Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kolysanka

Ciezarne w Niemczech

Polecane posty

Witam kochane brzuszk iw Niemczech zakladam topic o naszych ciezarnych radosciach,watpliwosciach . Jestem 2 lata w Niemczech ,przyjechalam z mezem obecnie jestem w 10 tc ciazy .....chcetnie poznam inne ciezaroweczki.

Hej,ja jestem w DE od 10 lat i w poniedzialek pokazaly mi sie dwie kreseczki:) Do lekarza w przyszlym tygodniu dopiero.

Pimpoli gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D jak samopoczucie? dlugo sie staraliscie o dzidzie?

witam gratuluje wam dwuch kreseczek mieszkam w DE od 12lat, od roku sie staramy i wczoraj jak zwykle rozczarowanie- @ przylazla moze kieeeedys do was dolacze zycze wszystkiego dobrego

zuzia bardzo mi przykro :( dziewczyny czy wy tez macie uklucia w pochwie ? dzisiaj jakos tak mnie kluje z przerwami dlugi mi to normalne?

hejka!! ja co prywda nie w ciazy nie jestem ale od prawie trzy miesiace temu urodzilam coreczke. w niemczech jestem od trzech lat i w razie pytan sluze rada :) pozdrowienia dla wszystki przyszlych mam !!

mamaga GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mamaga, robili ci jakies badania na glukoze???bo ponoc sie tu nie robi w standardzie...

brydzia mnie dzisiaj cos zaczelo kluc troche sie przestraszylam ale juz przeszlo wogole dziaiaj mam do kitu dzien .......ogolilam nogi tak jak zawsze i jakas alergia sie wdala pelno krostek mam ,piecze i skora jest goraca ....slyszalam ze u kobiet w ciazy skora staje sie wrazliwa ale nie wiedzialam ze do tego stopnia .....okladam nozki mokrym recznikiem moze przejdzie

ja zadnego testu na glukoze nie mialam ale moze dlatego ze dopiero w 5 miesiacu u lekarza bylam i taki test nie mialby juz sensu

no mi lekarka powiedziala ze sie nie robi...:O chyba ze jest jakies podejrzenie cukrzycy. przynajmniej normalne ubezpieczenie tego nie pokrywa, nie wiem jak by bylo przy prywatnym

Gość punica
Witam, jestem w De od 2 lat, NRW, jestem wlasnie w 17tygodniu :D

z ta wrazliwa skora to potwierdzam, tez co chwile jakies plamy, wysypki itp juz przestalam sie tym przejmowac;)

Gość madzia23niemcy
a ja jestem w 6 tygodniu i rok w Niemczech mieszkam tu z mezem ktory jest niemcem

Widze,ze sie topik rozwija powoli :) Kolysanka-samopoczucie swietne,wczesniej troszke pobolewal mnie brzuch,ale juz przeszlo,od kilku dni bola piersi,ale mdlosci zadnych-moze jeszcze sie pojawia. Tak naprawde to nie staralismy sie specjalnie,ale od lutego nie zabezpieczalismy sie po prostu-na zasadzie,co ma byc to bedzie.

Widze,ze sie topik rozwija powoli :) Kolysanka-samopoczucie swietne,wczesniej troszke pobolewal mnie brzuch,ale juz przeszlo,od kilku dni bola piersi,ale mdlosci zadnych-moze jeszcze sie pojawia. Tak naprawde to nie staralismy sie specjalnie,ale od lutego nie zabezpieczalismy sie po prostu-na zasadzie,co ma byc to bedzie.

to troche jest tu ciezarowek w Niemczech, hehe zycze spokojnej ciazy, swietnych przezyc i szybkiego, bezbolesnego porodu wszyskim

Gość oj oj oj....
Mysle ze niewiele kobiet ma ta mozliwosc powiedziec ze porod byl bezbolesny;-) Jako ze moj skarb ma juz dwa latka nie naleze do ciezarek ale jesli macie pytania to smialo. Wydaje mysl ze niektore z was moga miec jeszcze problemy z niemieckim, jesli wiec macie pytania to chetnie pomoge. Pozdrawiam Sandra

Gość madzia23niemcy
ja mam problemy z medycznymi slowkami powiedz mi jak jest nadrzerka lub krwiak ???

moj porod byl bezbolesny :) tylko ze mialam cesarke to dopiero po 2 godzinach zaczelo mnie bolec hehe

witam dziewczynki mam pytanko czy ktoras miala robiony posiew ? czy to to samo co wymaz? wogole w Niemczech zauwazylam ze nie bardzo przykladaja reki do badan .....pierwsza morfologie mialam robiona w 10 tc ! a w PL robi sie juz w 7 tc ....... Mnie dalej mecza mdlosci i odtuchy wymiiotne a jak jest z tym u was? lekarz przepisal mi tabletki przeciwko tym dolegliwoscia nazywaja sie\"Nausan\" bierze moze ktos?

u mnie tez bardzo duzo brakuje slowek medycznych ale widocznie czlowiek cale zycie musi sie uczyc:D

Witam Kobietki! Co prawda nie jestem w ciazy, ale jestem mama 9m-cznego Bobaska, ktorego urodzilam w DE. Jesli chodzi o opieke lek. musze przyznac, ze jestem b.zadowolona. Zarowno z lek. prowadzacego, szeregu badan o ktorych mnie informowal (niektore byly platne) i pobytu w szpitalu. Chociaz porod do najlzejszych nie nalezal, mile go wspominam. Swietny personel med. , mila atmosfera . Naprawde nie moge powiedziec zlego slowa. Zycze Wam swietnego samopoczucia w ciazy, zdrowka i lekkich porodow!