Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a l i

życie na obczyźnie vs tyranie w PL

Polecane posty

Gość a l i

Podzielcie się opiniami .. byłyście/byliście zagranicą? wróciliście do Polski? jakieś odczuwacie różnice? jak wg was jest lepiej: pracować zagranicą i pozwalać sobie na urlopiki w kuszących miejscach, na cieszące zakupy? czy tyrać w PL ledwo wyrabiając od miesiąca do miesiąca? :> a może to nie tak .. ? :)

Gość rosa _canina
co takiego zrobilas to ja zalozylam sobie czarny nick zeby sie nie poszywali i jestem:)

heh no na pytanie to kazdy glupi odpowie:P chociaz nie moj wujek, dla niego lepiej w polsce za 1000, placzac codziennie ze nie ma na to i tamto, ale nie wyjedzie bo on nei zdradzi polski... tak jasne, nie wyjedzie bo nie ma gdzie i do kogo, jakby mial to juz pierwszy by lecial, az by sie za nim kurzylo:P

Gość rosa_canina
o kurde cos nie tak ale chyba juz jest ok:)

Gość rosa_canina
?

Gość a l i
:D to ja powiem : odechciewa mi się mrugać i oddychac jak pomyślę co mnie czeka w PL na studiach ktore zaczne za rok po napisaniu matury w 2009... -praca -studia -zarcie -czas wolnyyyy... coo? jaki czas wolny. smiech na sali. .. ledwo co bede pewnie wyrabiala... od rana do poludnia wyklady.. potem praca... w nocy powrot.. ksiazki otworze.. bach spie zmeczona.. od rana to samo.... weekendy praca... aahhh ...

Gość rosa_canina
nie wiem co sie dzieje zalozylamnic czarny a wpisuje i jest pomaranczowy nie moge hasla nawet wpisac:;/

Gość a l i
rosa_canina ------> trzeba haselko podać :)

bo tam bedzie podane ze musisz podac haslo ( Użyty przez Ciebie pseudonim jest już zabezpieczony hasłem. Jeśli to ty jesteś posiadaczem tego pseudonimu, to do formularza poniżej wpisz hasło. Jeśli nie, to wróć do poprzedniej strony i wybierz inny pseudonim) jak wpiszesz pseudonim i klikniesz na WYSLIJ WYPOWIEDZ :) --> tu a l i

i co z tą polską.... jak ja mam przetrwać na studiach :P ? zeby wygladac atrakcyjnie jak na 25 latke przystalo a nie jak na poniszczona zyciem wygladajaca na 45 latke? :P

powiem wam tak dziewczyny bylam w angliimoj chlopak tam pracowal i calkieminne zycie tu charujesz calymidniami wykorzystuja cie w pracy a tam masz scisle ustalone ilemzoesz pracowac godz dziennie i nie mozna tego przekroczyc a mimo to zarabia sie wiecej niz w Polsce

Gość ale pracujac w Polsce
mozna pojechac na urlopik w kuszacym miejscu, w Grecji, Egipcie, Włoszech, to jest tanie teraz! Zakupy tez sa tańsze!

Gość a l i
taaa.... i w UK mieszkanie , zycie jest tanie w stosunku do tego ile sie zarabia .... a w pl? 1500 zarobisz.. z czego 1200-1300 idzie na mieszkanie, zarcie, oplaty...

Gość to zalezy co robisz w Polsce
i co robisz na obczyznie. Ja w Polsce nie narzekam

Gość Ale pracujac w UK
Tez mozesz jechac i to duzo taniej

zdania sa rozne ale moje jest takie ze mialy byc w tej polsce kokosy mialo sie tak zmienic na lepsze a co jest?jedno wielkie zero tyle co bylo

Gość a l i
lepiej siedziec w pl i byc za biurkiem ale malo zarabiac czy lepiej siedziec zagranica i fizycznie pracowac i duzo zarabiac ?

Gość Ale .-
Bez porownania w UK jest lepiej .gdyby tu zle bylo nikt by tu nie siedzial.

Gość nie bardzo da sie taniej
jechac, za 2 tyg w 5gwiazdkach w egipcie placilam500 dol, a mozna np tydzin na majorce za 300. Co do pracy za biurkiem - zalezy co za tym biurkiem robisz. Wole siedzic tam, gdzie mam ambitniejsza prace i przede wszystkim magrzejsze i ciekawsze towarzystwo, to dla mnie wazniejsze niz kasa, Za granica tak, ale tylko , gdy praca w zawodzie i na poziomie.

Gość Ania_Bania
ja w pl pracowalam za biurkiem moja wymarzona praca a maz za granica gdy zdecydowalismy sie na dziecko ja zrezygn9owalam z pracy bo w pl nie bylo by nas stac. Teraz mieszkamy za granica dalej pracuje tylko maz ja zajmuje sie domem i dzieciem. Kiedys mamy zamiar wrocic ale kiedy to nie wiemy

Gość Ale .-
Co to jest praca na poziomie?ja pracuje jako grafik komputerowy w UK w Polsce tez. ale tu zarobki mam wieksze.i tu mam dom.

Gość W pl przez
20lat nie dorobilam sie w sumie niczego a tu w rok mam wszystko.

Gość 100zl nie wiecej
glupie pytanie z cyklu Lepiej byc biednym czy bogatym?