Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexandra_m

CZY ZDROWE ODŻYWIANIE WPŁYWA NA WYGLĄD?

Polecane posty

Gość alexandra_m

Pytam się, bo zwątpiłam. mieszkam na wsi(z dala od drogi i zanieczyszczeń)mam ogrodek i w lato mam mnóstwo warzyw i owoców. Codziennie zrywam truskawki, borówki, ostatnio pojawiły się pierwsze maliny- robię z nich koktaile. Bardzo dużo zamrarzam na zimie, robie dżemy, kompoty.Chleb piekę sama z mąki razowej z dodatkiem ziaren. Pije dużo wody mineralnej, w maju zrywałam pokrzywy, zasuszyłam i teraz piję-jak co roku. Codzienniejem świerze warzywa z własnego ogródka- fasolka, sałata, szczypiorek...Uwielbiam ryby, kupuje ze sprawdzonych miejsc i jem conajmniej 3 razy w tyg, mięso najwyżej raz czy 2 razy w tyg i to chude. Nie jem typowo niezdrowych rzeczy typu kebaby,fast fooody, nie jem słodyczy0 czasami tylko gorzka czekolada i to nie cała, ale kawałek. No i właśnie- cere mimo takiego odzywiania mam kiepską, włosy przeciętne...Moje koleżanki, które mieszkają w mieście, palą, jedzą niezdrowo i nierelugarnie mają lepszą cere, włosy ode mnie. Niektóre mają cere jak porcelana przy takim niezdrowym sposobie życia. I JAK to właściwie jest?

Gość łicz
a co Ci własciwie nie pasuje w twojej cerze i wlosach??

Gość alexandra_m
krosty, zaskórniki- moje znajome tego nie mają. oczywiście chodzę do dermatologa i kosmetyczki, ale wszędzie słysze, ze wszystko bierze się ze środka...

Gość łicz
a wlosy tez Ci sie przetluszczaja?

Gość alexandra_m
tak:(

Gość łicz
moze to jest wina hormonow,bo to niemozliwe ze tak o siebie dbasz i nic to nie daje.A dermatolog nie sugerowal nic na ten temat?

Gość alexandra_m
Dermatolog przepisuje tylko kolejne maście, płyny i tyle. Też skłaniam się ku hormonom. Miałam co prawda badania i były ok, ale zawsze nasila mi się przed okresem, więc cos w tym musi być

Gość łicz
radze zmienic dermatologa.Zawsze warto poradzic sie innego specjalisty a w takim przypadku jest to jaknajbardziej wskazane.To chyba logiczne ze skoro terapia nie dziala to trzeba zastosowac inną-niestety wielu dermatologow i wogole lekarzy popada w rutyne.Ja tez jeszcze niedawno chodzilam do dermatologa i przepisywal mi non stop te same mascie na ktorych zreszta pisalo wyraznie zeby nie stosowac tego przewlekle.Generalnie stan skory poprawil mi sie bardzo jak zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne,jednak nie moge tego polecic gdyz mam za to inne efekty uboczne.Wiem ze to pewnie malo pocieszajace a le mysle ze mimo wszystko odzywianie MA znaczacy wplyw na wyglad i jestem przekonana ze gdybys odzywiala sie niezdrowo skora wygladalaby napewno duzo gorzej.

Gość Na wygląd najbardziej wpływa
palenie papierosów. Bardzo przyspiesza proces starzenia.