Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość briony

Pytanie do posiadaczek depilatorów.

Polecane posty

Gość briony

Nadszedł i mój czas, że zmęczona wrastającymi włoskami i niedokładnym goleniem zainwestowałam w depilator. Bólu się spodziewałam, przed bólem wszystkie znajome mnie ostrzegały, więc byłam jako tako przygotowana, a pocieszenie stanowiła dla mnie nakładka lodowa. Najgorsze jest to, że nakładka niewiele daje, w trakcie depilacji nogi mi drętwieją, zdążyłam wydepilować pół jednej nogi i na resztę nie mam siły, więc siedzę i zaraz zacznę wyć, bo jak dla mnie ten ból jest nie do zniesienia. Moje pytanie zatem, czy są jakieś sposoby na zmniejszenie bólu i przetrwanie tej katorgi? Czy po prostu muszę się katować do czasu aż moja skóra da za wygraną i przyzwyczai się do tego sianego przez depilator zniszczenia? PS. Dziękuję za uwagi typu "zrezygnuj z depilatora", bo pieniędzy trochę na niego wydałam, więc szkoda :D

Gość pinkol
kup sobie debilator :P

Mnie na początku tez strasznie bolało i niczym nie da się tego bólu zniwelować, a przynajmniej ja nie bardzo wiedziałam czym Drugi raz już jest lepszy a później prawie nic nie czujesz Więc zaciśnij zęby i będzie dobrze :)

Gość briony
Wezmę Twoją radę pod uwagę :D

Gość briony
Chinka Czikuczikulinka - dzięki za odpowiedź, trochę mnie pocieszyłaś, także uciekam i próbuję dalej.

Gość ada ochoty ci dada
ja za pierwszym razem prawie plakalam efekt byl taki sobie, polowa wloskow zostala pozniej tylko dedepilowalam te co pozostaly juz tak nie bolalao ale nogi i tak nie byly gladkie, pozniej juz jakos zapomnialam o nim a kiedys jak probowlalam znowu zaczasc to nie moglam tak bolalo i dalam se spokoj

Gość briony
aramanda - Tobie też dzięki, tak myślałam, że kąpiel również pomoże, więc spróbuję po kąpieli.

Gość teżcoś
Ja mój sprzedałam. 1.Ból. 2.Wrastające włosy (obrzydliwe).

na początku boli najbardziej, potem juz mniej, więc głowa do góry :) ja uzywam depilatora rok i juz ten ból nie stanowi dla mnie wiekszego problemu. poza tym, im czesciej depilujesz, tym mniej boli. ja depiluje raz na tydzien. a kiedy zrobie sobie 2-3 tyg przerwy czasem, to depilacja jest duzo bolesniejsza. a no i dobrze jest sie czyms zając-ja włączam telewizor i jednym okiem oglądam ;)