Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaplakana i zalamana

moj noworodek nie przybiera na wadze!!!!

Polecane posty

Witam Moja niunia urodzila sie z waga 3750, wychodzac ze szpitala miala 3500, dzis minelo 11 dni a ona wazy 3585!!!! dzisiaj bylismy u lekarza ale nie bylo pediatry tylko srodowiskowa nam ja zwazyla, karmie ja mlekiem beblon 1 , mala je bardzo duzo a mimo to wciaz jest glodna , kupki sa musztardowe, robi 1 dziennie, dzis byla taka jak biegunka na koncu ze sluzem... martwie sie, jutro ide prywatnie do lekarza... dlaczego niunia nie przybeira na wadze, dodam ze nie zwraca a ulewa jej sie czasami i nie duzo... pomozcie kobitki bo jestem zalamana, czym to grozi? co moze zalecic lekarz?

Gość ankaaaaaaaaaaaaaaaaaa
85 dag w ciągu 11 dni to bardzo dużo!

85 gram mialo byc, i tak bylo tydzien temu i teraz ta waga sie utrzymala, nic nie przybrala

nikt mi nie powie dlaczego dziecko nie przybiera? ja naprawde sie martwie

Witam Mój synek też nie przybiewrał wcale albo bardzo malutko. Tylko,z e dodam, ze on miał bardzo wysokoa zóltaczke, ktora po wyjsciu ze szpitala zamiast spadac zaczeła sie nasilac, dziecko wtedy nie ma apetytu, bardzo malutko je Po wyjsciu ze szpitala i zbiciu bilirubiny, znowu nie przybierał, wiec nasza Pani doktor, przepisała mu mleczko dla wczesniakow (jest ono bardziej tuczace)po nim waga skoczyła w góre.. Bylismy na tym mleczku około miesiaca i spowrotem wrocilismy do swojego (Nan) Teraz synek ma 2 latka i wazy 11,5 kg, jest szczuplutki, drobniutki Wedlug lekarzy taka jego uroda:) Pozdrawiam

Gość hub
mzoe ma anemie/ wtedy dzieci malo przybieraja na wadze , na[pewno lekarz cos ci poradzi na to

zapłakana- zalamana Pierwsze co to zrob malemu (malej) badania, (krew , mocz) i z wynikiami do lekarza, wtedy bedziesz szybciej wiedziała "na czym stoicie"

Dzisiaj zrobilismy malej badania kriw i moczu...maz pojechal odebrac wyniki i ma jechac do pediatry, zobaczymy, ale bardzo sie boje, doddam ze mala zaczyna mi ciagnal po 100 ml z blutli... to bardzo duzo, troche ulewa ale nie duzo...

no ale biegunka ze śluzem to jakos niebardzo - ja bym pojechała do szpitala - przy biegunce taki Maluch moment się odwadnia - mi 5mies dziecko w sobote bez dyskusji wzieli na oddział, co dopiero taka malota

tośka 24 ta kupka zdarzyła sie raz...wczoraj miala ladna kupke, bylismy z nia na usg brzuszka niby wszytsko w porzadku, dzis czekam na kupcie...

moja ola nie przeszla zoltaczki, nie wiem czy to istsotne?

a gorączkuje? nie wiem czy żółtaczka ma cos wspólnego z Twoja sytuacja - mój Synek nie przechodził - po prostu wydaje mi się że w przypadku tak małego dziecka wszystkie niepokojące objawy należy konsultować z lekarzem - no ale skoro mąż pojedzie z wynikami do pediatry to dziś się dowiecie o co chodzi i co macie robić powodzenia i trzymam w kciuki ;-)

wyniki ok, lekarz kazal przyjsc na kontrole za 2 tyg... a jak dalej nie nic nie przybeirze?

Gość Cuki
Ja mam podobny problem ;/ Moja córeczka urodziłą się z wagą 3030. Przy wypisie ważyła 2980. Po tygodniu wróciła do wagi urodzeniowej, po dwóch przytyła tylko troszkę-ważyła 3095. Dzisiaj byliśmy z nią na kontroli ponownie. Lekarka kazała odstawić glukozę,którą miała podawaną przez nawrócenie się żółtaczki,którą miała po porodzie. Mysleliśmy wiec,że będzie ok,ale niestety nie... ;( Nicolcia waży teraz 2950 ;( Za 3 dni kontrol. Boże ;( Od czego to? Pomózcie!