Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malowana laleczka

Makijaż- szkodzi cerze?

Polecane posty

Gość to jak w koncu szkodzi czy nie

teraz sa SERIE kosmetykOW mineralnYCH one nie szkodza na pewno a pomagaja:)

Gość Monia5502
Ja uważam tak.Za młodości naszych babć i mam kosmetyki nie należały do produktów wysokiej jakości,dlatego nie działały dobrze na cerę(szczególnie w dużych ilościach).Natomiast dzisiaj kosmetyki zawierają mniej chemii i są dla cery zdrowsze :) Więc dziewczyny nie macie czym się martwić ;] Tylko pamiętajcie co za dużo to nie zdrowo ;P

Gość Domisia ;*
Ja osobiscie uważam że kosmetyki jak najbardziej szkodzą młodej cerze. Po pierwsze wszystkie te reklamy kosmetyków są zakłamane, za grosz nie ma w nich prawdy. Myślę że na początek powinnaś dużą wagę przywiązać do pięlegnacji ciała i twarzy. Dobrać odpowiednie kremy itp. itd. A z makijażem można troszkę poczekać. Moim zdaniem odpowiedni wiek na zaczęcie przygody z makijażem to 16 bądź 17 lat. Ale to tylko moja opinia nie musisz się nią sugerować

Gość Pysia74
Myśle, że ważny jest skład kosmetyków. Ja stosuje podkład mineralny Earthnicity i zauwazyłam poprawe stanu cery. A wszystko dzięki naturalnemu skladowi który nie zapycha porów, skóra oddycha, efekt jest delikatny i naturalny.

Gość gość
Ja stosuję podkłady mineralne Amilie - polska firma, która do składu swoich produktów nie "dorzuca" chemii. Są idealne dla mojej cery - nie zapychają porów i pomagają w przypadku problemów (wypryski itd) a co najważniejsze nie powodują efektu "maski"