Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ethiopia

Czy można nosić stanik bez ramiączek gdy ma sie biust D?

Polecane posty

Gość ethiopia

W dodatku trochę klapnięty :( Silikonowe ramiączka w moim przypadku się nie sprawdzają,bo się bardzo rozciągają lub nawet pękają pod wpływem cieżaru,a tak chciałabym nosić bluzki bez ramiączek :( Możliwe,zebym znalazła taki,który będzie dobrze trzymał i nie spłaszczy mi biustu?

Gość watpie bardzo oj bardzo

Nie można:) Ale można kupić jakieś ładne ramiączka (byle nie silikonowe bo już niemodne:P ).

Gość ethiopia
Ale ramiączka,choćby najładniejsze,brzydko wygladaja do bluzki gorsetowej lub eleganckiej sukienki bez ramiączek :(

Gość delicje..
tek.. można na plecach..

Ależ oczywiście, że można! Dobry biustonosz nie trzyma się na ramiączkach. Tyle że, cytuję wyniki, 95% z nas ma źle dobrany biustonosz :( I jesteś pewna, że masz D ;)? A może F albo H, tylko o tym nie wiesz? A czy znajdziesz - no, nastaw się na poszukiwania. Ale w necie już można znaleźć odpowiednie modele i rozmiary.

Gość basna
oczywiście, że można. Ja też mam rozmiar D i właśnie na sobie biustonosz silikonowy bez naramiączek. Nic mnie nie uciska i świetnie leży:)

Gość a gdzie tam no
mozna zobaczyc jaki mam biust??

Ale tak duży biust nawet nie ładnie wygląda w bluzkach bez ramiączek a tym bardziej w gorsetach do sukni wieczorowych:O

Gość ktos jak ja
wklej zdjecie to ci powiem jaki masz.........

Gość ethiopia
Mam D na pewno,no ale najgorsze jest z tym,że jest przyklapnięty

Gość D to nie jest wcale duży biust
Pewnie, że można ;) Zresztą D to nie jest wcale duży rozmiar (sama mam H i nie narzekam). To obwód ma podtrzymywać biust, a nie ramiączka, więc można nosić bez ramiączek na specjalne okazje (nawet jeśli się ma rozmiar powyżej D).

Gość ethiopia
Dzięki. No mi też wydaje sie,ze wcale nie jest duży,ale wszyscy mi mówią,że wręcz ogromny,może dlatego,że obracam sie w środowisku,gdzie przeważnie dziewczyny są całkiem płaskie ;)

Gość basna
kiedy ja sobie mierzyłam biust wg tej tabeli, to mi wyszło że mam rozmiar 65 E. Wcześniej kupowałam 75 C, D. Ale ten bez naramiączek kupiłam własnie 70 E, i dopiero teraz wiem, jak dobrze może leżeć biustonosz! :)

Gość ojej wychodzi na polskie ze
mam 70 L a co to za rozmiar skoro ja nosze 75 D

Gość ethiopia
Ja właściwie na każdym staniku mam napisany inny rozmiar i nigdy nie kupuję na oko,zawsze musze przymierzyc kilka zanim trafię na odpowiedni.Jednak sie zmierzę,może wreszcie uda mi sie kupić wygodny,dobrze dobrany stanik,nie wiem tylko gdzie :O

Gość ethiopia
Nie wiem jak to sie robi żeby wyliczyc rozmiar :(

Normalnie ;) Mierzysz się pod biustem (na wydechu i bardzo ciasno), a potem w biuście (dość luźno) i wpisujesz swoje wymiary ;)

Gość Ojejciu a mi wyszło 75I
!!!!!!!!!!!! i gdzie taki kupić????????

Ten przelicznik jest o dupę rozczaś :P Fajnie, że ja kupuję stanik na 75B góóóra 75C a wyszło mi 70H !!! Chyba se ktoś żartuje ze mnie. No chyba, że każą mi kupić stanik co się na głowę zakłada to ok:D

Staniki w rozmiarach do JJ i obwodach od 60 można kupić tylko w brytyjskich sklepach, np. brastop.co.uk lub w polskich Avocado:www.avocado.com.pl , Peachfield - www.peachfield.pl lub na panache.pl Też zawsze nosiłam 75D, a wyszło mi z tabeli 70I/70FF (obecnie już 65H brytyjskie) i teraz dopiero wiem, do czego służy biustonosz ;)