Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marx

Nie wiem co myslec /

Polecane posty

Gość marx

Witam. Widziałem tu pełno historii na temat ciąży ale ta sytuacja która ja teraz przezywam chyba się jeszcze nie pojawiła ale zacznę od początku. Moja dziewczyna brała tabletki antykoncepcyjne po czym je rzuciła bo źle się czuła po nich.I wrócił jej nieregularny okres :/ Zaraz po rzuceniu tabletek spóźnił się jej prawie 2 tyg a w miedzy czasie baraszkowaliśmy (zabezpieczenie prezerwatywa) ale 2 tyg to za dużo nerwów wiec powiedziałem dziewczynie ze ma iść do ginekologa poszła i okazało się ze wszystko Oki a na dodatek ginekolog stwierdził ze okres pojawi się lada dzień co było dla nas ciosem bo jechaliśmy na wczasy... Ale o dziwo w okresie naszego wyjazdu(3 dni) nie dostała tego okresu (co noc się kochaliśmy po 2 razy) było to na zasadzie jedna prezerwatywa po drugiej a w przerwach ona dotykała ,, go" a potem następnej prezerwatywy.Wróciliśmy ze wczasów we wtorek a dziś mamy piątek a okresu nadal nie ma ;/ Boje się strasznie bo teraz idę do woja i nie chciał bym zostawić dziewczyny z ,,brzuchem".Chciałem ze zrobiła test ale można niby po 6 dniach... , do ginekologa mogłaby się umówić dopiero za 2 tyg a ja jestem taki niecierpliwy i chciałbym wiedzieć już :/

Gość teamta jakich wiele
i problem ten sam, kochaliście się z prezerwatywą, która mam rozumieć ani nie pękła ani nie sie nie zsuneła, czyli ciązy nie bedzie. Jesli ona dodykała go a potem swoich narządów to może być problem,

Gość marx
Nie dotykała swoich narządów lecz 2 prezerwatywę która zakładałem...

Gość hmm zalezy ile miała
tego na rękach, do ciązy trzeba jednak troche tych plemników.... Jakieś minimalne szanse na ciąze są, ale duże z kolei też nie

Gość nu
w aptekach są testy do bardzo wczesnego wykrywania ciąży a poza tym w labolatoriach można zrobić badanie Beta HCG -daje 100% pewność w bardzo krótkim czasie , koszt o ile dobrze pamiętam ok. 28zł.

Gość marx
Bardzo wczesne tzn? Od stosunku minely 4 doby ... (dziewczyna powinna byc juz po okresie dawno) Jest taki test ktory mozna stosowac 4 doby po stosunku?????

isc do apteki po test - proste po tabletkach moze miec niereguralne, ale ja jak przerwalam to przez pol roku, cykl mialam jak w zegareczku, jak bym dalej brala tabletki, teraz ponownie zaczelam i jest okey, pewnie okres sie nie pojawia, bo- dziewczyna sie stresuje, a to powoduje nie pojawienie sie miesiaczki i dwa zmiana klimatu mogla tez na nia zadzialac

Gość marx
Ale jak czytalem w necie test mozna zrobic po 6 dobach ;/ A minely 4 a ty kazesz mi isc do apteki... wynik chyba nie bedzie wyedy wiarygodny co nie???A badanie krwi watpie zeby sie zgodzila....

Gość Assii
Moim zdaniem nie masz się czym denerwowac.

Gość marx
Rzeczywiscie nie mam czym była u ginekologa 27 i on powiedział ze na dniach dostanie a dziś mamy 4 gdzie 3 noce pod rząd uprawialiśmy sex gdzie ona dotykała prezerwatywy(nastepnej) po ,,jego" po wytrysku... i dalej sie kochalismy

Gość glupidupku
to nie ruchaj swojej dziewczynki jak masz później takim "tonem" się odzywac. dziewczyny chcą ci pomóc a ty plujesz jadem. to spadaj pajacu opiekowac się swoją cięzarną dziewuchą

Gość kolubryna
moim zdaniem bardzo małe jest prawdopodobieństwo, ze jest w ciąży mnie sie potrafi okres przesunąć o tydzień albo i lepiej przy okolicznosci wyjazdu

Gość marx
Kurcze i nadal brak okresu... :( Myślę ze jest już po zawodach :/ Ale jutro postaram się aby zrobiła test ale nie wiem czy będzie okazja do tego. Pozdrawiam

Gość marx
Wczoraj moja zrobiła test bo już nie wytrzymywałem z nerwami. Co prawda wyszedł negatywne ale to dopiero 5 doba była i w dodatku pod wieczór .Na ulotce było napisane ze wykrywa ciąże już po 7 dniach(choć pani w aptece twierdziła ze wykryje już kilku dobowa ) ze ze względu na jego czułość można go stosować o każdej porze dnia. Jeszcze powtórzymy test we wtorek rano dla całkowitej pewności.Jak sadzicie czy choćby w jakimś stopniu ten test był wiarogodny??? Pozdrawiam

Gość marx
mógłbym prosić kogoś o opinie?? Z góry dziękuje

Gość aga1aga
testy nowej generacji wykryją nawet bardzo wczesną ciążę niezależnie od pory dnia, w której robiliście test. jeśli była tylko jedna kreska, nie masz się czym martwić. jeśli chcecie, zróbcie dla pewności drugi test (spróbujcie dla pewności innej marki), ale tym razem wykorzystajcie pierwszy poranny mocz (na czczo).

Gość marx
Jeszcze jutro rano powtórzy test ale mam dziwne przeczucie ze coś będzie nie tak...

Gość marx
Jedak moja dziewczyna dziś dostała @ :) Dziękuje wszystkim gorąco za wsparcie i rady :) Pozdrawiam Serdecznie

Testu nie robi się po 6 dniach od stosunku! Hcg wydziela się dopiero podczas zagnieżdżania się jajeczka. ok 3 dni na zapłodnienie max 12 na zagnieżdzenie 3-4 dni na wzrost hcg. Wychodzi prawie 3 tyg. Czyli dopiero wtedy test może być wiarygodny, chociaż prędzej wiarygodny byłby beta hCG koszt ok 20 zł.