Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boli ...

POMOCY !!! MOJA PIPSI ZACHOROWAŁA !

Polecane posty

Gość boli ...

ludzie, bardzo prosze o pomoc ... jutro wyjezdzam na 3 dni- dlatego tez nie moge udac sie do lekarza. Od jakiegos czasu pobolewal mnie pecherz, mialam problemy- ale zbagatelizowalam sprawe i nie poszlam do lekarza. dzis bol stal sie bardziej uporczywy w okolicy cewki moczowej i na dodatek boli mnie wejscie do pochwy- lekkie swedzenie i piecze troszku. Kiedy sie podmywalam okazalo sie ze z pipsi wycieka mi taka przezryczysta, klejaca sie wydzielna, a na dodatek cala "okolica" jest dosc mocno zaczerwieniona i boli :( Czy znacie moze jakies domowe sposoby, napary- albo chociaz tabletki, ktore zlagodza dolegliwosci do czasu mojego powrotu, kiedy bede mogla juz pojsc do lekarza??? prosze, blagam o pomoc!

Gość to ja może się wypowiem
Co to jest pipsi?

Gość studentka mediciny
jutro wyjezdzasz to dzisiaj idz do lekarza inaczej moze sie okazac ze szybciej wrocisz niz wyjechalas bo nie wytrzymasz :P jak by co mozesz w nocy na pogotowie pojechac :)

Gość arlekinka
moja droga, to wyglada na gdzybice lub zapalenie pochwy,ginekolog sie klania.mozesz tez tymczasowo zakupic w aptece masc Clotrimazolum, ale udaj sie do gina jak tylko bedziesz mogla

Gość arlekinka
przepraszam-grzybice

Gość była żona nic nie dziedziczy
zaparz wiaderko rumianku i posadź swoją cipkę na nim - musi być gorące, ale nie oparzać się - posiedź tak nad tymi rozgrzewającymi oparami, ale nie mocząc się - i do łóżka na noc a doustnie urosept

Gość studentka mediciny
a ja mysle ze to zapalenie pecherza skoro ja cewka boli :P

Gość boli ...
mam clotrimazolum w domu. Ale nie sadze aby to byla grzybica.. nie uprawiam sexu od jakiegos czasu a gin nie stwierdzil zadnego zapalenia od tego czasu :/ tz minelo jzu pol roku, ale niby gdzie i jak moglam sie zarazic? myslicie ze clotrimazolumm nie zaszkodzi na takie zaczerwienienie? :(

Gość arlekinka
ale grzybica nie pojawia sie tylko od sexu..jest wiele przyczyn: siadanie na kibelku, wspolny recznik, zla bielizna, zle srodki myjace..itd... no wlasnie nie wiem co z tym pecherzem...

Gość arlekinka
to sa objawy zapalenia pecherza moczowego: Charakterystyczną cechą zapalenia pęcherza moczowego jest uczucie parcia na pęcherz, przy czym najczęściej wydalane są jedynie małe ilości moczu. Często oddawaniu moczu towarzyszy piekący lub kłujący ból w cewce moczowej. Mocz może być mętny lub nawet krwisty i mieć nieprzyjemny zapach. Czasami zapaleniu pęcherza moczowego towarzyszy gorączka i złe samopoczucie.

Gość nasiadówka z rumianku
jest skuteczna!

Gość boli ...
zazywalam urosept, ale okazal sie... zbyt slaby. Bralam Amoksiklav czy cos takiego-wiem ze nie powinnam bez recepty, ale nie mam zcasu an lekarza- jestem caly zcas w rozjadzach a o wolnym nie ma poki co mowy :( a co to moze byc ta wydzielnia? boshe, taki syf i to jeszcze na wakacje... :(

Gość arlekinka
ale wiesz co?przy zapaleniu pochwy tez mozna odczuwac bol przy oddawaniu moczu...wiec moze to byc jednak to http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51165,,,,37394234,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html

Gość boli ...
link mi sie nie czyta :/ a ten rumianek to nie wiem czy dobry pomysl.. moja mama jest uczulona- a ja nie chce przed jutrzejszym dniem juz w ogole szalec z bolu :D ale tak na wszelki wypadek- jak sie takie cos przygotowuje? wiem, ze marudze ale kurcze nie wiem co mam robic, o lekarzu do wtorku nie ma mowy :( z publicznych toalet nie korzystam, recznik osobny do wycierania pipsi- zostaje bielizna ... buuuuu :(

Zrób tą nasiadówkę z rumianku! teraz nie wierzysz w skuteczność, ale ci pomoże. Tylko musi być gorąca.

