Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam nosze kolca od dwóch lat i wszystko byłoby fajnie gdyby nie ciemna plamka od paru miesięcy obok kolczyka.Podejrzewam ze to skaza od srebra ale nie wiem jak to usunąć. Byłam u kosmetyczki nie pomogła, próbowałam pasta do zębów i nic. POMOCY!!!!

Gość smokyyy
twoje ciało gnije

Obok kolczyka zrobiło mi się coś ciemnego pod skórą,nie paskudzi się, wygląda jak bym umazała sie czyms. Może dlatego ze nie zdejmowałam kolczyka zbyt często. kosmetyczka nie dała rady tego usunąć.

Gość szczerze mówiąc
nie brzmi to fajnie zamiast kosmetyczki radzę wizytę u dermatologa lub dermatologa onkologa, to może byc jakas zmiana nowotworowa, nie mówi się o tym ale kolczyki i tatuaże mogą wywoływac takie zmiany, to kwestia podrażniania skóry, dochodzi do bliznowacenia i stąd niedaleko do nieprawidłowych zmian na pewno odradzałabym samodzielne próby wydłubywania czy czyszczenia tego miejsca zanim obejrzy je lekarz w miejscu umieszczenie kolczyka tworzy sie blizna, może przejsc do jej przerostu-bliznowca, osoby z dysfunkcjami tkanki łącznej, czyli wytwarzania kolagenu w skórze mają tendencje do powstawania keloidów czyli przerosłych blizn

Brzmi strasznie! umówiłam sie juz do dermatologa,ale jest możliwe ze to skaza od srebra.Słyszałam ze powstaje od noszenia biżuteri, być moze koło nosa też zwłaszca ze nie wyjmowałam go za czesto bo nikt mi nie powiedzial ze dobrze jest np na noc dac odpocząc nosowi.

Mała poprawka plamka jest koloru jasno-szarego od kolczyka wydawała sie ciemniejsza.