Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiziak150

Na około 4-5 tygodni przed PLANOWYM PORODEM ile dziecko może przybrać NA WADZE??

Polecane posty

Gość fiziak150
hehe a propos długości nóżek;) przypomniało mi się coś:) gdy moja koleżanka była w ciąży, to każde usg wskazywało na to, że nóżki jej synka są "STARSZE" od pozostałych części ciała aż o 2 tygodnie:D ale młody urodził się całkowicie proporcjonalny i dziś ma prawie 9 lat i specjalnie nie wyróżniają go jakieś przesadnie długie (czy "stare") nogi:D

pewnie ciezko tak dokladnie wyliczyc wage maluszka, mozna zmierzyc obwód brzuszka,dlugosc nozki itd, ale tkanki tluszczowej-nie.Pewnie stad te wahania:)

Gość fiziak150
szkoda, że za naszych czasów nie było tak szczegółowego usg:O mogłybyśmy sobie porównać nas z naszymi dziećmi;)

Miałam USG 2 tyg. przed porodem i lekarz wmawiał mi że się pomyliłam co do daaty ostatniej miesiączki bo dziecko jest drobniutkie i malutkie, miał mieć niecałe 3000 i ok 50 dłuości. Więc my do sklepu najmniejsze ciuszki. A urodzić to był horror. Mały ważył 3600 i miał 59 cm, więc gdzie ta jego drobność. Mąż jeździł do domu po większą wyprawkę bo w tą nie dało się go wcisnąć. USG nie jest zupełnie miarodajne.

az zerknelam w swoje badania z ciazy... a wiec w 32 tc corka wazyla 2080g wg usg w 36 tc wazyla 2440g wg usg w 37tc wazyla 2800g wg usg w 39tc wazyla 3200g wg usg a w 40tc (w dniu porodu) wazyla 3260g wg usg... urodzila sie z masa 4020g... jednak usg potrafi sie pomylic i to sporo...

Dziewczyny, ale ja nie wiem czym się tak martwicie. Jeśli ciąża jest donoszona a z dzieckiem wszystko ok to tylko się cieszyć, że waży sobie 3kg. Mój syn urodził się z wagą 4kg i nawet nie wiecie jakie miałam komplikacje porodowe - był za duży żeby przejść przez kanał rodny, a i tak trzymali mnie 5 godzin bo może przejdzie:P , no i ostatecznie była cesarka, a dziecko z lekkim niedotlenem - NIE POLECAM.