Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Doktor Kieca

Kilka prawd o Kobietach. Moje przemyślenia.

Polecane posty

Gość Psedłonim
Sądzicie, że dr Kieca jest męskim przypadkiem nie przeleconej kobiety?

anndra - jesteś bezbłędna! :) Szacun:P (pewnie autor uzna mnie za "niemyśląca", bo użyłam zwrotu ze slangu młodzieżowego...)

Wasza reakcja na moje przemyślenia (pewnie i tak nieprzeczytane do końca i niezrozumiane) jest właśnie tym, czego oczekiwałem. Zapatrzone w siebie nie podejmujecie ze mną żadnej polemiki, bo oczywiście nie jesteście w stanie przyznać mi racji. Więcej - atakujecie mnie i wysnuwacie jakieś zupełnie błędne wnioski (sugerując np. że jestem samotny - co jest nieprawdą, gdyż mam żonę). Jest to zachowanie normalne i generalnie nie dziwię się. To forum przyrównać można do stada. Stada samic (w tym przypadku). Jako samiec wkroczyłem na nieprzyjazne terytorium niespodziewanie, wzbudziłem zainteresowanie, aczkolwiek zainteresowanie negatywne. Bronicie swojego stada i choćbym nawet miał tysiące argumentów na obronę moich tez, to zostaną one odrzucone bez ochoty jakiejkolwiek polemiki. Radzę naprawdę spokojnie, bez nerwów i powoli przeczytać powyższy tekst. Być może któraś z was zmieni zdanie. Miłego dnia.

Gość Psedłonim
Nie sądzę, dr Kieca. Samo czytanie nie wystarczy. Sądzę, że miłe panie nie zrozumieją sensu przedstawionych przez Ciebie obserwacji. Nie zrozumieją, ponieważ emocjonalnie nie są gotowe, żeby przejrzeć się zwierciadle prawdy.

Gość wprost
Doktorze Kieca. Co no to pana żona ?

Gość przeczytano
Nuda!

Gość dochtorze
1. na ile reprezentatywna jest grupa badana? 2. metodyka? 3. bibliografia? ... n. którym typem jest Pańska małżonka? nn. kiedy ostatnio uprawiał Pan satysfakcjonujący (co najmniej) seks?

Łomatkoboska! Ale o jakich ty argumentach piszesz?! Wysmarowałeś nadęty, pretensjonalny tekst - wnioski, na które jedynym poparciem jest twoje: "bo ja tak sobie myślę" i nazywasz to empirią. Jeżeli rzeczywiście tak wyglądają/wyglądały twoje relacje z kobietami, to serdecznie współczuję, wskazując równocześnie, że zawsze są 2 strony interakcji (tak, przyjrzyj się sobie). Ok, nie jesteś samotny, wierzę ci na słowo i cofam to, co wcześniej napisałam. JESTEŚ PO PROSTU MIZOGINEM. Jesteś zaskoczony tym, że tu siedzi stado kobiet? Well, to jest poniekąd forum dla kobiet...Czego ty się chłopie właściwe spodziewałeś, co?!

Kieca ja nie wiem czemu ten tekst ma służyć, no ale traktuję to jako żart, w sumie ciekawe przemyślenia :) Przeczytałem i jako facet zgodzę się z Tobą na pewno w kwestiach \"kobiecej intuicji\". Zawsze mnie to gadanie kobiet o ich intuicji śmieszyło. Tak jakby to był ich 6 zmysł, którego my faceci jakimś cudem nie posiadamy :) Seriale polskie i brazylijskie - trafiłeś w sedno. Stosunek do facetów - znowu racja. Mimo że jesteśmy okropni, szowinistyczni, często zapoceni i śmierdzimy, do tego jesteśmy leniami, wcale niezbyt pięknymi, to kobiety i tak nas kochają :) Ale w drugą stronę jest tak samo. Tylko że ja bym nie sprowadzał wszystkiego do seksu :)

Gość nie sztuką
Nie trzeba się wysilać, wystarczy korekta pod względem stylistycznym oraz gramatycznym. Nietrudno wszak użyć innej nomenklatury. 'Dziewczyny' w odpowiednich miejscach zastąpić wyrazem 'Chłopcy' ( cytuję za autorem). I nadal wszystko składa się w jedną, spójną całość. Pasuje jak ulał po prostu! Wyrazy uznania dla autora za umiejętność stworzenia tekstu o rozmaitych zastosowaniach.

Gość nie sztuką
Ależ Ronn! Potraficie być piękni, wierz mi:)

Gość pogratulować inteligencji
i przynależności do "wyższego" gatunku... To co napisałeś świadczy tylko o Tobie. Moim skromnym zdaniem wcale nienajlepiej... Napisałeś: "nie podejmujecie ze mną żadnej polemiki, bo oczywiście nie jesteście w stanie przyznać mi racji" A od kiedy polemika jest przyznawaniem komuś racji??? Zawsze zdawało mi się, że to jest spór, dyskusja, no ale cóż, dawno nie zaglądałam do słownika wyrazów obcych, więc może coś się zmieniło...