Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Europejeczka...

Ulubione...

Polecane posty

Gość Europejeczka...

Jakie są Wasze ulubione sklepy w Angli ,Szkocji,Irlandi??? Kiedy i co kupujecie na wyprzedazach,co się opłaca,a co jest zwykłą tandetą?Gdzie ,w jakich cenach i jakości są naprawdę fajne ciuchy,buty,torebki? Czy kupujecie,jeśli są, w sklepach z rzeczami używanymi?Chodzi mi o rzeczy dla przeciętniaków,nie o torbę czy spodnie za 100f... Podpowiedzcie NOWYM na Wyspach...

Gość rosa caninaaa
jesli chodzi o anglie uwielbiam chodzic do bullringu:)

Gość Europejeczka...
Znam od niedawna tzw. funciaki,co opłaca się tam kupować,widziałam firmowe kosmetyki (Rimmel,Revlon) - czy to nie są podrróbki,czy kupujecie tam art.spożywcze,np.kawę,czekoladę...???

Gość sdnrtynfimc x
hehe funciak zajebista sprawa.ja tam kupowalam bo obecnie nie jestem w anglii.oplaca sie robic tam zakupy ja przynbajmniej nie narzekalam. jestes w anglii?w jakim mieście?

Gość Europejeczka...
Czy kupujecie w słynnym Primarku,co tam kupujecie? Sorry za te 100 pytań naraz,ale wiem,że to wiele osób interesuje,które dopiero tu zaczynają,albo zamierzają przyjechać?!

Gość sdnrtynfimc x
ja robilam zakupy gdfzie sie dalo i gdzie bylo w miare tanio:) bylam w birmingham tak na marginesie:)

Gość arlekinka
Primark wykorzystuje biedne dzieci Azjatow do produkcji ubran za marne grosze.Byla ostatnio wielka afera o tym..zreszta raz tylko kupilam tam posciel i wole wiecej zaplacic a miec lepsza jakosc i nie placic tym skurwielom, ktorzy wykorzystuja tania sile robocza w postaci dzieci..lepiej miec mniej ciuchow a lepsza jakosc..

Gość arlekinka
ja lubie GAP ( choc tegoroczna kolekcja jest do kitu), Next, Zara, M&S ( przede wszystkim bielizne) i Esprit

widzieliscie reportaz o primarku, 11 letnie dzieci indyjskie przyszywaja cekiny w slumsach, juz tam nigdy nic nie kupie, amerykanski gap robi to samo tylko z w innej czesci swiata, u mnie w miescie jest peacocks i next

Raz kupiłam dziecku majtki w Primarku, rozlazły się po pierwszym założeniu:(. Jesli chodzi o ciuchy ogólnie lubię Matalana, Peacocksa, Next jest super, ale droższy niż te dwa pierwsze.

Gość Europejeczka...
Ja nie widziałam tego programu,ale i tak słyszałam niepochlebne opinie na ten temat.Nie jestem prowokatorką,zadałam te pytania z ciekawości ...,ale co do kupowania w Primarku to widzę,że odpowiedź nasuwa się sama...I tak ponoć większość rzeczy stamtąd to tandeta. Bywam często w Szkocji,tu chyba nie ma tych 2-óch ostatnich sklepów,o których wspomniała trudi,za to i ja lubię Nexta,ale jest coś co mnie wkurzyło,sklep duży,a nie było w nim przymierzalni,czy u was też tak bywa.No i przez to trzeba było parę razy ciuch oddać,czy wam też zdarzają się zwroty?Zawsze bez problemu.??

Gość yardleyka
Dorothy Perkins ma fantastyczne kolekcje, czasem w Charity Shop można kupić za kilka funtów ciuchy tej marki. Ciuchy z Primarka są róznej jakości, to fakt. Miernej jakości jest też kolekcja George z Asdy. Funciaki są fajne, Boots jest taki sobie. Lubię Store 21 (ciuchowy)ma czasem ładne i niedrogie kolekcje, Next jest fajny. Adams Kids dla dzieci (niestety niezbyt tani)buty z Shoe Zone dadzą się nosić, ale nie zbyt długo (chińsczyzna głównie). O markety tez pytasz?

Gość yardleyka
rosa canina - ja nienawidzę Bullringu (dla mnie tandeta i kicz!)

Gość unaka
Co do Primarka to fakt wiekszosc to tandeta- ale kupuje tam bluzy, podkoszulki, okulary czasem jakies rzeczy do wlosow, reczniki, nieraz bielizna, ostatnio kupilam super jeansy I poprostu az jestem w szoku ze taka jakosc… Co do wykorzystywania fakt to jest straszne ale przypomne ze wiele firm tak robi … Uwielbiam Dorothy Perkins no I TK MAXX- super ciuchy, markowe, dobre I za polowe ceny… To moj faworyt !!! Hmm lubie tez republic, Zara, czasem H&M,… niekupuje ciuchow w tessco czy ASDA… A funciaki- chyba kazdy lubi – za mala kase dobre I markowe rzeczy (kosmetyki) I nie po dacie… Slodycze czasem kupuje ale te znanej firmy PS.kocham zakupy (szczegolnie w Anglii)

Gość Europejeczka...
Jeśli chodzi o funciaki to właśnie chodzi mi o orginalne firmy,czy to naprawdę nie podróbki i z długą datą ważności -Cadbury np., albo Rimmel.Revlon czy Meybellin z kosmetyków.Nie chcę się zbłaźnić gdybym kupiła znajomym,a okazałoby się podróbką... Dzięki za wasze typy,piszcie dalej...

