Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pipa

Smród w lodówce

Polecane posty

Jak pozbyć się smrodu z lodówki? Umyłam właśnie ją, nie śmierdzi, jak wcześniej, ale nie wiem, co mogłoby ten powracający fetor pochłaniać. Wiem, że najprościej nie trzymać starego jedzenia i za takie rady podziękuję.

Gość powieś choinke zapachową
taką jak do samochodu :classic_cool:

Umyj wodą z octem,nieprzyjemny zapach zniknie.Możesz tez w sklepie kupić taki specjalny środek do mycia lodówek co zapach pochłania,ale woda z octem jest nie zastąpiona i to takie poroste.Ja dodaje octu do wody zawsze na oko,tak aby woda miała zapach octowy i do dzieła.

podobno: zwinięte gazety pochłaniają takie zapachy w lodówce. na pewno: specjalny pochłaniacz zapachów lodówkowych kupiony w sklepie.ja ostatnio szorowałam lodówkę chyba z 10 razy, wietrzyłam i po jakimś czasie przeszło. Szybszy będzie jednak specjalny pochłaniacz.pozdrawiam

Gość przeciez tez
wloz do lodowki pochlaniacz zapachow taki specjalny do lodowek, nawet dobre one sa

Gość nie jestem pewna
ale chyba czytałam że na noc zostawić sok z cytryny wyciśnięty do miseczki

Gość aleeeeeeeees
U mnie w pracy tak wali z lodówki,że szok...ale ma to swoje plusy, mogę zostawiać tam jedzenie,bez obaw,że ktoś mi podwędzi...a nuż pomyśli że to z mojego tak daje...i zwątpi;) Oczywiście zostawianie tam kanapek odpada...lepiej nie;)

Dzięki wielkie, nie wiedziałam, że są takie pochłaniacze. raczej myślałam o domowych sposobach. To lodówka mojego chłopaka, a o nie bardzo dba, żeby wyrzucać nieświeże jedzenie. Ile dzisiaj wywaliłam, to byście nie uwierzyły ;). Jak znacie jakieś domowe sposoby oprócz tego z octem, to napiszcie.

Gość no przeciez ci napisali jeszcz
ze soda oczyszczona i sok z cytryny glupia :-o

Gość miejski prosiak
nasyp soli na talerzyk i wstaw do lodówki, sół pochłania wszystkie zapachy

"no przeciez ci napisali jeszcz ze soda oczyszczona i sok z cytryny glupia " Kiedy one to pisały, to ja pisałam wiadomość z 18.50. Nie przeczytałam jeszcze poprzednich, ot co.

Gość nic nie wiemy
nasypać na spodek mielonej kawy i wstawić do lodówki

Gość Na TV Style
Perfekcyjna Pani Domu polecała włożyć zmiętolone w kulkę kartki z gazety, ale !! nie kolorowej, tylko takiej czarno-białej :) Ja tak robi.ę i nie mam nieprzyjemnego zapachu w lodówce i nie wydaję kasy na zapachy :)

Gość a było schłuchać babci
lodwke myj wodą z octem i łyżką soli. Po umyciu, wstaw do lodówkikieliszek z sodą oczyszczoną i już. przy okazji mam sposó na przykry zapach w zmywarce. Mianowicie wkładam jz wyciśnięte skórki cytryn, zamiast do kosza to do zmywarki, po 2 myciach wyrzucam.

Gość nunio
soda na spodeczku,swiezo mielona kawa,mleko na taklerzyku,specjalny pochlaniacz zapachow do lodowek 5 zeta

Gość mitra
wyjechalismy na tydzien i lodowka sie rozmroziła (szok) wszysto pokry sie plesnią a krew na podlodze z rozmrozonego miesa zaschła na podlodze..loduwka umyta od gory do dołu i pod spodem a z malej dziurki wychodzą biale robaczki ...chyab trzeba wymienic lodowke chociaz jest nowa..indesid nie polecam ...sama sie wyłączyła

Gość dfsseeeefff
A próbowałyście saszetek eco insert? wprawdzie służą do pochłaniania smrodu w butach ale w lodówce też się genialnie sprawdzają . Ja wprawdzie mam 2 pary bo w mojej dużo jedzenia no i "zapach" był większy

Gość gość
Proszek do pieczenia tez jes dobry, na jakimś spodeczku

Gość Malwina01938
Kiedyś widziałam w sklepie taki mały czarny pochłaniacz zapachu - generalnie działa on dobrze ale tylko przez jakiś czas - potem trzeba go wymienić (jak to pochłaniać strasznie śmierdzi kiedy nasiąknie smrodkiem z lodówki). Pamiętaj także aby dbać o czystość w lodówce: http://zaradnakobieta.pl/jak-dbac-o-czystosc-lodowki-pozbyc-sie-z-niej-przykrego-zapachu/ większość smrodu wywodzi się na przykład z resztek jedzenia których zapomnimy wyczyścić.

Gość gość
Jakiś czas temu zamawiałam do domu prezentację pojemników SuperVAC i się na nie zdecydowałam. W prezencie mi też dali przy okazji zestaw noży ceramicznych. Sprawdzają się te pojemniki genialnie, raz że jedzenie dłużej jest świeże, dwa że zapachy mi się w lodówce nie mieszają ze sobą.

Gość gość
Jak juz wiele osob napisalo: Na maly pojemniczek nalej wode i dodaj 1 lyzke sody oczyszczanej.