Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Raya

Prosba o tlum. Ang-Pl, nazwa certyfikatu

Polecane posty

Czy ktos moze wie co to konkretnie jest po polsku Manual handling certificate (techniques of lifting patients)? Mam oferte pracy w Irlandii w char opiekunki do os starszych i kazali wziac ze soba m,in, ten dokument. Co to jest po polsku i gdzie to mozna uzyskac?? Macie jakies pomysly? Bo ja pierwszy raz slysze, zeby cos takiego bylo w Pl a jestem z branzy medycznej :O

Jesli ktos nie zna agielskiego za dobrze - polskie tlum nazwy to "certyfikat umiejetnosci manualnych - techniki podnoszenia pacjentow". Moze teraz podzie latwiej :)

Gość Manual handling
Przetlumaczylas to poprawnie. Manual Handling to taki krotki, parogodzinny kurs dotyczacy poprawnych technik podnoszenia- ludzi, przedmiotow, czegokolwiek. Dowiedz sie jednak dokladnie czy na pewno musisz to miec ze soba z Polski, gdyz z tego co sie orientuje to taki kurs musisz odbyc u konkretnego pracodawcy- tak jest w Irlandii. Czyli jesli zmieniasz prace 3 razy w ciagu roku, musisz ten kurs zrobic 3 razy. A poza tym zapewnia go pracodawca- to jego prawny obowiazek.

Ooo, dzieki za odp :) wyslalam cv do runway recruitment jesli ci to cos mowi i napisalam zgodnei z prawda ze jestem studentka medycyny. powiedzieli , ze maja dla mnei prace, dowiem sie szczegolow na miejscu, ale musze miec ze soba m in ten certyfikat. takze hmmm, zgodzili sie na swistek z uczelni wstepnie, tazke zobaczymy jak to bedzie Jesli sama(a) brales / bralas udzial w takim kursie to czy mozesz mi powiedziec , czego tam tak bardziej szczegolowo ucza? czy to takie oczywiste sprawy czy mam poszperac w necie nad jakimis specjalistyycznymi technikami ? ;) nie chce wyjsc na niedolege, hehe

Gość Manual handling
Hm...Jestem instruktorka Manual Handling. Nie jest to zadna filozofia. Uczymy, by podnoszac nie obciazac kregoslupa. Czyli zgiac nogi w kolanach, pley w miare prosto itd. Wstukaj w google manual handling(google.ie). Uwazam , ze w szpitalu/domu opieki i tak obowiazuja szczegolne zasady podnoszenia ludzi, i na takim ogolnym kursie tego nie ma. Wiec pewnie zaswiadczenie z uczelni wystarczy, a oni Cie doucza.powodzenia

Gość Manual handling
plecy mialo byc...