Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sacman

Ktorego dnia zacząć

Polecane posty

Gość sacman

Witam wszystkich, mam trochę głupie i dla niektórych pewnie nie poważne pytanie. otóż chodzi o to że moja dziewczyna była teraz u ginekologa i ten przypisał jej pigułki.Dziewczyna ma jeszcze nigdy nie łykała pigułek, ja w sumie też :) wiec obydwoje za bardzo w temacie nie jesteśmy. Chodzi o to, że zapomniała co powiedział jej lekarz, znaczy że którego dnia ma zacząć je łykać, czy to chodzi o ostatni dzień okresu czy tydzień po dniu w którym okres się zaczął? Z góry dzieki za pomoc

Gość xafaaaaaaaaaaaaaaa
w pierwszy dzień okresu

Gość sacman
... okres zaczął jej sie wczoraj, tzn że przegapiliśmy termin ?!

Gość sacman
No to pięknie :(

Gość kajka89
nie, no spokojnie :) niech weźmie dzisiaj, ale powinniście się zabezpieczać dodatkowo przez bliżej nieokreślony czas... tzn nie wiem ile ;) chyba tydzień, ale przezorny zawsze zabezpieczony :Pi zalezy jakie tabletki dostała. W sumie powinno byc cos na ten temat w ulotce :)

Gość kajka89
karolcia, nie strasz chłopaka ;)

Gość sacman
Dzieki za rady, ale jednak przegapilismy sprawe, bo nie wykupilismy jeszcze recepty. Wiec jest juz pozamiatane. Musze byc twardy jeszcze przez miesiac :) I jeszcze jedno pytanie, jak zacznie je lykac pierwszego dnia okresu to kiedy mozemy juz "przestac uwazac" ? Zaznaczam, ze ona nigdy ich jeszcze nie lykala..

Gość kajka89
Hm, wydaje mi się, że jeśli weźmie jutro bo wykupicie jutro receptę, to też nie stanie się nic złego, poza koniecznością dodatkowego zabezpieczenia, jeśli się Wam wakacyjnie spieszy:P a co do skuteczności pierwszego opakowania... ja jako ja się wstrzymałam przy pierwszym, uznałam je za niezabezpieczające, bo zdania są podzielone - moja lekarka powiedziała mi, że pierwsze 2 tygodnie lepiej dodatkowo uważać, niektórzy mówią, że cały pierwszy miesiąc, a niektórzy ze jest sie zabezpieczonym od pierwszej :) to naprawdę zależy od rodzaju tabsów :)