Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sylwiaxxx

Gęsta, biała wydzielina i swędzenie w pochwie.

Polecane posty

Witam, mam 15 lat. Mam problem aczkolwiek nie wiem jak sama jemu sprostać. Jakies kilka miesięcy temu w mojej pochwie pojawiły się dziwne zgrubienia, które ani nie bolały ani nie swędziały. Nie potrafię ich zidentyfikować jako chrostki czy też jakieś pęcherzyki. Nie było to dla mnie uciążeniem dopóki nie zaczęło mnie tam swędzieć. Ten swąd jest nie do zniesienia. Na dodatek spostrzegłam białą, niesamowicie gęstą wydzieline na majtkach. Bardzo się niepokoje, jest to dla mnie stydliwy problem i boje się powiedzieć o tym mamie, boję się również wizyty u ginekologa. Sadze, że jestem dbającą o higienie osobą. Chcialabym dodać, że smarowałam się (3-4 dni) maścią o naziwe Tormentiol. Proszę mi poradzić, jak moge sama wyleczyc te schorzenie.

Gość WIEM CO MOWIE
Musisz isc do ginekologa:)

Gość JA TEZ WIEM
Ginekolog sie kłania moja droga :PP

Gość Ja tez tak mialam
Idz do ginekologa najlepiej . To moja rada, albo czekaj moze samo przejdzie w co watpie.

Gość JA TEZ TAK MIALAM
Mi przeszlo po kilku dniach, ale nie zawsze przechodzi, bo jesli jest to glebsza infekcja to musisz sie udac do ginekologa

Gość tylko ze pozniej
moze ci sie wydawac ze to juz przeszlo a to sie tylko utajnilo i pozniej okaze sie ze masz jakies powiklania, ktore nawet moga doprowadzisz do nieplodnosci. Zastanow sie czy chcesz tyle ryzykowac nie masz sie co bac ginekologa bo jak powiesz ze jestes pierwszy raz i do tego dziewica to potraktuje Cie bardzo delikatnie

Dziewczyny Bo ja własnie mam bardzo podobną sytuacje do Sylwi.Mam takie białe wypływy z pochwy jak śmietana normalnie. Swędzi mnie to strasznie i nie wiem co robić:( boje się, bo jak poczytałam na necie to by wychodziło ze mam grzybicze zapalenie pochwy, a czy to jest coś groźnego?:( Boje się iśc do lekarza, a także powiedzieć mamie. Co mam robić? mam to 5 dzień:(

Dziewczyny Bo ja własnie mam bardzo podobną sytuacje do Sylwi.Mam takie białe wypływy z pochwy jak śmietana normalnie. Swędzi mnie to strasznie i nie wiem co robić:( boje się, bo jak poczytałam na necie to by wychodziło ze mam grzybicze zapalenie pochwy, a czy to jest coś groźnego?:( Boje się iśc do lekarza, a także powiedzieć mamie. Co mam robić? mam to 5 dzień:(

Gość jainnnaja
Dziecko drogie najpewniej masz grzybicę pochwy, najlepiej kup sobie krem clotrimazolum (jest bez recepty)lub powiedz mamie to kupi ci leki na receptę, po wizycie u lekarza....grzybica to częsta przypadłość kobieca, może wystąpić po antybiotyku, z osłabienia organizmu, od stringów, nie masz się czego wstydzić.

A moze któraś z was wie mniej więcej co lekarz robi podczas wizyty? bo ja właśnie tego się najbardziej boje:(

Gość jainnnaja
lekarz będzie kazał położyć się na fotelu ginekologicznym, i zajrzy ci do pochwy i oceni co się tam dzieje...to nic strasznego, pamiętaj że dla ginekologa to codzienność, i może na pierwszą w życiu wizytę wybierz kobietę ginekologa

kochanie to jet grzybi i to nic nie jest wstydliwego :) nie martw sie :) grzybice mozesz dostac od siusiania na dworzu a nawet od czestego mycia sie mydłem :) idz do ginekologa przepisze ci aplikator jednorazowy w którym jest maść i bedzie po sprawie :):) i bedzie po kłopocie :):) a mamie mozesz powiedziec napewno tez miała takie cos :) np czesto kobiety w ciazy maja grzybice wiec sie nie martw i idz do lekarza :):)

dziewczyny! do ginekologa i tak prędzej czy później trzeba iść. im później tym gorzej. ja poszłam pierwszy raz jak miałam 21 lat i było mi strasznie wstyd że tak długo zwlekałam. poszukajcie jakiegoś zaufanego lekarza. może mama, siostra czy koleżanka polecą wam kogoś sprawdzonego. Najprawdopodobniej to co Wam się przytrafiło to grzybica, moze to być też jakaś inna infekcja. póki co mogą to być rzeczy niegroźne ale nieleczone przerodzą się w coś gorszego. i wtedy już na pewno trzeba będzie iść do lekarza. więc tak czy inaczej lekarz Wam się przytrafi. Wizyta u ginekologa to nic strasznego.

Właśnie o to chodzi- idź póki jesteś młoda. Większość infekcji nie leczy się samoistnie. Jeśli nie pójdziesz teraz to będziesz musiała iść za kilka tygodni/miesięcy. wtedy już choroba może znacznie postąpić a leczenie będzie dłuższe i trudniejsze. Spróbuj chociaż porozmawiać o tym z mamą czy inna starszą osobą której ufasz. Zyczę zdrowia

A czy to po prostu po jakimś czasie nie przejdzie mi samo?Czyli, że najlepiej jednak by było wybrać się jak najszybciej do ginekologa? Rozumiem... . A Jeszcze może któraś z was zna więcej powodów dlaczego się tak ma?

mnie się wydaje że to grzybica albo jakaś inna infekcja. takie rzeczy raczej same nie przechodzą. na infekcje bakteryjne czasem wystarczy tylko kuracja z pałeczek kwasu mlekowego. ale z grzybicą jest trudniej. ja radzę nie leczyć się na własną rękę

jest wiele powodów. dziewczyny już pisały: brak higieny, nadmierna higiena, antybiotyki, toalety publiczne.. ta, jak to nazwałaś " palcówka" też mogła doprowadzić do jakiejś infekcji

Gość MAAAAAAAAAAAAAAA
maść Clotrimazolum,skuteczna

Czyli, że czy tak, czy tak nie ominie mnie wizyta u lekarza. Będę musiała, bo nie chce mieć potem problemów:(

I to jest mądre podejście:) Najlepiej poproś kogoś o polecenie zaufanego lekarza, powiedz jemu że to Twoja pierwsza wizyta

Gość zróbcie wymaz z pochwy
na posiew, wtedy bedzie wiadomo czy bakeria czy grzyb,nie mozna oleczyc sie w ciemno,przykryjecie obraz choroby,a przewlekle zapalenie leczy sie bardzo ciezko. Do ginekologa marsz:D