Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pudernica nie- stara

Znacie jakiś puder sypki, który nie zawiera talku?

Polecane posty

Mam problemy z lekkim trądzikiem i zapychaniem, a słyszałam, że talk pogarsza sprawę. Znacie jakiś puder, który talku nie zawiera?

poszukaj w googlach puder mineralny, jest np z loreala. sa to pudry w 100% z naturalnych skladnikow, nie zawieraja zapychaczy. sa drozsze, ale wskazane do cery tradzikowej.

podalam jako przyklad loreala bo wiem,ze jest dostepny w Polsce, sama go nie uzywalam, jak poszuka w google to napewno cos wybierze. chodzilo mi glownie o pudry mineralne, jesli sa dobrych marek to sa 100% mineralne i naturalne, nie wiedziaialam, ze loreal pisze 100% mineralne, a ma talk

bo niestety nawet drogie firmy wciskają kit, trzeba czytac skład. np puder Isadory mineralny (80 zł) na którym pisze "bez talku" ma talk na pierwszym miejscu w skladzie. jest to na etykiecie polskiej, bo na angielskiej pod spodem nic o tym nie ma.

wlasnie sprawdzilam loreala w necie i ma talk. mozna sie bylo tego spodziewac, jest to puder z nizszej polki, tak samo jak isadora.. ale fakt, ze sprawdzony puder 100%mineralny dobrej marki spelnia spelnia swoje zadanie.

Loreal ma talk, więc odpada :( A co do tego Hauschki, to ma mikę. A czy mica to nie jest to samo co talk? Albo przynajmniej też coś zapychającego? Coś mi się tak o uszy obiło

wlasciwie jak sie doczyta to w Polsce nie mozna dostac prawdziwego pudru mineralnego wbrew temu co sadza producenci najbiaja Polakow w butelke..jesli masz mozliwosc to poszukaj za granica.

Gość jasne że można
sprawdzcie pudry mineralne firmy Rhea. Mika to nie to samo co talk - nie zapycha, ale problem pojawia sie jesli uzywasz filtrów przeciwslonecznych.

Za granicą odpada :( Kurde w tej Polsce to jak za komuny nic nie można porządnego dostać. Niby duży wybór, a jednak nie ma :(