Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Alusii

rozwój 4 miesięcznego dziecka zajrzyjcie proszę

Polecane posty

Gość mama Alusii

jestem mamą 4-miesięcznej Alicji, niestety wydaje mi się że mała z a wolno się rozwja, prosżę napiszcie mi o umiejętnościach waszych dzieci w tym wieku,a bym mogła porównać i być może si9ę uspokoić. Mała położona na pleckach trzyma główkę, ale nie chce przewracać się na plecki i odwrotnie, martwi mnie również to, że nie za bardzo wyciąga rączki do karuzelki i grzechotek, owszem śmieje się ale rączek nie chce wyciągać,macha rączkami ale są to takie chyba mimowolne ruchy,.

moj maly nie obracam sie z brzuszka na plecka do ok. 7 8 miesiesiaca, a od 10 chodzi :) nie martw sie absolutnie o nic, poczekaj, mala sie usmiecha i zaraz tak ci bedzie wyciagac raczki ze bedziesz tylko po niej zbierac, cierpliwosci!!

Gość mama Alusii
wiem, ale ja się tak martwie, jużmmam różne najgorsze myśli, stresuję się, popłakuję, i nagjorsze to że nie mam żadnego wsparcia w mężu

pewnie wiesz ze kazde dziecko ma swoje tempo, jesli chodzi o rozwoj fizyczny zostaw to matce ktora lepiej zna sie na rzeczy - matce naturze. jesli sie bardzo niepokoisz idz do pediatry,ale powie ci to samo raczej :)