Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiczka

Lokata

Polecane posty

Gość Kiczka

Mam pytanie. Czy ja to dobrze policzyłam? Oprocentowanie lokaty wynosi 8% w skali roku. Kwota na lokacie to 20 000 tyś. Ile wyniosa odsetki po roki i dwóch latach. Jaka bedzie wartość końcowa lokaty po dwóch latach. Mi wyszło tak: Odsetki po roku: 1600 Odsetki po dwóch latach: 1728 Końcowa wartość lokaty po 2 - dwóch latach to: 23 328. Dobrze?

Tylko przeczytaj czy to jest rzeczywiście 8 %, a nie np. do 8% bo często robią ludzi w konia!

Gość Kiczka
No niby 8% tylko czy ja to dobrze policzyłam?

Gość lokata to szit
uwzglednij inflacje (teoretycznie 5%) i podatek belki i zostanie ci najwyzej na waciki

Gość taka ja Pani H.
odlicz jeszcze podatek belki

Gość Dżagga
Polecam lokatę w Fortis Banku - 3 miesięczna 9% i 6 miesieczna 8,5 %. Bez żadnych kruczków. Co więcej w ramach nowej promocji można wygrac podwójne oprocentowanie - czyli 18% i 17%:) http://www.fortisbank.com.pl/zysk/index.asp

Gość makaroniczka22
Napisz prosze kiedy ta lokata moze ulec podwojeniu ???czy tylko w momencie kiedy beirzemy udział w loterii ?

Gość Jeśli do szczęścia wystarczą
Wg mnie- źle, bo to co prawda jest 8% na rok, ale w każdym miesiącu Twoja kwota się powiększa i od tej nowej obliczane jest oprocentowanie.

Gość wlasnie ze nie
to zalezy czy kapitalizacja jest miesieczna czy roczna.

nieprawda, jezeli oprocentowanie wynosi 8% w skali roku, to dobrze policzylas. Jezeli kapitalizacja jest czesciej niz raz na rok, to zle. Moja rada: zazwyczaj bardziej oplaca sie wplacic kase na lokate z mniejszym oprocentowaniem, ale czestsza kapitalizacja.

Gość własnie ze nie
jeżeli kapitalizacja jest częściej niż raz na rok to DOBRZE a nie źle.

Gość nerwiczka
i czy to jest stale orpocentowanie a nie o zmiennej stopie procentowej. Wg mnie bardzioe sie oplacaja obligacje panstwowe

Gość Dżagga
Makaroniczka: zakładając lokatę automatycznie bierzesz udział w loterii. I potem wystarczy już łut szczęścia i podwojenie jest Twoje;)