Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapalenie spojowki

ZAPALENIE SPOJOWKI!!!!!!!!!!! HELP!!!!

Polecane posty

Gość zapalenie spojowki

Stosowal ktoś roztworu soli fizjologicznej do plukania oczu przy zapaleniu spojowki?? jesli tak to niech sie wypowie jak to prawidlowo wykonac. to sie wkrapla do oczu czy jakos inaczej? Dziekuje za pomoc :)

ja kupiłam sobie w aptece starazolin, takie krople. I troche pomogło, ale potem poszłam do lekarza i dostałam lek na alergię i przeszło. Czytałam, że zap. spojówe nie nalży leczyć samemu tylko udać sie do lekarza lub okulisty

Gość zapalenie spojowki
Dzieki, ale ja bylam na pogotowiu i kazano mi zakupic wlasnie sol do przemywania oczu. wiem moze i to głupie pytanie ale co to znaczy te przemywanie, czy chodzi o zakraplaniu do oka tych kropli?? Sol ta jest mi nieznana, pierwszy raz jej uzywam dlatego chciałabym sie o jej stosowaniu jak najwiecej dowiedziec.

Gość lora28
Normalnie otwierasz ten kosmiczny pojemniczek z sola i kropisz sobie do oka,lub oczu kilka kropel,spoko,choć byś nawet całą zawartość tam wlała to Ci nie zaszkodzi(wiem z autopsji :) ) Zdrowiej kobitko!Pozdrowienia.

Gość tyui
moze trzeba wkroplic sporo tej soli.. dzieki temu przemyje sie oko. ja na zapalenie spojowek stosuje maxitrol - fantastyczne krople, przechodzi po godzinie :)

Gość nieznajooma
otwierasz i wkraplasz do oka, mozna powiedziec, ze trzeba ta sola plukac oko, trzeba odchylic glowe do tylu i w worek spojowkowy wkraplac i mrugac powekami.ja synowi kupuje takie male po 5ml sa na jedno plukanie obu oczu. kiedys kropil ALOMIDE bardzo dobre krople, ale sterydowe i ok 48 zl za fioleczke.

Gość zapalenie spojowki
dziekuje Wam :*

Gość chętnie doradzę
Sól fizjologiczna niezbyt pomaga na zapalenie spojówek. Ona służy raczej do przemywania, czyli wypłukiwania zanieczyszczeń, alergenów itp. Nb. do takich celów możesz ją sobie zrobić z przegotowanej wody i soli kuchennej. Rozpuścić we wrzątku i wystudzić. Stężenie dobrać na smak - jak do rosołu. Jeśli chodzi o likwidację stanu zapalnego, to bez recepty można kupić bethadrin lub rinophenazol (do oczu, bo jest także do nosa). Ten drugi w przypadku alergii. Trzeba zachować umiar, bo przedawkowanie jest szkodliwe i bolesne.

Gość o chryste
gratuluję porady-zakraplać DO OKA osoloną wodę ! Z całą pewnością \"na oko\" da się przygotować fizjologiczny roztwór...jezu,do przemywania ran też polecasz taką miksturę? Skład roztworu soli fizjologicznej jednak się różni od osolonej kranówki