Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

imbirowa hukuluku

kto się SOLIDNIE przyłączy??

Polecane posty

hej, właśnie - co się stało????? miałam ten temat dodany do "swoich" i nagle go nie ma!! kto i dlaczego skasował taki fajny temat ?? 😠

nie mam do ciężkiej cholery pojęcia pytam i pytam ale zadna moderatorka nie odpowiada. I to tez juz mnie potężnie wkoooooorwia. Może Ty anyżówka spytaj

to jest nasz nowy topik. Mój temat został prawdopodobnie usunięty z czystej złośliwości i podłości. Bo w żadnym miejscu nie łamał regulaminu. Będziemy więc kontynuowac tutaj. Szkoda tylko, bo ostatnio dodałam fajne artykuły. :o:o:o:o

oo, to nie widzialam. moglabys wkleic jeszcze raz? :) a kafeterii gratuluje moderatorow :P jakies kretynskie tematy w stylu jaszczomba i pudelka maja po kilkadziesiat stron, a kasuja temat, ktory jest normalny i wnosi cos fajnego, np. motywuje ludzi do cwiczen i zawiera ciekawe informacje.

BODY WORPING Uzupełnieniem masażu, i bardzo często z nim łączonym jest body warping tzn. zawijanie ciała Pozwala ono na kontrolowaną regulację utraty wagi ciała w poszczególnych jego partiach. Podczas tego zabiegu wykorzystywane są elementy aromoterapii w połączeniu z fizykoterapią. Na skórę objętą celulitem, nanosi się specjalny krem, w którego skład wchodzą surowce przyśpieszające spalanie tłuszczów w komórkach. Są to najczęściej: imbir, olej z orzechów laskowych, olej cynamonowy, kofeina, wyciąg z bluszczu, algi morskie. Każdy z preparatów powinien być dobrze wmasowany w skórę, a następnie cały ten obszar zostaję szczelnie owinięty folią lub specjalnym elastycznym bandażem. Zabieg ten znacznie zwiększa działanie aktywnych składników w głąb komórek. Ucisk wywierany na tkanki podczas procesu owijania ciała powoduje zwiększenie ciśnienia w przestrzeni między komórkowej. Następnie zastawki w naczyniach limfatycznych i żyłach otwierają się, a wszelkie toksyny i płyny mogą być szybciej usunięte. By proces ten przebiegał bez zakłóceń i by nie doprowadził do nadmiernego odwadniania tkanek, osoby poddające się takiej kuracji powinny wypijać dziennie od 1 do 1,5 lita niegazowanej wody mineralnej. Bez przyjmowania zwiększonej ilości płynów efekty zabiegu mogą być znacznie gorsze

wypisałam tez składniki, które pożądane są w balsamach ujędrniających : skrzyp, bluszcz, miłorząb, algi, aloes, cynamon, imbir, cytryna, zielona herbata, ostrokrzew, kasztanowiec, guarana, l-karnityna, witaminy a,c,e,f, borowina. Pytałam też jakich balsamów używacie, bo ja ostatnio nie patrzę na firmę, tylko na skład właśnie. Okazuje się, że wiele droższych balsamów ma mniej tych składników niż niektóre tańsze.

ciekawe, nie wiedzialam, ze cwiczenia i walka z celulitem maja cos wspolnego z pogladami o aborcji :O a wracajac do tematu - jak juz pisalam na poprzednim watku, uzywalam do tej pory kremu z Avonu, ale teraz przerzucam sie na 4-krotnie tanszy zel Carrefour. na opakowaniu kremu z Avonu z tego, co tu jestem w stanie wywnioskowac,jesli chodzi o skladniki aktywne, to widze: olej z nasion pachnotki zwyczajnej, ekstrakt z miłorzębu dwuklapowego, ekstrakt z owocu glogu jednoszyjkowego, ekstrakt z korzenia przewiercienia sierpowatego, karnityna, ekstrakt z lagerstroemia indica (jakis krzew ozdobny), kofeina, ekstrakt z dzikiej malwy, ekstrakt z żeń-szenia. teraz zel z Carrefoura: wąkrotka azjatycka, skrzyp polny, kofeina (jako ekstrakt z guarany), karnityna, bluszcz pospolity, ekstrakt z imbiru lekarskiego, pantenol. procz tego w obu oczywiscie caly szereg skladnikow teksturalnych, konserujacych i zapachowych, ktorych nie wymienilam. w zadnym z tych produktow nie ma calej listy skladnikow, ktore wyisalas, chociaz w kazdym sa niektore z nich. tak, czy owak, krem z Avonu nie sprawdzil sie za bardo podczas stosowania przez dobre 8 czy 9 miesiecy, wiec teraz daje szanse Carrefourowi :)

