Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwferfrefer

czy mozna zajsc w ciąze gdy sie karmi..6 tygodni po porodzie?

Polecane posty

Gość dwferfrefer

i czy test ciążowy w wypadku kiedy nie mam miesiączki..bo nie mam narazie..wykryje mi ciąze?w wypadku gdy karmi piersiA?

Gość babaloo
jakim cudem masz dziecko skoro nic na ten temat nie wiesz;/ najpierw wystepuje owulacja pozniej miesiaczka wiec oczywiste jest, ze mozesz zajsc w ciaze.

Gość babaloo
test ciazowy powinien wykryc ciaze gdyz wykrywa hormon, ktory tylko podczas niej wystepuje.

Gość pytammm
Karmienie piersia nie ma działania antykoncepcyjnego. Test wykonany w odpowiednim czasie, wykaże ciążę.

Gość dwferfrefer
fakt, przyznam sie ze nie jestem doswiadczona, maz jest poim pierwszym partnerem, nie znam sie tak na sprawach seksualnych jak wy..

Gość refrefrfrfrfrfrfrff
no, ale jak bedziesz długo karmic i nie bedziesz miała miesiaczki teraz przez najblizszy miesiac przynajmniej, to nie powinnas byc w ciazy

Gość ..Monika..
To, że nie masz okresu podczas gdy karmisz piersią nie znaczy, że nie masz owulacji - słowa mojego ginekologa. Sama znam parę takich przypadków kobiet, które myślały, że jak karmią piersią i nie mają miesiączki to mogą sobie pozwolić i potem były zdziwione drugą ciążą. Ja pierwszego okresu dostałam dopiero 6 mies. po urodzeniu dziecka (oczywiście karmiłam piersią)

karmienie piersią nie jest pod żadnym pozorem zabezpieczeniem przed kolejną ciążą!! wiele kobiet zachodzi w ciążę właśnie przez takie przekonanie, owszem karmienie może opóźnić datę pierwszej poporodowej owulacji, ale wcale nie musi, zatem w ciążę jak najbardziej zajść można - najbardziej \"zapalne\" momenty w zyciu pod względem ryzyka zajścia w ciążę - to wiek w okolicach 20 roku życia, okres po porodzie oraz problemy menopauzalne

Gość łojej jakie raszple na tej kaf
nie ma to znaczenia czy twoj maz jest pierwszym czy setnym twoim partnerem takie oczywiste sprawy powinnas wiedziec, poprostu jestes niedouczona i nie tlumaczy tego ilosc partnerow czy ich brak :P polecam chocby google do poczytania :P

Gość refrefrfrfrfrfrfrff
to jesli dzisiaj współżyłam to kiedy zrobic test, zeby sprawdzic, czy nie zaszłam w ciąze? czy gdybym poszła dzisiaj do moja gina po Cerrazete i dzisiaj wzieła tabletke, to cos pomoze?czy juz bedzie za pozno? ile czasu musze brac Cerrazete, przed pierwszym stosunkiem, zeby miec pewnosc, ze nie zadje ciaze?

Gość refrefrfrfrfrfrfrff
to jesli dzisiaj współżyłam to kiedy zrobic test, zeby sprawdzic, czy nie zaszłam w ciąze? czy gdybym poszła dzisiaj do moja gina po Cerrazete i dzisiaj wzieła tabletke, to cos pomoze?czy juz bedzie za pozno? ile czasu musze brac Cerrazete, przed pierwszym stosunkiem, zeby miec pewnosc, ze nie zadje ciaze?

testy wykrywają ciążę często już 6 dni po zapłodnieniu, ale biorąc pod uwagę przeżywalnośc plemników w drogach rodnych musisz odczekać przynajmniej 12 dni, cerazette teraz nic Ci nie da i naprawdę, poczytaj trochę na ten temat ;)

Gość mama smoka
Nie bierz zadnych tabletek skoro karmisz piersią. Zabezpieczaj sie przed ciążą jeśli nie chcesz w nią zajsc tak szybko. Niestety ciaże się zdarzają, ale to nie znaczy, że zaszłaś.

Gość znam taką jedną
która wyznawała teorię, ze jak się karmi, to nie mozna zajść w ciąze. Ma 5 dzieci, praktycznie jedno po drugim

Gość dwferfrefer
czytałam, ale mąz mnie zmusił do seksu, a ja wcale nie miałam ochoty w dodatkun nie kaze mi brac hormonow, bo uwaza, ze to niszczy zdrowie kobiety i jest wbrew zasadom wiary

Gość dwferfrefer
do znam taką jedną!!no nie do piątki dzieci to nie dopuszcze, ale dwojkę moge miec...gdyby co...

Gość dwferfrefer
mama smoka , ale lekarz mi przepisał cerazzete, ale ja nie zaczelam ich jeszcze brac, bo bałam sie ze szkodza dziecku.. to co ma prezerwatyw uzywac?

Gość dwferfrefer
nhelp

dwferfrefer-jesli nie jesteś w ciąży pomysl o jakimś NORMALNYM zabezpieczeniu np. cerazzette,którą MOŻESZ brać podczas karmienia piersią:):) musisz ją brać jakiś tydzień aby mieć pewność,że zaczęła działać:)

dwferfrefer-jesli nie jesteś w ciąży pomysl o jakimś NORMALNYM zabezpieczeniu np. cerazzette,którą MOŻESZ brać podczas karmienia piersią:):) musisz ją brać jakiś tydzień aby mieć pewność,że zaczęła działać:)

Gość mama smoka
Szczerze mowiac nie wiedzialam co to za tabletki, ale skoro lekarz przepisał... prezerwatywy tez nie zaszkodza :)

Jak to prezerwatywy skoro to też niezgodne z wiarą. Ehhh. Bierz pigułki, skoro przepisał ci lekarz. Cerazette to są tabletki, które spokojnie można brać podczas karmienia piersią. Trzeba około tygodnia, żeby mieć pewność, że zaczęły działać. A w ciążę można zajść karmiąc dziecko i karmienie wcale nie jest żadną metodą.

Gość oto wypowiedz lekarza
Czy karmienie piersią zabezpiecza przed zajściem w ciążę? Tak zwany laktacyjny brak miesiączki, zapewniający ochronę przed ciążą trwa bardzo krótko. Uważa się, że już po 3 miesiącach od urodzenia się dziecka istnieje możliwość przywrócenia wytwarzania jajeczek w jajnikach. W związku z tym możliwe jest również zajście w ciążę, nawet zanim jeszcze u młodej matki dojdzie do pierwszego krwawienia miesiączkowego. Dlatego właśnie zaleca się by kobiety nie mające w planach szybkiego kolejnego macierzyństwa w trzy miesiące po porodzie rozpoczynały stosowanie antykoncepcji. Na polskim rynku dostępne są zastrzyki i tabletki, które mogą być zastosowane u kobiet w okresie laktacji. Można także zastosować wkładki wewnątrzmaciczne. Trzeba zwrócić uwagę, że w okresie karmienia piersią można stosować wyłącznie pigułki jednoskładnikowe, które nie zawierają estrogenów. Nie zmieniają one ani ilości produkowanego pokarmu, ani jego składu. Są skuteczne i bezpieczne zarówno dla dziecka, jak i dla matki.