Gość Europejeczka...
I jeszcze jedno pytanie,bo większość z wymienionych sklepów znam i cenię wasze opinie za i przeciw,ale czy wie ktoś gdzie w SZkocji jest Zara? I jakie prócz sklepu -faworyta yerde... polecacie sklepy z obuwiem damskim?

Gość unaka
hmm ja jestem w Anglii wiec nie pomoge, co do butow to mam 2 ulubione sklepy ale nazw nie pamietam.. Wiem ze sa tam baaardzo ekstrawaganckie i nietuzinkowe buty ( ceny czasem do 60f) ale super jakosc. modele no i wygoda...jak sie dowiem napewno napisze

Gość bzium007
Gdy mieszkalam w Szkocji, zakupy ciuchowe najbardziej lubilam robic w charity shopach:) Mam stamtad kilka perelek, ktore nabylam za grosze, a wlasciwie za pensy. Nieswiadoma wykorzystywania tych malych indyjskich raczek kupowalam koszulki, skarpetki, bielizne w Primarku. Jakosc moim zdaniem calkiem przywoita. Kosmetyki - zdarzalo mi sie kupowac w tzw. funciakach i nigdy nie nacielam sie na podrobe. W Glasgow byl, byc moze jest nadal, w centrum, jeden taki sklep, ktorego nazwy niestety nie pamietam (costam brothers zdaje sie), gdzie mozna bylo kupic taniutkie kosmetyki bardzo przyzwoitych firm, takze perfumy (kupilam mamie Burberry 50ml za bodaj 12 funtow).

Gość unaka
A I JESCZE ZAPOMNIALAM O MOICH 2 ULUBIONYCH- River Island I All Saints… Charity shopy uwielbiam, mozna naprawde cudenka znalesc… NO I oczywiscie e-bay…naprawde za grosze- sczzegolnie perfumy. Ostatnio kupila 100 ml eau de perfume Britney Spears za 10f… NOWE !!! Unwanted gift auction hihihi…, prostownica nowa 10f- boots 70. no I masa innych rzeczy …

Gość yardleyka
jest jeszcze taka fajna kolekcja Zara, czasem w pakistańskich sklepach można kupić, bardzo ładne sukieneczki, bluzeczki, cenowo przystępne, bluzki po 4-8F (z kołnierzykiem, nie T-Shirt), jest jeszcze jeden sklep z tanimi butami, ale nijak nazwy nie pamietam (może później)...

Gość yardleyka
Zoe miało być, a drugi sklep z obuwiem to PriceLess

Jeszcze raz bardziej szczegółowo:) TK Maxx, można kupić markowe ciuchy czy buty czasem za grosze, w funciaku (Poundland to sie nazywa-wszystko za funta) można trafić markowe kosmetyki (nie są to podróbki), lubię też Home Bargains, gdzie trafiają się tanie kosmetyki, słodycze czy środki czystości, z kosmetycznych Boots i Superdrug chociaż Boots jest droższy, ubranka dziecięce Matalan (w Szkocji też jest) i Next, czasem Adams Kids, a jesli nie przeszkadzają ci rzeczy uzywane to polecam charity shops i car boot sales:)

A i jeszcze u mnie w miasteczku jest taki magazyn wyprzedażowy Argosu, nazywa się Clearance Bargains, gdzie można kupić sprzet elektroniczny, AGD i całą masę innych rzeczy, które sprzedaje Argos w czasami szokująco niskich cenach, 50-70% taniej.

Gość Europejeczka...
A co myślicie o Nev Look- u?

Gość gość
Ja często robię zakupy przez internet :) Moim ulubionym sklepem jest allinside. Jestem badzo zadowolonym klientem tego sklapu, obsługa jest świetna a rzeczy które tam kupowałam są rewelacyjne. Bardzo dużo rzeczy tam kupuję, od kosmetyków, przez ubrania i akcesoria dla dzieci, po elektronikę :D :D

Gość gość
"Primark wykorzystuje biedne dzieci Azjatow do produkcji ubran za marne grosze.Byla ostatnio wielka afera o tym..zreszta raz tylko kupilam tam posciel i wole wiecej zaplacic a miec lepsza jakosc i nie placic tym sk**wielom, ktorzy wykorzystuja tania sile robocza w postaci dzieci..lepiej miec mniej ciuchow a lepsza jakosc.." XXX Pociesze Cie, inne firmy robia dokladnie to samo. Zara, Next, M&S, Fruit of the Loom... wszystkie wieksze firmy na swiecie, ba, nawet niektorzy projektanci pracuja z podwykonawcami ktorzy zlecaja wykonanie czesci produkcji azjatyckim firmom w ktorych pracuja dzieci i dorosli za grosze. :O Jak myslisz, skad pochodzi i w jakich warunkach byla wyprawiana i farbowana skora na torebke, buty czy pasek kupiony w butiku za 100f czy 200f? :O