Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusiaaaa

znamie-pomocy!!!

Polecane posty

Gość agusiaaaa

hej jeste obecnie za granica i zamierzam wrocic do polski za poltora miesiaca i zbadac milimetrowe znamie pod pacha ktore sie nie zmienia ale jest dwukolorowe(jasno brazowe na okolo i ciemniejsze ale nie czarne w srodku)a poza tym znajduje sie pod pacha i moge je draznic stanikiem.mam pytanie czy moge poczekac te poltora miesiaca z badaniem?po prostu nie mam dostepu do dobrego dermatologa tu na miejscu.czy nie bedzie to mialo dramatycznych skutkow jesli cos z nim jest nie tak tfu tfu.ile rozwija sie czerniak?dziekuje za odpowiedz

Gość sibi
o rany po co panika,jak się nie zmienia i ma do pół cm srednicy to nie masz się co martwić na zapas,a jak wrócisz to pójdziesz do dermatologa i tyle

Gość agusiaaaa
ale czy nie bedzie w razie czego za pozno bo podobno to sie szybko rozwija to prawda?

Gość agusiaaaa
up

Gość agusiaaaa
up

Gość agusia88888888888
q

Gość myślicielkaaaa9
dziewczyno! Ja mam takie coś od 3 lat i hello żyje! Wyobraź sobie, że poszłam z tym do dermatologa i facetka (po 50) nawet nie przyjrzała się z bliska, (znamię nie jest małe, nawet duże) tylko od razu "do wycięcia". No kuuurffa mać! A tyle na necie piszą, że najpierw trzeba znamię PORZĄDNIE zbadać, a później wycinać by sprawdzić czy to rak, bo właśnie takie wycięcie od hop siup może wywołać raka. Znamię mam nadal i nigdzie nie idę. Jestem młoda i nie chcę wiedzieć czy to rak czy też nie... :o

Gość agusia88888888888
czemu wyciecie moze spowodowac raka???

Gość agusia88888888888
up

Gość znamie wlasnie
po to sie wycina zeby je zbadac. tylko po wycicieciu bada sie ten wycinek i to daje pewnosc jaki charakter ma zmiana