Gość linki sie otwieraja
tylko musisz usunac przerwe w adresie po wklejeniu w pasek

Gość boli ...
no jasne! ale ze mnie debil :D jzu chodze po scianach z tych wszystkich nerwow i nie mysle :/ dziekuje bardzo :)

Gość inusiaaaaa
pij duzo wody jesli czujesz ciagle,ze chce ci sie siku, i przy kazdej oddanej kropli moczu boli. bo woda zapelni ci pecherz, co bedzie mniej bolalo przy pelnym pecherzu i bedzie ci latwiej siusiac, zakup w aptece ziolowe tabletki na to, nie pamietam nazwy, sa niebieskiego koloru, i zrob napar z rumianku i kucnij nad tym ok 5 minut

zaparzasz sporo rumianku i siadasz nad parującym, bardzo ciepłym (tylko żeby nie parzył, ale musi byc gorący), nie maczasz pupy, tylko siedzisz w oparach - najlepiej, żebyś się obwinęła dokoła ręcznikiem, żeby rumiankowa para szła cała na cipkę/pupę i nie u;latniała się na zewnątrz Niektórzy wstawiają miskę do sedesu i siadają na sedesie nad tą parującą rumiankiem misce. Taka rozgrzana połóż się do łóżka i przykryj. To w wielu przypadkach damskiego zapalenia pęcherza i dróg moczowych pomaga. A urosept trzeba jeść systematycznie 3 razy dziennie. Jedno zarzycie nie pomoże.

Nasiadówkę najdłuzej jak wytrzymasz nad tym gorącym. 5min trochę mało. duzo pić, na razie nie jedz owoców i warzyw, bo alkalizują mocz to sprzyja bakteriom - jedz chleb, mięso, to ci zakwasza mocz. W kwaśnym moczu bakteriom jest gorzej się namnażać.

Gość boli ...
dziekuje raz jeszcze bardzo bardzo :) uropsept zarlam kilka dni, ale bol byl tak mocny ze bralam antybiotyk.. mamy :/ moze zdecyduje sie na ten napar faktycznie... z opisu wyglada tak, akbym miala albo zapalenie pochwy, albo jedno i drugie jednoczesnie... ale lipa :( a plynow wypijam ok 4-5 litrow, wiec z tym nie ma problu, tylko nie siusiam po tym zbyt wiele :(

Gość inusiaaaaa
mi lekarz mowil,zeby siedziala ok 5 minut bo dluzej tez niedobrze... ale sama nie wiem to byl angielski lekarz, a ja im nie ufam..

Gość boli ...
nie wiem doprawdy skad mi si etakie okropienstwo przytrafilo... dbam o higiene, wkladki, mycie i te inne... nie wiem czy najpierw do gina czy gdzie indziej radzicie?

nawet rodzinny przede wszystkim powinien ci zrobić badanie moczu gin pewnie przypisze urosept właśnie albo taką pastę fitolizyna urolog jest od dróg moczowych, ale on na skierowanie od rodzinnego

Gość boli ...
dziekuje, jestescie kochane !!! :) pozdrawiam serdecznie ;)

Gość nietypwo tak
Akurat wiem co czujesz, bo mam to samo. Jutro idę do lekarza, mi pomaga wyłącznie Furagin, ale tego bez recepty raczej nie sprzedadzą. Chociaż może się udać. Teraz biorę Urosept i Urosal, ten drugi jest silniejszy, bo Urosept to ziółka. Urolog mi powiedział, że "taka moja uroda i pewnie będę od czasu do czasu tak mieć". Cewka moczowa kobiety jest krótsza i dlatego nawet najmniejsze podrażnienie może spowodować takie objawy. I racja: dużo pij. Mi nasiadówki pomagały doraźnie, na kilka godzin. Jedyny skuteczny lek dla mnie to właśnie Furagin. Kiedyś miałam tak co miesiąc i ciągle dostawałam antybiotyki, aż do kuracji Furaginem. Tyle mogę powiedzieć.

Gość pytajaca- niewiedzaca
sluchajcie, a czy zapalenie cewki moczowej ma zwiazek z seksem? co o tym myslicie?? tzn chodzi mi o to ze podczas seksu chlopak dotykal mnie rekami i pare razy tak mnie dotknal ze az zabolalo mnie..nie wiem co mam o tym myslec;/ bralam juz cale opakowanie 'Furaginum' i po trzech dniach to samo, potem wzielaam 'Ginjal' ale tera znowu sie przerzucilam na Furaginum bo ten Ginjal mi malo pomaga;/ teraz czekam na wyniki i zobaczymy jutro

ja mam taki problem jakiś tydzień temu bardzo mnie swędziało.... teraz szczypie i boli... a gdy się podcieram to krwawi:( czy to też grzybica??