Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooooooooooooooooooo

KTO MA SPIRALE DOMACICZNA???

Polecane posty

mam pytanie, otóż załozyłam sobie spirale jakies 6 lat temu, ona chyba była na 5 lat, teraz musze wybrać sie do gina zeby mi ja wyciagnal, czy ona dziala tylko 5 lat? na jakiej podstawie? co sie dzieje że nie zachodzi sie w ciązy? a i czy teraz jest sprawna czy juz nie wazna data terminu? czy moge zajsc w ciaze , mimo iz ona tam jest? ale juz przeterminowana?

Gość cien do powiek
wlasnie dzis bylam u kolezanki w szpitalu,ktora prawie stracila macice przez ta spirale,mam nadzieje ze wczesniej juz rodzilas wtedy niema problemu,ale wlasnie moja kolezanka zalozyla sobie taka na kilka lat,wszystkie narzady jej tam zachorowaly,cudem uratowali macice,o termin to wlasnie chodzi o bespieczenstwo raczej organow

nikt niema wiecej?

Gość to ważne baaaaardzoooo
aby przestrzegac daty mój lekarz kaza wyjąc nawet o rok wcześniej dla bezpieczenstwa poczytaj w necie na temat iud tam jest wszystko i szybko usun tą spiralę bo nie chroni przed ciążą a grozi zakażeniem może byc śmiertelne idż do lekarza

jak ją przenosisz to istnieje ryzyko że się wrośnie. ale jak pilnujesz terminów to jest bezpieczna, daje komfort i zabezpieczenie.

Gość w ogóle się dziwię
kobietom, które dają sobie coś włożyć do śrdoka na tak długi czas. przecież jakby nie było, to ciało obce i do zakażenia może dojść w każdym momencie. już nie wspominając samego faktu, że to może wrosnąć :O

Gość giraffa
Moja coicia miała spirale, a teraz nie ma już ani spirali, ani macicy... Dostała takiego krwotoku, macica jej gniła przez spirale i musięli jej wszystko usunąć.