Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze powiedzcie jesli wiecie

powiekszenie macicy

Polecane posty

Wczoraj bylam na usg (dowcipnym ;-) ), poniewaz cos tam mnie boli plus staramy sie o dzidziusia od 5 miesiecy. Okres mam dostac miedzy piatkiem, a niedziela. Na usg wyszlo, ze jest wszystko ok, tylko macica jest troche przesunieta w lewo, ale nie o tym chce pisac. Zastanawia mnie jedno: lekarz powiedzial, ze moja macia jest powiekszona, ale nie powiedzial dlaczego. Ludze sie teraz, ze sie udalo zajsc, aleon jeszcze tego nie zauwazyl...i tu moje pytanie: czy macica powiekszona wystepuje takze przed okresem? Prosze napiszcie jesli wiecie.

Gość musztarda
A to Twoje pierwsze podejścia? Nie byłaś nigdy w ciąży?

Tak, pierwsze. NIgdy nie bylam w ciazy.

Gość em-ka
przed okresem macica jest wlasnie powiekszona ale i na poczatku ciazy tez.......

Gość musztarda
Jedyne z czym kojarzy mi się powiększenie macicy, to ciąża albo mięśniaki, włókniaki.

a moze juz jestes wciazy a lekarz jeszcze tego nie zauwazyl? zdarzaly sie takie przypadki:)

Gość em-ka
bardzo wczesna ciaza rozpoznana jest wstepnie wlasnie z powiekszonej macicy ale to wtedy kiedy sie jej spodziewasz mozesz uslyszec od lekarza ze pewnie to ciaza bo macica powiekszona ,ja natomiast miewam dlugie cykle i tez czesto z opoznionym okresem szlam i slyszalam ze macica juz powiekszona wiec zaraz bedzie okres i byl....

Em-ka, a jak dlugie cykle masz? Lekarz mi zupelnie nic nie zasugerowal: ani ze to potencjalna ciaza, ani ze nie...Po prostu stwierdzil, ze macica jest powiekszona i tyle... Czyli krotko mowiac powiekszona macica moze wskazywac i ciaze i okres...:-( No zobaczymy jak to bedzie u mnie...

Gość em-ka
mam 42-45 dniowe cykle ,zdarzaja sie i 60 dniowe

Ach, to dlugie faktycznie...Ja mam tak co 28-31 dni...i od 5 miesiecy staram sie zajsc w ciaze i sie nie udaje...Przeczuwam, ze w tym miesiacu takze sie nie udalo, ale jakas malutka nadzieja tam sie iskrzy...

Gość em-ka
dobrze ze masz regularne wiec dlugo nie bedziesz czekac na wyjasnienie,,,ja to mam pzrerabane ,obie ciaze sie naczekalam na ich potwierdzenie :D przy tak dlugich cyklach ciezko jest stwierdzic wczesna ciaze

Gość em-ka
powodzenia! obys nie dostala tego okresu.... i napisz po weekendzie co i jak .....:D

Ale sie udalo u ciebie i to najwazniejsze :D U mnie lekarza w ogole podejrzewa endometrioze, ale przez zwykle badanie czy usg nie da sie tego stwierdzic, wiec jesli przez kolejne 2-3 miesiace nam sie nie uda to musze sie na laparoskopie, gdzie beda szukac przyczyny, ze ta macica jest przesunieta na lewa strone. No nic, musze byc dobrej mysli :)

Gość em-ka
ano sie udalo a na dodatek przy moich zaburzeniach hormonow miewam ponoc duzo cykli bezowulacyjnych i mialam miec wg lekarza trudnosci z zajsciem w ciaze ,pierwsza mialam po 2 cyklach starania a druga po 5 cyklach ...tez mam endometrium choc niewielkie......

Ciesze sie, ze tobie sie udalo :-) I to po niedlugich staraniach. Ja zaczynam sie powoli dolowac, ze jeszcze sie nie udalo, choc staram sie odsuwac od siebie te czarne mysli, ale jest coraz trudniej. teraz mysle, ze takze sie nie udalo, 5 raz...bo czuje sie normalnie jak na okres, uplway i takie tam...krotko mowiac wszystko jak zwykle co miesiac prze okresem... No nic, w tym miesiacu zaczniemy na nowo sie starac.