Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tosia27

SPOSÓB NA ZAPARCIA

Polecane posty

Gość tosia27

Cześć Dziewczynki jestem w 31 tc wszystko było ok dopóki nie spadły mi wyniki krwi, zaczęłam brać żelazo i zaczęło się...ZAPARCIA! macie jakieś sprawdzone sposoby na tę dolegliwość?

Zalecany przez wielu lekarzy ginekologów sposób, to syrop Lactuloza. Jest bez recepty w różnych smakach. Jego działanie jest całkowicie nieszkodliwe dla dziecka, ponieważ polega na ściąganiu wody do jelit :). Około 3 łyżek dziennie, po jednej ale regularnie. Problem powinien przynajmniej trochę zniknąć. Dobrym sposobem są też owoce np. porzeczki, jabłka. Ale nie na każdego działają. Możesz spróbować również pić kefir codziennie.

Gość tosia27
okokokoko dziękuję Ci bardzo za radę wypróbuję, jak odstawię żelazo to wszystko wraca do normy ale hemoglobinę (czeerwone płytki) mam już poniżej 10 dlatego faszeruję się burakami (bleee) A Ty okokoko też masz termin może na sierpień? Pozdrawiam :-)

Gość tosia27
A ja co pójdę do ginka to mam inny termin ;-) ale teoretycznie mam na 18-26 sierpień ale zobaczymy jak to będzie, z jednej strony chciałabym jak najszybciej z drugirj - boję się jak cholerka, nawet nie wiem czego bo to będzie mój pierwszy poród

Ja cię nie ma jeszcze u nas to serdecznie zapraszam. Wiele z nas jest przed pierwszym porodem i też boimy się jak cholera :D Ale wyjść dzidziuś musi :D