Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytam chyba was

mam zepsuty ząb

Polecane posty

Gość dlaczego nie lubimy avonu
lecze kanalowo szósty ząb od stycznia,zostalo mi jeszcze 7:P hehe strzywka i kanalowka to norma.moj pan doktor jest naj naj naj i przestalam sie bac,ze nawet pozwalam usuwac nerwy bez trucizny:P po pierwsze nie boli wyrywanie,po drugie ciesz sie ze grzebia ci w dziąśle a nie w kosci. mialam czyszczenie kosci,przy dlutowaniu 8-mi:P NIE BOLI ZABIEG KTORY CIEBIE CZEKA. byc moze odbuduje ci sciankę,ale prosze idz od razu,bo jak sie zrobi ropniak,to po zębie.kiedys mi scianki sie sypnely i czekalam dwa lata to na koniec mialam torbiel pod zebem i czyscili mi kosc:P

Gość zapytam chyba was
ja mam ciągle rope przy dziąsle, schodzi na jakis czas i znow sie pojawia czy to moze byc cos niebezpiecznego?

ZARTOWALAM idz do dentysty.po co ci chirurg? poza tym na chirurgi są takie znieczulenia,ze daja 4strzykawy 20centymetrowe.mialam je.az sie geba otwiera do tych igielek:P pozdrawiam panie z chirurgii z Olsztyna na ulicy zolnierskiej,są niezawodne(4osemki,plus dwa dlutowane zeby(6 i 7))

masz rope? gratuluje!!!

Gość zapytam chyba was
a sluchajcie bo to cos mam jakby pęknięte w środku i tam mi dziąslo zarasta :( czy mozliwe ze jak nie pojde to mi dziąslo zarosnie caly korzeń?

idz do dentysty po skierowanie na rentgen. maja ci zrobic zdjecie tego zeba. od kiedy masz te rope

Gość zapytam chyba was
tak mam rope , a czy to niedobrze? :(

posluchaj mnie.ja lecze 10zebow kanalowo i 6mam wyrwanych:P w tym 4osmeki od kiedy masz rope?

Gość zapytam chyba was
rope mam odkąd pamietam tzn odkąd mi sie ząb zaczął psuc chbya jakies 4 lata temu :( czasem znika na pół roku i potem znow jest potem sie wyleje i jak mi tam do srodka nawchodzi jakiegos jedzenia to znow sie taka bóla na dziąsle pojawia :( to niedobrze?

z ropą nie czekaj.bo będzie tragedia...tragedia!!! jak masz szczescie to czeka cie dalacin c i wyrwanie.

Gość zapytam chyba was
matko jaka znow tragedia co sie moze stać od tej ropy ? :(

Gość zapytam chyba was
najgorsze jest to ze po drugiej stronie mam to samo :( ale tam nie ma ropy tzn nie widzialam zadnej buly

Gość Do dentysty Wędruj
Idz do dentysty. Ja mam chyba 4 zęby zepsute ale nie moge wyleczyc bo mi kasy nie starcza. Na kanałowe to juz na pewno nie starczy. wyleczyłabym jakbym tylko miala. Zeby sa bardzo wazne!

Gość będzie dłutowanko
:P

zapytam was... w 2003 sypnął mi sie zab.jedzenie wchodzilo gora wychodzilo z ropą.potem ropa byla przez dwa lata.po dwoch latach mialam torbiel wielkosci 4mm pod ząbkiem.i ty tez masz.najprawdopodobniej masz torbiel:) ale wszystko jest do przezycia. moim zdaniem chirurg.tak.chirurg

Gość zapytam chyba was
a co to jest torbiel pod zębem :( nie przezyje tego co piszecie :( opowiedz mi dokladnie o tym zeby wiedziec co mnie czeka

