Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

isobel

COŚ SKUTECZNEGO NA NERWY I STRES, NAPIĘCIE???

Polecane posty

Coś co rozluźnia... Pomaga w sytuacjach gdy sie jest zdenerwowanym i zestresowanym... Skutecznie:)

Gość browar lub setka
? :P a tak serio, warto pić wodę z dużą ilością magnezu i wapnia (te pierwiastki wchłaniają się dobrze w takiej postaci), zieloną herbatę i nauczyć się robić ćwiczenia oddechowe- na efekty trzeba trochę czekac, ale za to są trwałe.

Ok bardziej chodziło mi o coś uspokoajajacego, rozluźniającego... Ponoć melisa jest dobra na newry??? Co sądzicie??

pobiegaj, zmęcz sie fizycznie wtedy nerwy i stres odpuszczą.

Gość jolka 1986
mi pomagaja tabletki kalms, polecam je, jak mam jakas trzesawice,to biore 2 tabletki i od razu jest mi lepiej

no tak ale te wszystkie ziółka i tabletki - przymulają. jak jest problem to trzeba go rozwiązać a nerwy wypocić fizycznie. co cię tak wkurza ?

ale moj stres nie jest spowodowany tym ze cos mnie wkurza.... stresuje sie przed waznym spotkaniem:)

czyli uświadom sobie czego się obawiasz na tym spotkaniu.

Ale ja wiem czego sie obwawiam... Dlatego sie stresuje.

oj kurcze... nie zawsze stres da sie wyeliminować. kogo np nie stresuje rozmowa kwalif?? albo znalezienie się w zupełnie nowych warunkach. To naturalne, każdy czasem sie stresuje

no tak to trudno coś doradzić. jakie jest prawdopodobieństwo, ze to czego się obawiasz stanie się ? :🌼

bo ja wiem... prawdopodobieństwo... ok bedąc optymistkom to tak 30%, bedąc pesymistom to tak 55% prawopodobieństwa:D

to podejdz do tematu tak. dopóki to czego się obawiam nie wydarzy się to nie myślę o tym :D bo i po co ? tego jeszcze nie ma. i nie wiesz czy będzie. to jaki sens się zadręczać ?

no to znajdz tak na wszelki wypadek sposób na zaradzenie gdyby się wydarzylo. jak będziesz przygotowana co zrobić czy powiedzieć jak to "coś" się wydarzy to będziesz spokojniejsza bo będziesz przygotowana na obronę.

ok ale stresować sie i tak bede:P dlatego pomyślam o jakis innych sposobach;)

Gość powerball
Ja polecam seks, dobry na wszystko: stres, depresje,złość, bóle. Stosowany właściwie nie ma skutków ubocznych.

to ty decydujesz czy będziesz się stresować czy nie. to jest wybór.decyzja. możesz ją zmienić :D możesz sobie powiedzieć dam radę, czy :poradzę sobię i się nie stresować na zapas. :D

Gość no i ............
moj chlopak pije melise i mowi,ze po niej czuje sie duzo duzo lepieij, a jest z niego narwusek

moze przed spotkaniem wypije filiżanke melisy, moze troche pomoze:p albo przynajmnie w formie autosugestii:P wypilam cos na stres wiec sie nie bede stresowac:D

Gość wiktoria7865
Mi na stres i napięcie pomaga napar z herbaty konopnej. Uspokaja, rozluźnia nerwy i pomaga w zasypianiu. Redukuje też napięcie i poprawia humor. Uwielbiam jej smak. Czesto wybieram też taką z dodatkiem np bzu czy melisy. Polecam herbaty z http://konopnymarket.pl/ mają sprawdzone produkty konopne, bardzo dobrej jakości.

Gość DianaH

Też bym polecała herbaty konopne, dobrze wpływają na sen i uspokajają. Ja zamawiam sobie takie zawsze z Konopnymarket.pl

Gość amanrta

może nervomix pomoże? ja pamiętam jak używałam go przed egzaminami, sesja na uczelni dla mnie zawsze była straszna. Pamiętam, że rano brałam czasami i za każdym razem mi pomagał, o wiele lepiej się czułam jakoś, dlatego zawsze awaryjnie mam u siebie w domu :D

Gość pestka

Mi podczas sesji egzaminacyjnej pomagał debutir, ponieważ wyciszał jelita przed rewolucją i uwalniał mnie od biegunki. Wyobraźcie sobie stres i bieganie do wc w sali pełnej studentów. 

Gość kinga

Na nerwy lepsze niż melisa, a nawet niektóre poważniejsze leki https://proaktiv.pl/s/3-24-0-OLEJ-Z-GLOGU-100-ml.html. W ogóle się nie denerwuję. W wielu kryzysowych sytuacjach olej z szejkiem owocowym mi bardzo pomógł. Działa na granicy farmakologii bym powiedziała. Czuć po prostu mniejsze obciążenie organizmu.

Gość Klon

Ja dostałam takie cudo od lekarza, że nie można mnie było dobudzić. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem są produkty roślinne, wyciszające a nie ogłupiające. Co do nadwrażliwych jelit, zdecydowanie debutir się sprawdził.W moim przypadku biegunka była normą a jelita doprowadzały mnie do szału.Teraz jest inaczej, problem definitywnie się skończył.