Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KaŚŚŚ.

Kobiece kształty...

Polecane posty

Niektórzy tutaj śmieją się z kobiet, które piszą,że mają kobiece kształty mimo tego,że zdaniem innych są po prostu grube. Więc mam do Was pytanie: jakie to są dla was kobiece kształty? podajcie mniej więcej wagę i wzrost albo BMI...

Moja siostra : 178 cm/ 65kg a wymiary? Nie znam. Pewnie z 98 w biuście i 70 w pasie i 98 w biodrach. Jest bardzo szczupła, ale ma bardzo ładnie zarysowane mięśnie i 0 cellulitu, szczupłe uda i spory biust. Super figura! Koleżanka, na którą wszyscy "lecą" z kolei i uważają za okaz kobiecości ma: 168 cm/ 61kg i talię 60 cm i 100 cm w biodrach :) Ja się nie znam. Ale chodzi raczej o budowę. Jeden przy 100 w biodrach wygląda szczupło inny grubo. Wszystko zależy od "całokształtu"

Gość El Mariachi
Wskaźnik BMI przewiduje norme, więc sobie sprawdź ile wynosi. A tzw kobiece kształty to dyplomatyczne określenie tłustego świniaka :o

świniaka? Szkoda...;) Bo ja myślałam,że mam kobiece kształty a nie te całkiem grube dziewczyny. Bardziej mi sie kojarzy moja figura z kobiecościa a nie jestem wcale gruba:)

BMI w "normie" to 18,5-24,99, ale to bardzo względne, bo przy 18,5 jest się już mocno wychudzonym, a przy 24,99 jest się już przy tuszy, ale jeszcze nie grubym. Jednak mięśnie ważą więcej niż tłuszcz i jak ktoś jest mocno umięśniony to ten wskaźnik się nie sprawdza...

Hmmm... moja przyjaciółka ma 163cm wzrostu i waży ok. 54kg. Ma kobiece kształty - ładnie zarysowane biodra, płaski brzuszek (!), wcale nie jest gruba. Jej figura podoba się wielu osobom.

Aaa.. Jeszcze dodam, ze kiedyś robili badania wśród mężczyzn i kobiet i na podstawie zdjęć i typów sylwetek wyszło, że "najatrakcyjniejszym" BMI jest 21 z kawałkiem :) A w dodatku mężczyźni wybierali o dziwo kobiety z większym BMI niż panie. Jest jeszcze wskaźnik WHR (stosunej obwodu talii do bioder i u kobiet powinien wynosiś 0.8. Jak masz niższy to masz figurę gruszkę, a powyżej jabłko. Podobno dla panów atrakcyjniejsza jest gruszka, ale tak od WHR 0.6-o,8. Jeszcze od biustu zależy.

Gość El Mariachi
>> Bardziej mi sie kojarzy moja figura z kobiecościa a nie jestem wcale gruba Wrzuć fote sylwetki, to ci powiem, bo sprzeczne informacje od ciebie wypływają :o Mając BMI 22 nie powinnaś mieć żadnych kragłości, żadnych. Coś komfabulujesz :o

mam 170 cm i ważę 64 kg, jak moge nie mieć kobiecych kształtów? :D zresztą na tym forum i tak zaraz wszyscy napiszą że jestem gruba :D

Gość Maaaaarian
Jam mam 170cm, ważę 75kg, w biuście mam 99cm, w biodrach 106cm. To Waszym zdaniem wyglądam jak prosiak? Hmmm...w takim razie jak wytłumaczyć powodzenie u płci przeciwnej? No ok, może rozchwytywana nie jestem, ale na brak powodzenia nigdy nie narzekałam. Może nadrabiam ładną buzią i tym że jestem zadbana? Sama uważam się za przeciętną, normalną kobietę, ale koleżanki ponoć zazdrościły mi zawsze urody. Sama nie wiem co o tym myśleć...

Twoja waga jest w normie i nie jesteś na pewno gruba! Jak pisałam przy BMI 24,99 można mieć już wrażenie, ze osoba jest lekko zaokrąglona i przy tuszy, ale przy BMI 22 to jest na pewno OK. No chyba, że mięśni nie masz i waga to sam tłuszcz ;) Ale tak nie jest na pewno :)

Ja mam WHR 0,7 :P Chyba jestem "gruszką", chcoiaż moje BMI jest poniżej normy... ;)

ale dlaczego tam wyżej ktos napisał,że nie mogę być zaokrąglona i nie moge mieć kształtów przy takim BMI??

Wiesz przy 170 75 kg to niby nadwaga, ale możesz być po porstu "mocniejszej budowy". A większość facetów jednak nie ugania się za modelkami w rozmiarze 0. A jak masz do tego apetyczną figurę :) Ja mam koleżankę "przy kości", która dobrze się ze sobą czuje i akcentuje dekold, dba o siebie i też nie narzeka :)

BMI wcale nie świadczy o kształtach, wiem po sobie.... KaŚŚŚ. mi się wydaje, że masz kobiece kształty, ale wiadome, że po wadze i wzroscie niewiele mozna wywnioskować, duzo więcej dają wymiary :).

Chyba nie zrozumiałaś. Chodziło o to, że przy 22 nie jesteś gruba, a kształty możesz mieć- a dlaczego nie?

napisałabym jakie mam kształty ale nie mam metra ;D kiedys mierzyłyśmy się z koleżankami ale nie pamiętam jakie mam wym.

Wymiary dużo więcej dają- fakt. BMI jest wskaźnikiem, który nie we wszystkich przypadkach się sprawdza, ale został uznany za najbardziej adekwatny :) I dlatego go stosują.

Gość Martita.....
Kobiece ksztalty a waga to co innego! ksztalty to wciecia tu i tam czy wypiklosci a nie.....

Martita wiem ale chodzi też o to,że jak ktoś jest anorektyczka to na pewno nie ma kształtów, chodzi mi tak mniej więcej ;)

Gość Martita.....
No ja cie rozumiem... :-) szczerze to jaa chcialabym miec ksztalty dody- nie to zebym ja dazyla sympatia czy cos ale wg mnie jej figura i w ogole caloksztalt sa super..... podzielicie moje zdanie?

Ja może jestem dziwna, ale nie lubię dużego biustu... Ale reszta figury owszem, owszem :)

no figura dody w sumie może być:) ale bardziej podobaja mi się inne figury, tylko że sama nie potrafię ich określić,opisać..:)

już wiem: Joanna Liszowska ma ładna figurę. Niektórzy uważają,że jest za gruba,ale mnie sie własnie podoba

Jessica Biel ma super ciało, a Liszowska jest duża, ale jej to pasuje i ładnie wygląda :)