Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskda

Pytanias praktyczne co do antyperspirantow.........

Polecane posty

Gość ciekawskda

przede wszystkim- czy antyperspirantow uzywacie na noc....??? czy jezeli sie ich na noc nie uzywa to rano po umyciu pach beda lepiej działac???? 2- np uzywajac sztyftow- ile kladziecie tego antyperspirantu, czy zbyt duza ilosc antyoperspirantu to zle...???

po co używac na noc? w nocy skóra powinna oddychac

Gość Twist . D
na noc nie uzywac lepiej

wczoraj oglądałam na zdrowiu i urodzie ze prawie wszyscy używają źle antyperpirantów :p bardzo sie zdziwiłam że trzeba je uzywac na noc gdy skóra sie nie poci, wtedy antyperpirant ma czas sie wchłonąć i powoduje zrogowacenie mieszka włosowego (czy porów) ;)

Gość sibi
tak i przy okazji zatyka pory,nie daje skórze oddychać.antyperspirany nie wiem czy wiesz zawierają jakieś ilości szkodliwe które mogą uczulać stąd przesadzć nie wolno,czasem powiększają się nawet wezły chłonne poprzez częste stosowanie antyperspirantów

sibi - no wasnie o to chodzi żeby uregulowac prace, porów :o i można to zrobić tylko gdy człowiek sie nie poci... a gdy użyje sie antyperpirantu rano to on na siłe zamknie pory i a nie ureguluje jej pracy, i wtedy cały płyn gromadzi sie w środku :o w sumie jestem skłonna w to uwierzyc ;) sama miałam problem z guzami, pod pachą... musiałam zamienić antyperspiranty na dezodoranty... teraz będe stodowac antyperpiranty na noc, może to coś pomożę ;) a ten sszkodliwy sładnik to chlorek aluminium...

Gość sibi
no ale tak czy innaczej zatykają pory i wtedy własnie mniej sie pocisz albo znów zaburzają prace tych gruczołów,jak miałaś problemy z antypersp.to czemu chcesz je stosować

chce stodować antyperpiranty bo dezodoranty tylko działaja na brzydki zapach a nie na pocenie sie :o a teraz są jeszcze upały i nie chce chodzi "przemoczona" pod pachami :(

Gość sibi
to poszukaj tych bez szkodliwych związków o ile się nie myle sebamed jest ok

Gość sibi
też zawiera aluminium chloride

Gość sibi
tylko mówią że czerwony może poparzyć skórę

Gość attttttttt
a co z ta iloscia nakladanego na skore antyperspirantu? czy powinno sie go minimalnie uzywac? czy cieniutka warstwa powinna dzialac... zawsze klade go raczej s[poro???? aha, szukam antyperpirantu ktory po zmieszaniu z potem nadal bedzie ladnie pachnialo, bo teraz mam lss wild fresia czy cos i po polaczeniu z potem tworzy jeden wielki odor....

Gość upupupupu
up