Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panienka_ancelotti

pomoc dla lakieru do paznokci

Polecane posty

Gość panienka_ancelotti

Witam, mam pytanie: jakie znacie sposoby na zakrzepnięte lakiery do paznokci? wiadomo, że czasem trafi się na jakiś super kolor, którego z różnych przyczyn nie można zakupić ponownie. wiadomo też, że po jakimś czasie lakiery (nawet trzymane w lodówce) tracą swoją płynną konsystencję. ja słyszałam tylko o dolewaniu zmywacza, ale to już nie to samo... poza tym to chyba jakieś zaprzeczenie samo w sobie (mam wrażanie, że zmywacz "pożera") lakier. proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Gość kolezanko
w zasadzie isnieje taki specjalny plyn do rozcienczania lakierow ale jest on drogi i malo dostepny,poza tym jest taki wybor kolorow i ceny sa korzystne a wiec czy warto rozcienczac stary lakier po to zeby i tak odprysnal po jednym dniu i dodatkowo przez zawartosc zmywacza wysuszyl paznokcie,wez buteleczke ze starym lakierem do drogerii i dopasuj cos,nie kombinuj z rozcienczaniem,duzy wybor kolorow ma np inglot,cena jest takze nie za wysoka,powodzenia

Gość panienka_ancelotti
w przypadku wielu kolorów jest to oczywiste, ale czasem jak się zainwestuje w lakier za 40 złotych to troszkę szkoda i kasy, a przede wszystkim jakości. pewnie i tak swoje straci po rozcieńczeniu, ale zawsze można spróbować, dlatego też pytam :)

Gość panienka_ancelotti
w przypadku wielu kolorów jest to oczywiste, ale czasem jak się zainwestuje w lakier za 40 złotych to troszkę szkoda i kasy, a przede wszystkim jakości. pewnie i tak swoje straci po rozcieńczeniu, ale zawsze można spróbować, dlatego też pytam :) ostatnio na przykład trafiłam na świetny odcień śliwki, wątpliwe czy znajdę kiedykolwiek podobny (zmienia się pod wpływem padania światła) o ile zniknie ostatecznie ze sklepów. ot, takie tam "wielkie" problemy. dzięki za odp.

Gość panienka_ancelotti
w przypadku wielu kolorów jest to oczywiste, ale czasem jak się zainwestuje w lakier za 40 złotych to troszkę szkoda i kasy, a przede wszystkim jakości. pewnie i tak swoje straci po rozcieńczeniu, ale zawsze można spróbować, dlatego też pytam :)

Gość kolezanko
jesli juz tak bardzo chcsz uratowac ten lakier to popytaj o taki plyn do rozcienczania lakieru,w dobrych drogeriach powinnas dostac lub w hurtowniach dla kosmetyczek,ewentualnie na allegro. w kazdym badz razie nie probuj ze zmywaczem bo zniszczysz tylko lakier.na przyszlosc zastanow sie nad kupowaniem mniejszych buteleczek laieru lub popatrz na allegro tam sa czesto kosmetyki ktorych nie mozna w drogeri dostac,powodzenia,milego dnia:)

Gość panienka_ancelotti
dzięki za odpowiedź :) pozdrawiam również. i popytam, popytam :D

Gość asiaX
a sok z cytryny?? podobno dziala. mozesz sprubowac.

Gość ja słyszałam ze wyschniety
lakier należy zanurzyć z buteleczką w gorącej wodzie i po 2 minutach wyjąć. Nie wiem czy to prawda bo nie próbowałam.

Gość panienka_ancelotti
dzięki jeszcze raz. wszelkie próby dozwolone :)