Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiat wiśni

Wkładka przed urodzeniem dziecka?

Polecane posty

Gość kwiat wiśni

Jak to w końcu jest z tymi wkładkami? Można je stosować zanim urodziło się dziecko czy nie? W internecie jest bardzo dużo rozbieżnych informacji. Nie rodziłam jeszcze, tabletek nie moge brać, a gumek nie lubię.

wkladka jest niebezpieczna dla nirodek poniewaz moze grozic ciaza pozamaciczna a ja taka mialam i powiem szczerze ze dla mnie to byl i jest koszmar :(

jak nie wierzysz to w wyszukiwarce wpisz ciaza pozamaciczna znajdz jej przyczyny to tam znajdziesz potwierdzenie co powoduja wkladki wewnatrzmaciczne , osobiscie nie polecam ich

Gość a ja bardzo polecam
naczytalam sie wszystkiego o nich i mialam pietra,że uczuli mnie,ze bede krwawic jak swinia 2 tyg, że stany zapalne,że to tamto siamto ale............. bardzo mile bylo moje zaskoczenie-nic sie zlego nie dzieje :D A nierodkom gin nie polecaja bo trudno dobrac rozmiar do macicy.Ale jak sie uprzesz to ci zaloza.Rozni sa lekarze. Dla nierodek jest zdaje się Gynefix,ale nie wiem czy w Polsce dostepne. Wiele kobiet co nie rodzily maja spiralki :)

Gość a ja bardzo polecam
ale rzeczywiscie ryzyko ciąży pozamacicznej wzrasta przy wkładkach.To fakt.

ryzyko ciązy pozamacicznej wzrasta przy posiadaniu wkładek tylko u kobiet, które taką ciążę przeszły i takowym się wkładek nie zaleca nieródki mogą stosować, najważniejsze, żeby macica była w pełni ukształtowana, lekarz bada narządy rodne kobiety wraz z wielkością macicy i dobiera odpowiedni rozmiar wkładki, są i bezrozmiarowe, ale sporo występuje w wariantach od mini, przez standard do max z medycznego punktu widzenia jedynym zaleceniem jest by wszystko było w pełni rozwinięte i żeby nie była to metoda pierwszego wyboru w Internecie jest wiele zadowolonych nieródkowych użytkowniczek wkładek domacicznych (moja koleżanka 10 lat temu jako nieródka miała wkładkę hormonalną, obecnie jest mamą zdrowego chłopczyka)

Gość cala_ja
Duzo czytałam na temat wkładek i lepiej ich nie stosuj to moze grozic ciaza pozamaciczna a tego bys nie chciała poczytaj moze znajdziej jakis inny sposob niz wkladki...