Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie....

jak szybko postepuje nadzerka?

Polecane posty

Gość pytam sie....

rok temu mialam nadzerke i w tym roku takze ona nie zniknela lecz lekarz powiedzial ze mam stan zapalny ... czyli z I gr przeszlam do II az sie boje co dalej lecze sie narazie globulkami tak mi lekarz doradzil bo narazie jesem mloda i nie rodzilam dzieci... czy w ciagu kolejnego pol roku moze sie pogorszyc?

Gość cest moi
tez miałam ten problem, długo ją miałam, trochę się bałam zabiegu i leczyłam się tylko globulkami, ale nic one nie dały. dlatego zdecydowałam sie w koncu na zabieg. lekarka posmarowała nadżerke jakimś kwasem, troche poszczypało, troche poleciało dymu( :) ) ale wreszcie mam spokój. tylko teraz muszę robić co pół roku cytologię, bo juz zawszę będę mieć II grupę , która jest już podwyższonym ryzykiem. nie czekaj, zrób zabieg! będziesz mieć spokój!

Gość cest moi
nie słyszałam nic o tym, że wiek ma jakieś znaczenie przy zabiegu! taka nieleczona nadżerka może doprowadzić do stanów nowotworowych! zmień lekarza i zrób zabieg!!

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssss
jezeli jest ona nieduza i niegrozna to czesto u nierodek stosuje sie tylko leki (globulki itp) ewentualnie w bardziej zaawansowanych stanach wymrazanie czy tym podobne zabiegi.

Gość pytam sie....
no bo kurcze stan zapalny to krok dalej w ta chorobe... lekarz przepisal mi albothyl zeby zluszczyc naskorek moze to cos pomoze

Gość cest moi
tez używałam albothyl, ale poza tym, że to było koszmarne uczucie, jakbym "rodziła" kulę ze skóry (bleh) to nic to nie dało. skoro masz ją juz od roku, to takie delikatne leki nic nie dadzą! a po tym złuszczaniu na samo wspomnienie mam ciarki obrzydzenia! tylko pamietaj żeby założyć podpaskę!

Gość pytam sie....
heh no to teraz jak mowisz ze to takie obrzydliwe ze az mi sie odechciewa uzywac tego leku... ale wiesz wczesniej uzylam galek z propolisem i lekarz mowil ze sie troche zagoilo ale nie do konca dlatego teraz to na zluszczanie mi dal.. ale teraz wyjezdzam i moze wroce do polski za rok a w tym czasie nie bede miala jak isc do inkologa stad moje pytanie czy w ciagu roku cos sie moze pogorszyc...sama juz niewiem co robic :-(

Gość cest moi
trudno powiedziec czy w ciągu roku może się pogorszyć. spróbuj najpierw z tym złuszczeniem, może tobie pomoże. możesz poprosić tez lekarza, zeby przepisał Ci jeszcze tych globulek. normalnie możne je używać także np. po wakacjach, po kąpieli w brudnym jeziorze, itp. więc nie powinny zaszkodzic, a mogą pomóc przez ten rok. życzę powodzenia!