Gość imbirowa
up

po dzisiejszych cwiczeniach :) dzis zrobilam juz 3 serie po 24 powtorzenia, czyli juz zaczelam ostatni etap A6W. kiedy zaczynalam, nie wierzylam do konca, ze faktycznie zrobie kiedys dol tabelki, a jednak - okazalo sie mozliwe! :) za trzy dni skresle ostatnia rubryczke. potem jeszcze mam zamiar kontynuowac ostatni etap i skreslac te rubryczki, ktorych mi brakuje w srodku tabeli, tzn. te kilka opuszczonych dni. a potem bede sobie juz cwiczyc tak jak bede miala ochote, byle nie opuszczac zanadto poprzeczki :) bo do doskonalosci jeszcze sporo brakuje.. a dzis wieczorem - basen :)

Gość imbirowa
to fajnie :) a gdzie ella??

Gość imbirowa
up

Gość upupupupu

Co do skladnikow w kosmetykach: gdzies czytalam, ze trzeba tez patrzec w ktorym miejscu na liscie skladnikow znajduje sie ten pozadany skladnik, bo im dalej tym mniejszy jego udzial procentowy. Niektorzy producenci pisza na opakowaniach, ze np zel pod prysznic zawiera niewiadomo co, a w rzeczywistosci jest tego tylko odrobinka do tego potrzebna, aby taka informacje podac..

Gość imbirowa
:( chyba jednak zginie nasz topik.

z kolejnoscia to prawda, tak sie wlasnie podaje skladniki na opakowaniach. to samo jest na produktach spozywczych. to, co wypisalam powyzej, pisalam wlasnie zgodnie z kolejnoscia na opakowaniu :) imbirowa, jak masz skladniki podane po lacinie, to wystarczy wpisac w google, ja tak wlasnie robilam. wszystkie nazwy roslin byly po lacinie, ja podalam po polsku po wczesniejszym sprawdzeniu w necie, co to jest :)

chyba jeszcze zakupię olejki eteryczne i będę się masować :) podobno też dobzrze działają. :) na celulit dobre są : grejpfrutowy, cynamonowy, geraniowy, z kopru włoskiego, rozmarynowy, jałowcowy, paczulowy i przy okazji mają też inne fajne własciwości, np uspokajające :)

kupiłam sobie herbatkę czerwoną z miłorzębem, czyli też dobre na cellulit. Polecam herbaty firmy bio- active, czasem można spotkać takie małe opakowania po 5 torebeczek za 1 zł. Ofertę mają bogatą, więc można sobie wypróbować za małe pieniądze. Widziałam też dziś w sklepie inne herbaty specjalnie antycelul. z l-karnityną itp.

podbijam nasz topik! ktos jeszcze sie przylaczy? ja teraz codziennie jade z ostatnim etapem A6W, czyli 3x24. czasem pomijam pare dni, ale generalnie sie nie poddaje :) co do olejkow eterycznych, to ja sie inhaluje ostatnio - odkurzylam starego grzyba, czyli taki kominek. olejki tez mam jeszcze jakies stare z szuflady, mietowy i jeszcze jakis, nawet nie wiem, jaki. i pale sobie w pokoju, kiedy siedze przy kompie, powietrze sie nawilza i ladnie pachnie :)

ojej! topik ożył :D ja troche zaniedbałam ćwiczenia. Najpierw przez kolano, a potem nadwyrężyłam kręgosłup że mnie kilka dni bolał i to tak jak nigdy jeszcze :( ale dalej sie smaruje itp. Kupiłam olejki i masuję :)