Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kathrein

Biosilk

Polecane posty

Gość Kathrein

Witajcie :) Słyszałam, że BIOSILK jest bardzo dobry, dlatego chce go kupić.. niestety jest tez dość drogi. W aptece 15 ml kosztuje około 10 zł.. pomyślałam więc, że lepiej zamówić z Allegro :P Znalazłam i za jedną buteleczke 15 ml płace 4.07zł, dwa razy taniej. Ale 15 ml to mało.. więc jak narazie może zamówie 5 buteleczek co w sumie da 75ml.. a cena to 20.35 zł .. koszt przesyłki to 7.90zł Czyli za całość wydam 28.25.. opłaca mi się? Może wiecie gdzie są lepsze ceny tego produktu?

Gość miauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
ale po jaki choooooj ci tyle tego jedwabiu???Mi ta malutka buteleczka starcza na ponad miesiąc przy codziennym myciu włosów...

Jednak mała buteleczka jest bardzo wydajna i wystarczy naprawdę na bardzo długo. Nie ma sensu kupować tak dużo moim zdaniem ;)

Gość slslslslslslslsls
Dziewczę, kupże te jedną buteleczkę za te całe wielkie 10 zł i zobaczysz, za ile ją zużyjesz. Mnie starcza na miesiąc. Dwa sprawdzisz, czy w ogóle to jest dobry specyfik dla twoich włosów.

Gość Kathrein
Hmm.. nigdy tego biosilku nie miałam :P A trzeba też pamietać, że mam grube, gęste włosy :p Na miesiąc jedna buteleczka może nie starczyć. Ale dobrze, że mnie uprzedziłyście, że starcza na dłuuugo. Więc 75 ml to za duzo? Ok.. to zamówie może 3 buteleczki :P Możliwe, że nie tylko ja będe tego uzywac ;)

Gość jejku nie uzywala wiec nie
wie ze jedwab na długo starcza. Kup jedna buteleczke, mi wystarcza jedna na 2 miesiące bo wystarczy kropelka na włosy, jak dasz wiecej to bedziesz miala tluste wlosy

Gość Kathrein
A włoski mam za ramiona i bardzo zniszczone. Nie dość, że mam suche te włosy to jeszcze jakoś tak dziwnie ściete i z tyłu mi tak odstają.. nawet jak wyprostuje. A zaraz po umyciu to moje włosy to taka wielka szopa :P Mam nadzieje, że jak nawilże włosy biosilkiem to bedzie lepiej ;)

Gość Kathrein
Jedna kropelka na calutke włosy? Ciekawe ;p No to macie racje zamówie mniej tego :P

Gość venecjikax
daje sie jedna kropelke na same końcówki a nie na cala dlugosc wlosa, w przeciwnym razie beda ci sie przetluszczac wlosy...jedna butelka starczy Ci na dosc dlugo...

Gość Kathrein
Hmm.. może ja mówie teraz o jakimś innym preparacie biosilk? Ten co ja chce kupić : http://allegro.pl/item390552766_biosilk_farouk_usa_jedwab_do_wlosow_15ml_hit.html napisali tam, że "NALEŻY NAŁOŻYĆ NIEWIELKĄ ILOŚĆ BIOSILK NA DŁOŃ , ROZPROWADZIĆ NA WŁOSACH I SKÓRZE GŁOWY. PREPARAT MOŻE BYĆ STOSOWANY NA MOKRE I SUCHE WŁOSY. MOŻNA UŻYWAĆ GO TAK CZĘSTO JAK POTRZEBA !!! " Czyli na całe włosy a nie na konćówki (bynajmniej ten olejek) no to ja go nie chce kupić.. bo ja wole ten co nawilża włosy i jest taki dobry.. czyli ten o którym wy mówicie :P Macie może jakieś linki gdzie o nim piszą?

Gość Kathrein
Chociaż.. własciwie napisali "niewielką ilość" ale na całe włosy.. ehh.. chyba poszukam na Allegro jakiegoś lepszego.. nawet i droższego.. :P

Gość cFFFFFFFaniara 90.
ja mam jedna buteleczke już ponad 3 miesiące, jedna mała buteleczka.serio

Gość venecjikax
sproboj na cale wlosy heheh zycze powodzenia:;)

Gość Kathrein
emm.. nie wm, czy uwierzycie, ale własnie na innym forum przeczytałam, że jakaś dziewczyna te 15 ml ma tylko na 4 razy.. a włosy ma średniej grubości.. to ja nie wiem co ona z tym robi.. połowe rozlewa? :P

kolo mnie w aptece te 15 ml kosztuje 5 zl, a obok w sklepie z art. fryzjerskimi 6.60. wiec mysle ze nie oplaca sie specjalnie zamawiac a allegro jednej malej buteleczki, poszukaj w aptekach lub drogeriach, napewno znajdziesz taniej, a z alegro z przesylka wyjdzie tak samo, mi tez starcza na bardzo dlugo mala buteleczka,.... polecam

Gość Kathrein
Macie całkowitą racje :P Nie będe zamawiać na Allegro tylko jednej, czy dwóch buteleczek i płacic za nie 16.04zł ( 2 buteleczki + przesyłka) Musze lepiej poszukac.. napewno będzie gdzies taniej niż 10 zł :P Bardzo wam dziękuje ;)

Witajcie ;) Chciałabym zapytać was o jeszcze jedną rzecz. Kiedy nakłada się biosilk na włosy? Myje włosy szamponem.. potem nakładam biosilk ( zamiast odzywki) i spłukuje. Myje normalnie włosy.. czekam aż wyschną i wtedy nakładam biosilk?

ja nakladam zawsze po myciu na mokre wlosy lub lekko podsuszone, mozna jeszcze dodatkowo na same koncowki nalozyc

nie zmywasz biosilku. a nakladasz jak chcesz, na mokre lub na suche włosy. ja nakładam na wilgotne :). wogole to nie radze nakładac na cale wlosy ani tym bardziej na skore glowy bo od razu bedziesz miala przetluszczone. ja nakładam tak od polowy wlosow i to naprawde niewielka ilosc

Gość ja zawsze nakładam po umyciu
na mokre włosy i tego się nie spłukuje. I nie radzę używać na cale włosy, tak do połowy bo będą tłuste :-p

Oooo ;) bardzo wam dziekuje za odp :P Dzisiaj ide poszukac biosilku, nawet jak bedzie za 10zł to kupuje ;)