Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juty

co zamiast tortu na wesele?

Polecane posty

Gość juty

chcialabym cos zmienic, brakuje mi pomyslow, moze ktos widzial cos innego niz tort?

Może fontanna czekoladowa???? Ale to oprócz tortu, tort musi być i tyle :D:D:D:D

Gość jak w lecie to moze
lody :D

Ja miałam coś podobnego. Ale już kiedyś jak wspomniałam na kafe o cup cakes, bo tak je znajdziesz w necie, zostałam skrytykowana, że to nie HAMERYKA.

a mis ie cup cakes podobaja i wygladaja bardzo oryginalnie:-)

A powiem wam, że gościom też się bardzo podoba, no i ułatwia życie kelnerkom :). Myśmy mieli taki niewielki tylko z częścią tych babeczek, a reszta była na zapleczu.

Miałam podobny do tego. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.apieceofcake.com.au/images/cupcakes/autumn_leaf_wedding_cup_cake.jpg&imgrefurl=http://www.apieceofcake.com.au/popups/largephoto.php%3Fsection%3Dcupcakes%26id%3DCC01&h=500&w=375&sz=51&hl=pl&start=1&tbnid=s0vGOcpqMtGMyM:&tbnh=130&tbnw=98&prev=/images%3Fq%3Dwedding%2Bautumn%2Bcupcakes%26gbv%3D2%26hl%3Dpl%26sa%3DG

sama sie teraz zaczynam zastanawiac nad babeczkami zamiast tortu

Gość niedobra żona
fajnie to wygląda

a czy ciastkarze chetnie takie babeczki zrobia?czy kreca nosem?

fajne te babeczki :P my jednak będziemy mieli tort (ale bez ciężkich, tłustych, przesłodzonych mas), bo to oferuje nam restauracja w cenie wesela :)

Wiesz co, jak ja szukałam to rzucali dużo wyższe kwoty za zrobienie ciasta, bo to niby jakieś zamówienie specjalne. Ale w jednej cukierni zrobili mi tort na około 50-60 osób za 300 zł, bez żadnego problemu a i jeszcze pytali czy mogą zdjęcia zrobić, bo nigdy czegoś takiego nie robili, a fajnie coś takiego mieć w galerii.

Chyba nawet przesadziłam z tą ceną 300 zł. Oni to robią albo z babeczek albo z ciasteczek bankietowych. Ja miałam ciasteczka bankietowe bo są dużo bardziej eleganckie.

i nikt nie kręcił nosem?? wiesz, te stereotypy ze ma być tylko tort .... grrrrrrrrrr

Ale kto miał kręcić? Goście? Tort był tajemnicą, wiedziała tylko mama, ja i mąż :). Jak goście weszli to wszystkim bardzo się podobało. Potem wszyscy mówili, że to ekstra pomysł. Prawda taka, że co za różnica dla gości, czy dostaną każdy osobno ciasteczko, czy ukrojony kawał tortu. Miał im smakować. Jedynie źle zrobili z opakowaniem tych ciasteczek, bo każdy musiał znaleźć sposób by odpakować je z tej folii, którą był owinięty. Ale to też wszyscy miło wspomniają i się śmieją z tego :).

wiec chyba sie skusze i jak widac taniej wychodi i bedzie inaczej,a tez elegancko:-)

jak dla mnie babeczki super, widziałam też kiedyś takie małe paczuszki z ciastkeim w środku, ale to chyba niewygodne a tu nie trzeba kroić tortu :P

świetny pomysł, szkoda, ze nie widziałam tego wcześniej :)

oko,a mowilas im co chcesz i jak to ma wygladac? w ogole to strasznie podoba mi sie tort,ktory mialas ty

Ja miałam na górze taki mały torcik, on nie był dla gości. Chodziło o to by tradycji stało się zadość, żebyśmy ukroili wspólnie tort :) Tak jak na tym zdjęciu co pokazałam.

Pokazałam im zdjęcie tego tortu. Zrobili bardzo podobnie, wiedzieli o co chodzi. Ten wybrałam taki, bo ślub brałam w październiku, więc pod porę roku :)

helish---->a ja myslalam,ze twoj komentarz,to czysty sarkazm:D

Dół tych babeczek był inny. Na brązowym biszkopcie warstwa kremu (lekki nie maślany) potem biszkopt orzechowy, znów krem, brązowy biszkopt i warstwa marcepanu, jak na zdjęciu. I to owinięte taką folią żeby się nie rozwaliło. Ładnie wyglądało :) Nawet lepiej niż na zdjęciu :)