Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowaaaaaaaaaaaaaa

UPŁawy

Polecane posty

Byłam u lekarza, po cytologii stwierdzono grzyba, zapisac mi gynokal...czy jakos tak, taka masc doaplikacji jednorazowo do pochwy, 60 zl :/ na recepte. Kupilam, i co? po tygodniu znow uplawy. bylam znowu u lekarza, i znow mi to przepisal, mowilam ze juz bralam i nic, a on ze pewnie cos zle zrobilam....hmmmm na pewno nie. Nie widze sensu w kupowaniu czegos tak drogiego, zwlaszcza ze teraz to sa wyrazne uplawy, ni ema grudek, tylko tego sluzu jest strasznie duzo, jest zolto-zielonkawy, nie czuje swedzenia ani pieczenia, wiec moze wystarczy jakis dorazny srodek, mozecie cos polecic??

Gość no moze
sprobuje poczytac o olejkach eterycznych, wiekszosc z nich zabija bakterie i grzyby. Mozesz pare krople dac na tampon i tak zostawic przez noc, podobno skutecznie leczy wszelkie infekcje i grzybice pochwy. Takze aloes leczy, kup wyciag z aloesu na tampon i tak przez noc. Mam nadzieje ze ci pomoze. A doktorek CI taki drogi lek przepisuje bo pewnie ta fima farmaceutyczna mu sponsoruje wczasy... Mialam 2 razy grzybice pochwy i nigdy nie stosowalam tak drogich preparatow!

a wiesz moze jaki dokladnie olejek jest na uplawy i problemy kobiece?

Gość no moze
powiem Ci ze nie pamietam dokladnie ktory, poszukaj w necie, jest wiele informacji na ten temat

Gość mama trójki
Można też aplikować laktovagonal (nie jestem pewna pisowni) jest to lek zawierający pałeczki kwasu mlekowego. Wiadomo sprzyjające naturalnemu środowisku pochwy. Ja zawsze biorę go w momencie gdy biorę antybiotyk bo zawsze po atybiotykoterpii mam tak wyjałowiony organizm że nabawię się drożdźycy.

Gość juniaa23
jak masz uplawy takie koloru to na 100% to nie jest grzybica, tylko zakazenie bakteryjne. wogole pierwszy raz w zyciu slysze aby cytologia wykazala u kogos grzybice. ty lepiej idz do innego lekarza a najlepiej to zrob sobie posiew z antybiogramem, przynajmniej bedzie wiadomo co ci jest i czym to paskudzctwo zwalczyc. acha kup sobie tez lacibios femina, uzupelnia dobra flore w pochwie, ktora niszczona jest przez antybiotyki (te dopochwowe tez)

Gość pechowaaaaaaa
no nie wiem nie znam sie na badaniach, ale zrobil mi cytologie, i powedzial "no faktcznie paskudny grzyb" :/....tez mis ie wydaje ze teraz to niejest grzybica,bono naprawde poza sluzem nic niema, nie ma on grudek, nie jest taki klejacy z grudkami jak przy grzybicy, tylko zielono, zolty, lejący sie, jesli mozna to tak okreslic....:/

Gość pechowaaaaa
Świetny okazał się Vagical. Dzisiaj kupiłam. Słuchajcie przeszło mi po jednej globułce!! w ogole mi ten sluz juz nie leci, zrobie sobie taka kuracje 5 dniowa, (10 globulek 2x dziennie) i mysle ze bedzie spoko. w czwartek ide do gina sie pochwalic. Super jest ten preparat, to globulki homeopatyczne, z wyciagiem z nagietka, kosztuja 14 zl...i naprawde do takich uplawow polecam goraco!!