :( wiem, wiem... mogłam nie uczyć kołysania :( ale uwierzcie mi inaczej się nie dało. Już w szpitalu musialam go nosić na rękach, bo bardzo płakał jak tylko go odkładałam do łóżeczka. Może któraś mama miała podobny problem i potrafi mnie pocieszyć?

Gość A nie jest mu po prostu ciepło
Teraz to każdy ma problemy ze spaniem

po pierwsze p[owinnas przestac karmic go w nocy bo on najprawdopodobniej budzi sie z przyzwyczajenia. Po 2 wyciszaj go przed spaniem. Smaruj delikatnie oliwką i rob taki ala masazyk. 3 Mozesz tez dawac ziolowe herbatki na spokojny sen lub syrop Melisal calkowicie ziolowy i niegroźny. No i jak sie budzi to owszem idz do pokoju cos mu zaspiewj czy go poglaskaj ale nie bierz go na rece i nie kolysz. Dla mnie to bardziej przyzwyczajenie niz potrzeba picia lub jedzenia w nocy.

Gość zaspana
Tak własnie myślałam dlatego zamieniłam piżamke na cienkiego bodziaka z krótkim rekawkiem, jak się przebudzi daję mu pić, ale wszystko na nic i tak za 1,5 - 2 godz. się budzi z płaczem :( Staram sie zostawiać otwarte okno w drugim pomieszczeniu i otwarte drzwi do pokoju, żeby nie było duszno... już naprawdę nie wiem, ale jak tak dalej pójdzie to chyba oszaleję.

zgadzam sie z tym ze powinnas przestac go karmic w nocy - to po pierwsze po drugie - oduczyc bujania bo nigdy nie wyjdziesz z tego blednego kolka moja corcia od zawsze miala problemy z zasypianiem, do niedawna tez ja bujalam na rekach ale zauwazylam ostatnio ze nawet jak juz zasnela to budzila sie zaraz po odlozeniu do lozeczka; mialam juz tego dosyc i powiedzialam sobie: stop! postanowilam nauczyc ja zasypiac inaczej: jak przychodzi pora drzemki czy wieczornego snu wkladam ja w spiworek, daje przytulanke i smoczka, wlaczam pozytywke, chwile sie przytulamy, mowie jej ze teraz Zosia bedzie juz spac sama i odkladam do lozeczka; sama klade sie na lozku obok , ona oczywiscie zaraz siada wiec wstaje i ja klade, ona znowu siada ja znowu klade i tak do skutku... szczerze mowiac bardzo sie balam jak to bedzie ale o ku mojemu zaskoczeniu jest z dnia na dzien lepiej!!! :) w koncu zasypia sama, coraz rzadziej ja odkladam, lepiej spi w dzien no i zaczela mi w koncu przesypiac noce!:) oczywiscie im starsze dziecko tym dluzej to trwa ale jest mozliwe! polecam ten sposob i duzo wytrwalosci:)