A ja mam czarne kropki na zębach z tyłu :O i w szóstce mam taką czarną dziurę :O bo chyba z 4 lata temu wypadła mi z niego 3 razy plobma i od tamtej pory nie robiłam go... Chce isc do dentyty ale bardzo sie boję samego zastrzyku znieczulającego :O powiedz szczerze- boli on ??

hehe masz torbiel pod zebem. e wyrwie ci a potem przeczysci kosc.na chirurgii nie boli:)wiesz ja mam wyrwane cztery osemki i dwa trzonowce.w tym jeden mialam taki jak ty.teraz obecnie wydaje 3tysiace na zeby i lecze je kanalowo.co tydzien znieczulenei i zatrucie.:( ale da sie wytrzymac.dzieki panu doktorowi byc moze uratuje ząbki,bo ja tylko chcialam wyrwac.trafilam na bolu,a on mnie nie puscil juz,hehe i jakos ma podejscie ze teraz sie nie boje:P

Gość zapytam chyba was
zęby chyba mam mocne bo jeden to mowie wam psuje mi sie chyba od 4-5 lat dopiero teraz prawie nie zostalo z niego nic, z innymi zębami chyba nie mam problemów . Ale zauwazylam ze od tego czarnego korzenia od dołu zaczyna mi sie psuc następny ząb :( i bardzo sie boje

zapytam was-zanim pojdziesz na wyrwanie to bedzie za miesiac:P nie martw sie wiec dzis 1-do dentysty 2-rentgen 3-opinia lekarza(i tak bedzie torbiel,ona sie robi jak sie ma rope dluzej przy zebie,torbiel sie usuwa,gdy ci zęba wyrwa,to taki maly bąbel z ropa,zmiana w kosci). 4-chirurgia... nic nie boli...

zapytam was-zanim pojdziesz na wyrwanie to bedzie za miesiac:P nie martw sie wiec dzis 1-do dentysty 2-rentgen 3-opinia lekarza(i tak bedzie torbiel,ona sie robi jak sie ma rope dluzej przy zebie,torbiel sie usuwa,gdy ci zęba wyrwa,to taki maly bąbel z ropa,zmiana w kosci). 4-chirurgia... nic nie boli... NIC a zastrzyk/dziewczyny,ja mialam zastrzyk w gorna jedynke.i dalo rade przezyc:P nie boli.

Gość zapytam chyba was
no to niezlego piwa sobie nawarzylam w tej gębie :(

moje zeba maja dyruz,grafik:P codzien boli inny,a czasem po dwa ,i zmieniaja sie.pan doktor sie smieje ,ze 3dni to za malo zeby mi zrobic na raz:P

Gość zapytam chyba was
jeszcze mam taki jeden problem, wsytdze sie ze lekarz mnie wysmieje ze wychodowalam takie paskudztwo w swojej bużce :(

hehe ja takie zeby mialam pare lat temu...wyrwalam dwa.bo mialam te torbiele.sluchaj my sie nie znamy,idz zrob ten rentgen tego zeba. mnie matka zaciagnela na chama i do tej pory siedzi na wizytach,ze mna w gabinecie.bo cykor bylam,a lat mam 25...

ja mysle ze sie ucieszy z zarobku:P tylko zapytaj znajomych kto jest delikatny.ale najlepiej chirurg. tylko nie popelnij tego bledu i si enie martw.uwierz mi,ze lepiej wyrywac jak leczyc kanalowo.znaczy nie boli

Gość zapytam chyba was
chyba zaryzykuje mam nadzieje ze nie dostane z zawalu. A wiecie mam jeszcze przedzialek między zębami myslicie ze mozna go jakos usunąć naciś tam jeakiegos mazidła czy cus? bo zawsze wstydze sie usmiechnąc bo mam takie rozwarcie sztachet ze ludzie dziwnie na mnie patrzą :(

wiesz co wez mnie juz nie wkurwiaj:P

Gość zapytam chyba was
a duzo jest krwi przy tym dlutowaniu ? i czy dlugo sie leje bo ja sie boje widoku krwi , slabo mi sie robi